Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
AOEL
Aanvaardbaar blootstellingsniveau voor de gebruiker
Alomvattende benadering toepassen op zorg
Gebruik van robots
Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
HACCP
HACCP toepassen
HACCP-implementatie in fabrieken beoordelen
Holistische benadering toepassen op zorg
Overkoepelende aanpak toepassen op zorg
Toepassen op
Toepassen van latexallergie-voorzorgsmaatregelen
Toepassen van negatieve eindexpiratoire druk
Toepassen van pijnrichtlijnen
Toepassen van robots
Totaalbenadering toepassen op zorg

Vertaling van "HACCP toepassen " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen | HACCP toepassen

administer HACCP | utilise HACCP | apply HACCP | applying HACCP


HACCP-implementatie in fabrieken beoordelen | toepassing van de gevarenanalyse van kritische controlepunten in fabrieken toepassen

assess HACCP implementation | judge HACCP implementation in plants | assess HACCP implementation in plants | test HACCP implementation in plants


alomvattende benadering toepassen op zorg | overkoepelende aanpak toepassen op zorg | holistische benadering toepassen op zorg | totaalbenadering toepassen op zorg

apply a multi-dimensional approach in care | have a holistic understanding of care | apply a holistic approach in care | apply a holistic understanding in care


HACCP [Abbr.]

HACCP system | hazard analysis and critical control point | hazard analysis critical control point system | hazard analysis of critical control points | HACCP [Abbr.]


toepassen van latexallergie-voorzorgsmaatregelen

Latex precautions


toepassen van pijnrichtlijnen

Implements pain guidelines


toepassen van negatieve eindexpiratoire druk

Negative end expiratory pressure applied




aanvaardbaar blootstellingsniveau voor de gebruiker | aanvaardbaar niveau van blootstelling van degenen die het middel toepassen | AOEL [Abbr.]

acceptable operator exposure level | AOEL [Abbr.]


toepassen van robots [ gebruik van robots ]

robotisation [ robotization | use of robots ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Bedrijven in de levensmiddelensector (anders dan deze die betrokken zijn in de akkerbouw of in veeteelt, jacht of visserij) moeten de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (hazard analysis and critical control points — HACCP) als onderdeel van de Codex Alimentarius toepassen Deze beginselen zijn echter geen vervanging voor officiële controles.

Businesses in the food sector (other than those involved in arable or livestock farming, hunting or fishing) should apply the principles of hazard analysis and critical control points (HACCP) brought in as part of the Codex Alimentarius. These principles, however, do not replace official checks.


Bedrijven in de levensmiddelensector (anders dan deze die betrokken zijn in de akkerbouw of in veeteelt, jacht of visserij) moeten de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (hazard analysis and critical control points — HACCP) als onderdeel van de Codex Alimentarius toepassen Deze beginselen zijn echter geen vervanging voor officiële controles.

Businesses in the food sector (other than those involved in arable or livestock farming, hunting or fishing) should apply the principles of hazard analysis and critical control points (HACCP) brought in as part of the Codex Alimentarius. These principles, however, do not replace official checks.


Exploitanten van levensmiddelenbedrijven die zuivelproducten vervaardigen, moeten procedures toepassen om ervoor te zorgen dat onmiddellijk voor de warmtebehandeling en als de termijn voor aanvaarding die bepaald is in de op HACCP gebaseerde procedures wordt overschreden:

Food business operators manufacturing dairy products must initiate procedures to ensure that, immediately before being heat treated and if its period of acceptance specified in the HACCP-based procedures is exceeded:


5. Bij de audits van de op de HACCP gebaseerde procedures wordt nagegaan of de exploitanten van levensmiddelenbedrijven deze procedures voortdurend en naar behoren toepassen, waarbij er vooral voor gezorgd wordt dat de procedures de garanties bieden die gespecificeerd worden in sectie II van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 853/2004.

5. Audits of HACCP-based procedures shall verify that food business operators apply such procedures continuously and properly, having particular regard to ensuring that the procedures provide the guarantees specified in Section II of Annex II to Regulation (EC) No 853/2004.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Voedselveiligheid is het resultaat van diverse elementen. De wetgeving dient minimumeisen op het gebied van hygiëne vast te stellen. Er moeten officiële controles worden ingesteld om na te gaan of exploitanten van levensmiddelenbedrijven de voorschriften naleven. Daarnaast moeten de exploitanten van levensmiddelenbedrijven op de HACCP-beginselen gebaseerde voedselveiligheidsprogramma’s en -procedures vaststellen en deze toepassen.

Food safety is a result of several factors: legislation should lay down minimum hygiene requirements; official controls should be in place to check food business operators' compliance and food business operators should establish and operate food safety programmes and procedures based on the HACCP principles.


5. Bij de audits van de op de HACCP gebaseerde procedures wordt nagegaan of de exploitanten van levensmiddelenbedrijven deze procedures voortdurend en naar behoren toepassen, waarbij er vooral voor gezorgd wordt dat de procedures de garanties bieden die gespecificeerd worden in sectie II van bijlage II bij Verordening (EG) nr/2004 .

5. Audits of HACCP-based procedures shall verify that food business operators apply such procedures continuously and properly, having particular regard to ensuring that the procedures provide the guarantees specified in Section II of Annex II to Regulation (EC) No ./2004 .


(12) Voedselveiligheid is het resultaat van diverse elementen. De wetgeving dient minimumeisen op het gebied van hygiëne vast te stellen. Er moeten officiële controles worden ingesteld om na te gaan of exploitanten van levensmiddelenbedrijven de voorschriften naleven. Daarnaast moeten de exploitanten van levensmiddelenbedrijven op de HACCP-beginselen gebaseerde voedselveiligheidsprogramma's en –procedures vaststellen en deze toepassen.

(12) Food safety is a result of several factors: legislation should lay down minimum hygiene requirements; official controls should be in place to check food business operators' compliance and food business operators should establish and operate food safety programmes and procedures based on the HACCP principles.


Er mag alleen toestemming worden verleend aan exploitanten die zich langere tijd aan de wettelijke voorschriften hebben gehouden en die met succes het HACCP-beginsel en goede hygiënepraktijken toepassen.

Authorisation can only be given if the operator has complied with the legal requirements for a reliable period of time and has successfully applied the HACCP principle and good hygiene practice.


Voederbedrijven, met uitzondering van bedrijven voor primaire productie, zijn verplicht tot het toepassen van de HACCP-beginselen.

Feed businesses, except those involved solely in primary production, will be required to adopt HACCP principles.


(17) Bij een HACCP‑systeem in de levensmiddelenproductie moet in alle productiestadia rekening worden gehouden met de beginselen die zijn vastgelegd in de Codex Alimentarius en dient terzelfder tijd te worden gezorgd voor de nodige soepelheid om het systeem overal te kunnen toepassen, ook in kleine bedrijven. Een succesvolle toepassing van het HACCP-systeem vereist volledige medewerking en engagement van de werknemers van de onderneming.

(17) The hazard analysis critical control point system in food at all stages of production should take account of the principles already laid down by the Codex Alimentarius allowing at the same time the flexibility needed for its application in all situations, and in particular in small businesses. Successful implementation of the HACCP system will require the full cooperation and commitment of the business’s employees.


w