Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
4.7
Aandeel in gemeenschappelijke onroerende bestanddelen
As
Asgehalte
Basale behoefte aan voedsel
Basisbehoefte aan voedsel
Beschikbaarheid van voedsel
Campylobacteriose
Deskundige voedsel- en drankverpakkingen
Door levensmiddelen overgedragen ziekte
Door levensmiddelen veroorzaakte ziekte
Door voedsel overgedragen ziekte
Door voedsel overgedragen zoönose
Door voedsel veroorzaakte ziekte
E. coli-infectie
Escherichia coli-infectie
FAO
Gehalte aan minerale bestanddelen
Listeriose
Minerale bestanddelen
Ruimte waar voedsel bereid wordt overdragen
Ruimte waar voedsel bereid wordt overlaten
Salmonellose
Stabiliteit van de voedselvoorziening
Toegang tot voedsel
Veiligheid van levensmiddelen
Veiligheid van voeding
Veiligheid van voedingsmiddelen
Veiligheid van voedsel
Verpakkingstechnoloog voedingsmiddelen
Voedsel- en Landbouworganisatie
Voedsel- en drankverpakkingsspecialist
Voedsel- en drankverpakkingsspecialiste
Voedselbereidingsplek overdragen
Voedselbereidingsplek overhandigen
Voedselonzekerheid
Voedselveiligheid
Voedselzekerheid

Vertaling van "bestanddelen in voedsel " (Nederlands → Duits) :

TERMINOLOGIE
klanten adviseren over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten advies geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel | klanten raad geven over de combinatie van alcoholische dranken met voedsel

Kunden und Kundinnen beraten, welche alkoholischen Getränke mit welchen Lebensmitteln harmonieren


door voedsel overgedragen ziekte [ Campylobacteriose | door levensmiddelen overgedragen ziekte | door levensmiddelen veroorzaakte ziekte | door voedsel overgedragen zoönose | door voedsel veroorzaakte ziekte | E. coli-infectie | Escherichia coli-infectie | listeriose | salmonellose ]

ernährungsbedingte Erkrankung [ Campylobakteriose | E.Coli-Infektion | ernährungsbedingte Zoonose | Infektion durch Escherichia coli | Listeriose | Salmonellose ]


voedsel- en drankverpakkingsspecialist | voedsel- en drankverpakkingsspecialiste | deskundige voedsel- en drankverpakkingen | verpakkingstechnoloog voedingsmiddelen

Lebensmittelverpackungstechniker | Lebensmittelverpackungstechnikerin | Lebensmittelverpackungsmittelmechanikerin | Lebensmittelverpackungstechniker/Lebensmittelverpackungstechnikerin


as | asgehalte | gehalte aan minerale bestanddelen | minerale bestanddelen

Mineralgehalt


aandeel in gemeenschappelijke onroerende bestanddelen

Anteil am gemeinschaftlichen Immobilienbestand


Voedsel- en Landbouworganisatie | Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties | FAO [Abbr.]

Ernährungs- und Landwirtschaftsorganisation der Vereinten Nationen | Welternährungsorganisation | FAO [Abbr.]


voedselzekerheid [4.7] [ beschikbaarheid van voedsel | stabiliteit van de voedselvoorziening | toegang tot voedsel | voedselonzekerheid ]

Ernährungssicherheit [4.7] [ Lebensmittelverwendung | Stabilität der Nahrungsmittelversorgung | Verfügbarkeit von Nahrungsmitteln | Zugang zu Nahrungsmitteln ]


voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]

Lebensmittelsicherheit [ Lebensmittelunbedenklichkeit | Lebensmittelunschädlichkeit ]


ruimte waar voedsel bereid wordt overdragen | ruimte waar voedsel bereid wordt overlaten | voedselbereidingsplek overdragen | voedselbereidingsplek overhandigen

Arbeitsbereich für Lebensmittelzubereitung übergeben


basale behoefte aan voedsel | basisbehoefte aan voedsel

Grundnahrungsmittelbedarf
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
- Inzicht in voedingsfactoren en -gewoonten als belangrijke beheersbare factor bij de ontwikkeling en terugdringing van voeding-gerelateerde ziekten en aandoeningen, onder meer zwaarlijvigheid (van kinderen en volwassenen) en allergieën; rol van de voeding bij het voorkomen van ziekten, onder meer kennis over de gezondheid, eigenschappen en bestanddelen van voedsel .

