Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Advies geven over kwaliteitsverbetering van wijn
Adviseren over kwaliteitsverbetering van wijn
Bijzonderheden van wijn
Druivemost
GGM
Gearomatiseerde wijn
Geconcentreerde en gecorrigeerde most
Gerectificeerd geconcentreerd druivemost
Gerectificeerde geconcentreerde druivemost
Helpen bij het kiezen van wijn
Jonge nog gistende wijn
Karakteristieken van wijn
Kwaliteitswijn
Nieuwe wijn
Raad geven over kwaliteitsverbetering van wijn
Vermout
Vqprd
Wijn
Wijn aanbevelen
Wijn aanraden
Wijn met benaming van oorsprong
Wijn uit ingekookte mout
Wijn van gecontroleerde oorsprong
Wijneigenschappen
Wijnen aanbevelen
Wijnkenmerken

Vertaling van "druivemost of wijn " (Nederlands → Duits) :

TERMINOLOGIE
hoeveelheid druivemost en wijn die zij in voorraad hebben

Most- und Weinbestände


geconcentreerde en gecorrigeerde most | gerectificeerd geconcentreerd druivemost | gerectificeerde geconcentreerde druivemost | GGM [Abbr.]

konzentrierter rektifizierter Traubenmost | rektifiziertes Traubenmostkonzentrat | RTK [Abbr.]




raad geven over kwaliteitsverbetering van wijn | advies geven over kwaliteitsverbetering van wijn | adviseren over kwaliteitsverbetering van wijn

über die Verbesserung der Weinqualität beraten


helpen bij het kiezen van wijn | wijn aanbevelen | wijn aanraden | wijnen aanbevelen

Weine vorschlagen | Weine weiterempfehlen | Wein offerieren | Weine empfehlen


gearomatiseerde wijn [ vermout | wijn uit ingekookte mout ]

aromatisierter Wein [ Wermutwein ]


kwaliteitswijn [ vqprd | wijn met benaming van oorsprong | wijn van gecontroleerde oorsprong ]

Qualitätswein [ Qualitätswein bA | Qualitätswein beschränkter Erzeugung | Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete | Qualitätswein mit Prädikat | Wein mit Herkunftsbezeichnung | Wein mit kontrollierter Ursprungsbezeichnung ]




jonge nog gistende wijn | nieuwe wijn

Federweißer | Jungwein | Krätzer | Sauser | Suser


bijzonderheden van wijn | karakteristieken van wijn | wijneigenschappen | wijnkenmerken

Weincharakteristika | Weinmerkmale | Weineigenschaften | Weininformationen
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De Europese Commissie stelt namelijk voor deze beheerscomités te belasten met de etiketteringsvoorschriften voor wijn - met inbegrip van mousserende wijn, likeurwijn en parelwijn - alsmede voor gedeeltelijk gegiste druivemost, gedistilleerde dranken en gearomatiseerde wijn.

Die Kommission sieht in ihrem Vorschlag nämlich vor, diesen Ausschüssen die Zuständigkeit für die Festlegung der Etikettierungsmodalitäten für Wein einschließlich Schaumwein, Likörwein und Perlwein sowie für teilweise vergorenen Traubenmost, Spirituosen und aromatisierte Weine zu übertragen.


b) waarvan de opbrengst per hectare lager is dan een in hoeveelheid druiven, druivemost of wijn uitgedrukt maximum dat door de Lid-Staat wordt vastgesteld overeenkomstig artikel 11 van Verordening (EEG) nr. 823/87 van de Raad van 16 maart 1987 houdende vaststelling van bijzondere bepalingen betreffende in bepaalde gebieden voortgebrachte kwaliteitswijnen (11).

b) deren Hektarertrag unter einer vom Mitgliedstaat gemäß Artikel 11 der Verordnung (EWG) Nr. 823/87 des Rates vom 16. März 1987 zur Festlegung besonderer Vorschriften für Qualitätsweine bestimmter Anbaugebiete (11) festgelegten Hoechstmenge, ausgedrückt als Trauben-, Most- oder Weinmenge, liegt.


Het betreft de verlenging tot 31 december 1995 van de afwijking op dit gebied voor wijn van oorsprong uit de Verenigde Staten ; - tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 2390/89 houdende vaststelling van de algemene voorschriften voor de invoer van wijn, druivesap en druivemost.

Mit dieser Verordnung soll die Ausnahmeregelung fuer Weine mit Ursprung in den Vereinigten Staaten bis zum 31. Dezember 1995 verlaengert werden. - Verordnung zur Aenderung der Verordnung (EWG) Nr. 2390/89 zur Festlegung allgemeiner Einfuhrbestimmungen fuer Wein, Traubensaft und Traubenmost.


