Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Courante olijfolie verkregen bij de eerste persing
Maagdenolie
Olijfolie verkregen bij de eerste persing
Olijfolie verkregen bij eerste persing
Zuivere olijfolie verkregen bijeerste persing

Traduction de «Courante olijfolie verkregen bij de eerste persing » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
courante olijfolie verkregen bij de eerste persing | olijfolie, halffijn

ordinary virgin olive oil | semi-fine olive oil


courante olijfolie verkregen bij de eerste persing

ordinary virgin olive oil


maagdenolie | olijfolie verkregen bij de eerste persing | olijfolie verkregen bij eerste persing | zuivere olijfolie verkregen bijeerste persing

pure virgin olive oil | virgin olive oil
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In categorie 02.1 „Vrijwel watervrije oliën en vetten (met uitzondering van watervrij melkvet)” mogen bepaalde additieven niet in oliën van eerste persing en olijfolie worden gebruikt.

In category 02.1: ‘Fats and oils essentially free from water (excluding anhydrous milkfat)’, certain additives should not be used in virgin oils and olive oil.


Op het etiket dient verplicht de herkomst van olijfolie verkregen bij de eerste persing (vergine en extravergine) vermeld te worden.

The origin of virgin and extra virgin olive oils shall be indicated on the label.


Op het etiket dient verplicht de herkomst van olijfolie verkregen bij de eerste persing (vergine en extravergine) vermeld te worden.

The origin of virgin and extra virgin olive oils shall be indicated on the label.


1. Een oorsprongsaanduiding mag alleen voorkomen in de etikettering van de in punt 1, onder a) en b), van de bijlage bij Verordening nr. 136/66/EEG bedoelde extra olijfolie verkregen bij de eerste persing en olijfolie verkregen bij de eerste persing en onder de voorwaarden van de leden 2 tot en met 6.

1. Only extra virgin and virgin olive oil as defined in points 1(a) and (b) of the Annex to Regulation No 136/66/EEC may bear a designation of origin on the labelling, under the conditions provided for in paragraphs 2 to 6.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
- 166,40 ECU/100 kg voor courante olijfolie verkregen bij de eerste persing en/of

- ECU 166,40/100 kg for ordinary virgin olive oil, and/or


Deze prijs wordt vastgesteld in het stadium van de groothandel voor courante olijfolie verkregen bij de eerste persing, met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van 3,3 gram/100 gram.

That price shall be fixed at the wholesale marketing stage for ordinary virgin olive oil with a free fatty acid content expressed as oleic acid of 3,3 g/100 g.


Er is behoefte aan duidelijker en transparanter regelgeving, niet alleen bij de communautaire en niet-communautaire olijvenproducenten, maar ook bij de consumenten die duidelijke etiketten en goede informatie wensen om hoogwaardige en gezonde producten te kunnen kopen zoals olijfolie verkregen bij eerste persing (zie de studie van professor Calabresi van de Europese Voedselautoriteit).

Clearer and more transparent legislation is being called for by all olive producers within and outside the Community and, even more so, by consumers who increasingly expect labels to be clearly worded, and to be provided with the information they require in order to be able to identify high-quality, healthy products, of which olive oil is a prime example (see the study by Professor Calabresi, a member of the European Food Authority).


De generische benaming van het product, namelijk "olijfolie”, wordt momenteel ook gebruikt ter aanduiding van de in punt 3 van de bijlage bij verordening nr. 136/66/EEG bedoelde categorie olijfolie, die een mengsel van geraffineerde olijfoliën en olijfoliën verkregen bij de eerste persing, andere dan voor verlichting, betreft.

The generic name “olive oil” is currently used to designate the type referred to at point 3 of the Annex to Regulation No 136/66/EEC , namely a blend of refined olive oil and virgin olive oil other than lampante oil.


De olijfgaardenoppervlakte bedroeg in de EU in 1998/99 bijna 4,5 miljoen hectare, i.e. 4% van het landbouwareaal, waarvan 44,5% in Spanje. De EU neemt in de mondiale productie een overheersende positie in, met oogsten die in de jaren ´90 constant zijn gestegen, vooral in Spanje. In 2001/2002 werd een recordcijfer geregistreerd van 2,46 miljoen ton bij eerste persing verkregen olijfolie.

In 1998/99, there were approximately 4.5 million hectares under olive trees in the EU, i.e. 4% of usable agricultural, 44.5% of the total in Spain; the EU dominates world olive production, with harvests which constantly throughout the 1990s, particularly in Spain, reaching the unprecedented figure of 2.46 million tonnes of virgin olive oil in 2001/2002.


3. Courante olijfolie verkregen bij de eerste persing M 3,3 M 20 M 0,20 M 250 M 1,3 M 4,5 M 0,5 M 0,5 M 0,2 M 4,0 Camp. m 93,0 M 0,5 m 1 000

3. Ordinary virgin olive oil M 3,3 M 20 M 0,20 M 250 M 1,3 M 4,5 M 0,5 M 0,5 M 0,2 M 4,0 Camp. m 93,0 M 0,5 m 1 000




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Courante olijfolie verkregen bij de eerste persing' ->

Date index: 2023-09-10
w