– Erforschung von Ernährungsfaktoren und -gewohnheiten als wichtiger kontrollierbarer Faktor bei der Entwicklung und Abnahme ernährungsbedingter Krankheiten und Dysfunktionen einschließlich Adipositas (bei Kindern und Erwachsenen) und Allergien sowie des Zusammenhangs zwischen Ernährung und Krankheitsverhütung einschließlich der Kenntnis der gesundheitlichen Auswirkungen, Eigenschaften und Inhaltsstoffe von Lebensmitteln .


- Inzicht in voedingsfactoren en -gewoonten als belangrijke beheersbare factor bij de ontwikkeling en terugdringing van voeding-gerelateerde ziekten en aandoeningen, onder meer zwaarlijvigheid (van kinderen en volwassenen) en allergieën; rol van de voeding bij het voorkomen van ziekten, onder meer kennis over de gezondheid, eigenschappen en bestanddelen van voedsel.

– Erforschung von Ernährungsfaktoren und -gewohnheiten als wichtiger kontrollierbarer Faktor bei der Entwicklung und Abnahme ernährungsbedingter Krankheiten und Dysfunktionen einschließlich Adipositas (bei Kindern und Erwachsenen) und Allergien sowie des Zusammenhangs zwischen Ernährung und Krankheitsverhütung einschließlich der Kenntnis der gesundheitlichen Auswirkungen, Eigenschaften und Inhaltsstoffe von Lebensmitteln.


„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking en techno ...[+++]

Rückkopplung „vom Tisch zum Bauernhof“: Lebensmittel (einschließlich Fische und Meeresfrüchte),Gesundheit und Wohlergehen: Verbraucherbezogene, gesellschaftliche, kulturelle, industrielle und gesundheitliche sowie traditionsbezogene Aspekte der Lebens- und Futtermittel unter Einbeziehung behavioristischer und kognitiver Wissenschaften; Ernährung, ernährungsbedingte Krankheiten und Dysfunktionen wie Adipositas bei Kindern und Erwachsenen und Allergien; Ernährung im Zusammenhang mit der Vorbeugung von Krankheiten (einschließlich besseres Wissen über die gesundheitsfördernden Bestandteile und Eigenschaften der Lebensmittel); innovative Verarbeitungstechnologien für Lebens- und Futtermittel (einschließlich Verpackung und Techniken aus dem No ...[+++]


12. wijst er met nadruk op dat de gevolgen die kinderen op korte en lange termijn ondervinden van het eten van een voornamelijk uit bestraalde voedingsproducten samengesteld dieet moeten worden gebruikt als referentie voor de beoordeling van de gevaren voor de gezondheid van de mens, daar kinderen bijzonder heftig reageren op blootstelling aan chemische producten en een geringe hoeveelheid voedende bestanddelen in voedsel;

12. betont, dass die kurz- und langfristigen Auswirkungen des regelmäßigen Verzehrs von bestrahlten Lebensmitteln auf die Gesundheit von Kindern als Referenz für die Bewertung des Gesundheitsrisikos verwendet werden sollten, da Kinder besonders stark auf eine chemische Exposition und eine nährstoffarme Ernährung reagieren;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
12. wijst er met nadruk op dat de gevolgen die kinderen op korte en lange termijn ondervinden van het eten van een voornamelijk uit bestraalde voedingsproducten samengesteld dieet moeten worden gebruikt als referentie voor de beoordeling van de gevaren voor de gezondheid van de mens, daar kinderen bijzonder heftig reageren op blootstelling aan chemische producten en een geringe hoeveelheid voedende bestanddelen in voedsel;