Overwegende dat correctie van het potentiële en het effectieve alcoholgehalte van druivemost of wijn door toevoeging van saccharose, geconcentreerde druivemost of gerectificeerde geconcentreerde druivemost, een oenologisch procédé is dat soms frauduleus wordt toegepast, hetzij in de vorm van overschrijding van de toegestane limieten, hetzij in de vorm van verhoging van het alcoholgehalte van wijnbouwprodukten die wettelijk niet mogen worden verrijkt; dat de analyse van de wijn of wijnbouwprodukten door deuteriumkernspinresonantie op het daarin aanwezige ethanol een analysemethode is die erkend is bij Verordening (EEG) nr. 2676/90 van de ...[+++]

Die Korrektur des potentiellen und des vorhandenen Alkoholgehalts von Traubenmost oder Wein durch Zusatz von Saccharose, konzentriertem Traubenmost oder rektifiziertem konzentriertem Traubenmost wird bei der Weinherstellung mißbräuchlich unter Überschreitung der zulässigen Obergrenzen und manchmal sogar bei solchen Weinbauerzeugnissen praktiziert, die von Rechts wegen überhaupt nicht angereichert werden dürfen. Die Analyse von Wein oder Nebenerzeugnissen der Weinbereitung durch kernresonanzmagnetische Messung des Deuteriumgehalts des ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Overwegende dat de door de bevoegde instanties van de Lid-Staten opgedane ervaring de noodzaak heeft aangetoond om de controles op de bereiding van op de wijnmarkt aangeboden produkten doeltreffender te maken, met name ten aanzien van de naleving van de communautaire en nationale voorschriften betreffende de eventuele correctie van het potentieel en het effectief alcoholgehalte van druivemost of wijn;

Die Erfahrungen der zuständigen Stellen der Mitgliedstaaten haben gezeigt, daß die Gewinnung von auf dem Weinmarkt angebotenen Erzeugnissen effizienter kontrolliert werden muß, insbesondere hinsichtlich der Einhaltung gemeinschaftlicher und nationaler Bestimmungen über die gegebenenfalls vorzunehmende Korrektur des potentiellen und des vorhandenen Alkoholgehalts von Traubenmost oder Weinen.


5 . De betrokken Lid-Staten delen de Commissie voor ieder wijnoogstjaar - per geografische eenheid verdeeld - ramingen mee van het gemiddelde natuurlijke alcoholgehalte in volumeprocenten of in * Oechsle van verse druiven of druivemost of wijn die met ingang van het wijnoogstjaar 1979/1980 is verkregen op oppervlakten beplant met wijndruivenrassen die normaliter zijn bestemd voor de produktie

(5) Die betroffenen Mitgliedstaaten übermitteln der Kommission für jedes Weinwirtschaftsjahr beginnend mit dem Wirtschaftsjahr 1979/80 in einer Untergliederung nach geographischen Einheiten ihre Schätzungen des durchschnittlichen natürlichen Alkoholgehalts in % Vol. oder in °Öchsle für frische Trauben, Traubenmost oder Wein, die auf den mit Keltertraubensorten bestockten Rebflächen gewonnen wurden, welche normalerweise für die Erzeugung von


Overwegende dat op grond van artikel 5 , lid 2 , van Verordening ( EEG ) nr . 817/70 , om voor de verkregen wijn de benaming v.q.p.r.d . te mogen voeren , de verwerking van de druiven tot druivemost en van de druivemost tot wijn moet plaatsvinden in het bepaalde gebied waar zij zijn geoogst ;

Auf Grund von Artikel 5 Absatz 2 der Verordnung (EWG) Nr. 817/70 darf der gewonnene Wein nur dann als Qualitätswein b.A. bezeichnet werden, wenn die Verarbeitung der Trauben zu Most und des Mostes zu Wein innerhalb desselben bestimmten Anbaugebiets erfolgt, in dem sie geerntet werden.


De voornaamste wijzigingen hebben betrekking op : - de toevoeging van druivemost, waarvan de gisting door toevoeging van alcohol is gestuit, aan wijn en de minimumhoeveelheid wijn (75 %) die voor de bereiding van gearomatiseerde wijnen en gearomatiseerde dranken moet worden gebruikt, - de classificatie van de regels inzake de behandelingen van gearomatiseerde wijnen, - de definitie van "Glühwein" en "Viiniglögi/Vinglögg" en de invoering van overgangsmaatregelen in dit verband.

Die Veränderungen betreffen im wesentlichen: - die Möglichkeit der Verwendung von mit Alkohol stummgemachtem Most aus frischen Weintrauben bei der Weinherstellung und den Mindestweingehalt (75 %) bei der Herstellung von aromatisiertem Wein und aromatisierten weinhaltigen Getränken; - eine klarere Fassung der Regeln für die Behandlungen von aromatisierten Weinen; - die Definition von "Glühwein" und von "Viiniglögi/Vinglögg" und die Einbeziehung der diesbezüglichen Übergangsbestimmungen.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'druivemost of wijn' ->

Date index: 2023-03-14
w