12. betont, dass die kurz- und langfristigen Auswirkungen des regelmäßigen Verzehrs von bestrahlten Lebensmitteln auf die Gesundheit von Kindern als Referenz für die Bewertung des Gesundheitsrisikos verwendet werden sollten, da Kinder besonders stark auf eine chemische Exposition und eine nährstoffarme Ernährung reagieren;


13. wijst er met nadruk op dat de gevolgen die kinderen op korte en lange termijn ondervinden van het eten van een voornamelijk uit bestraalde voedingsproducten samengesteld dieet moeten worden gebruikt als referentie voor de beoordeling van de gevaren voor de gezondheid van de mens, daar kinderen bijzonder heftig reageren op blootstelling aan chemische producten en een geringe hoeveelheid voedende bestanddelen in voedsel;

13. betont, dass die kurz- und langfristigen Auswirkungen des regelmäßigen Verzehrs von bestrahlten Lebensmitteln auf die Gesundheit von Kindern als Referenz für die Bewertung des Gesundheitsrisikos verwendet werden sollten, da Kinder besonders stark auf eine chemische Exposition und eine nährstoffarme Ernährung reagieren;


De consumenten hebben recht op bruikbare, duidelijke informatie over de kwaliteit en de bestanddelen van voedsel, zodat zij met kennis van zaken hun keuze kunnen maken.

Die Verbraucher können mit Recht erwarten, daß Informationen über die Qualität und die Bestandteile von Lebensmitteln hilfreich sind und klar präsentiert werden, so daß man Entscheidungen in Kenntnis der Sachlage fällen kann.


1. HEEFT OOG VOOR de cruciale rol die de bodem speelt als een van de drie natuurlijke bestanddelen die essentieel zijn voor het leven, als een fysieke basis voor een groot aantal menselijke activiteiten, alsmede voor de belangrijke functies die de bodem vervult dankzij zijn rijkdom aan biodiversiteit en genetische variabiliteit, zijn opslag-, buffer- en filtercapaciteit voor water en andere stoffen, en de essentiële bijdrage die hij levert aan de productie van biomassa, voedsel en grondstoffen; M ...[+++]

1. ERKENNT die lebenswichtige Aufgabe AN, die den Boden als einem der drei natürlichen Elemente, die für das Leben von wesentlicher Bedeutung sind und als physischer Grundlage für eine große Zahl von Aktivitäten des Menschen zukommt, seine wichtigen Funktionen, wie sein gewaltiger Reichtum an biologischer Vielfalt und genetischer Variabilität und seine Fähigkeit, eine Speicher-, Puffer- und Filterfunktion für Wasser und andere Stoffe wahrzunehmen, und die zentrale Rolle, die er bei der Erzeugung von Biomasse, Nahrungsmitteln und Rohstoffen spielt; STELLT FEST, dass der Boden durch die Klimaänderung beeinträchtigt werden kann, dass er ab ...[+++]


2. In deze richtlijn wordt verstaan onder kleurstoffen: stoffen die aan een levensmiddel kleur geven of daaraan kleur teruggeven en die natuurlijke bestanddelen van levensmiddelen en andere natuurlijke bronnen die normaal niet als voedsel worden genuttigd, noch als kenmerkende voedselingrediënten worden gebruikt, bevatten.

(2) Im Sinne dieser Richtlinie sind Farbstoffe Stoffe, die einem Lebensmittel Farbe geben oder die Farbe in einem Lebensmittel wiederherstellen; hierzu gehören natürliche Bestandteile von Lebensmitteln sowie natürliche Ausgangsstoffe, die normalerweise weder als Lebensmittel noch als charakteristische Lebensmittelzutaten verwendet werden.


- de van nature in het voedsel aanwezige bestanddelen ( bij voorbeeld vitaminen en mineralen ) en de effecten van verwerking, distributie, catering, opslag en huishoudelijk gebruik;

- Bioverfügbarkeit ernährungswichtiger Bestandteile ( z . B . Vitamine und Mineralien ) und Auswirkungen von Verarbeitung, Verteilung, Beschaffung, Lagerung und privatem Gebrauch;


w