Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Controleresultaten van melk analyseren
Controletesten van melk uitvoeren
Gesteriliseerde melk
Geüperiseerde melk
Magere melk
Medewerker warmtebehandeling van melk
Melk
Melksteriliseerder
Ondermelk
Procesoperator warmtebehandeling van melk
UHT
UHT-behandeld zuivelproduct
UHT-melk
Ultra-hoge-temperatuurmelk
Ultrahogetemperatuurmelk
Verwerkte magere melk
Vloeibare magere melk
Warmtebehandelaar van melk

Traduction de «UHT-melk » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
UHT-melk | ultra-hoge-temperatuurmelk

UHT milk | ultra high temperature treated milk


geüperiseerde melk | UHT-melk | ultra-hoge-temperatuurmelk | UHT [Abbr.]

UHT-milk | ultra high temperature treated milk | uperised milk | UHT [Abbr.]


gesteriliseerde melk [ UHT-melk ]

sterilised milk [ sterilized milk | UHT milk ]


geüperiseerde melk | UHT-melk | ultrahogetemperatuurmelk

UHT milk | ultrahigh temperature treated milk




magere melk [ ondermelk | verwerkte magere melk | vloeibare magere melk ]

skimmed milk [ liquid skimmed milk | processed skimmed milk ]


medewerker warmtebehandeling van melk | warmtebehandelaar van melk | melksteriliseerder | procesoperator warmtebehandeling van melk

milk processing operator | milk treatment operative | milk heat treatment process operator | milk treatment operator


UHT-behandeld zuivelproduct

Ultra pasteurized dairy food


controleresultaten van melk analyseren

analysing results of milk control tests | interpreting milk control test results | analyse milk control test results | analyse results of milk control tests


controletesten van melk uitvoeren

milk quality control tests performing | performing milk quality control tests | perform milk control tests | perform milk quality control tests
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Bijgevolg moet, met het oog op een grotere dekking van de lokale consumptiebehoeften, de productie van uit melkpoeder van oorsprong van de Unie gereconstitueerde UHT-melk verder worden toegestaan, voor zover deze maatregel garandeert dat de lokaal geproduceerde melk wordt opgehaald en verkocht, geen afbreuk doet aan de inspanningen die geleverd zijn ter bevordering van deze productie, en tot doel heeft Réunion op middellange termijn zelfvoorzienend te maken op het gebied van zijn melkproductie.

Consequently, authorisation to produce UHT milk reconstituted from milk powder of EU origin should continue, in order to cover local consumption more fully, provided that this does not pose an obstacle to the collection and marketing of all locally produced milk, or hamper efforts to promote the expansion of local production, the medium-term aim being to secure, for Réunion, self-sufficiency in milk production.


Artikel 2 van het decreet waarvan kennisgeving is gedaan, bepaalt dat het etiket van gesteriliseerde houdbare melk, UHT-melk, gemicrofiltreerde gepasteuriseerde melk en op hoge temperatuur gepasteuriseerde melk gegevens moet bevatten over de plaats van oorsprong van de melk die de behandelingen in kwestie heeft ondergaan.

Article 2 of the notified Decree requires that the labels of sterilised shelf-stable milk, UHT milk, micro-filtered pasteurised milk and high-temperature pasteurised milk must indicate the place of origin of the milk which has undergone the treatments in question.


Artikel 2, artikel 3, leden 1 en 3, en artikel 4 (wat betreft de verplichting tot vermelding van de plaats van oorsprong van de in de wrongel gebruikte melk) van het ter kennis van de Commissie gebrachte decreet tot vaststelling van normen voor de etikettering van houdbare melk, UHT-melk, gemicrofiltreerde gepasteuriseerde melk en op hoge temperatuur gepasteuriseerde melk, alsook melkproducten, mogen door Italië niet worden vastgesteld.

Italy shall not adopt Article 2, 3(1) and (3) and Article 4 (as far as the obligation to indicate the place of origin of the milk used in the curd is concerned) of the notified Decree setting out standards governing the labelling of shelf-stable milk, UHT milk, micro-filtered pasteurised milk and high-temperature pasteurised milk, as well as milk products.


Overeenkomstig de procedure, vastgesteld in artikel 19, tweede alinea, van Richtlijn 2000/13/EG, hebben de Italiaanse autoriteiten de Commissie op 25 augustus 2009 in kennis gesteld van het ontwerpdecreet tot vaststelling van normen voor de etikettering van houdbare melk, UHT-melk, gemicrofiltreerde gepasteuriseerde melk en op hoge temperatuur gepasteuriseerde melk, alsook melkproducten.

In accordance with the procedure provided for in the second paragraph of Article 19 of Directive 2000/13/EC, the Italian authorities notified the Commission on 25 August 2009 of the draft Decree setting out standards governing the labelling of shelf-stable milk, UHT milk, micro-filtered pasteurised milk and high-temperature pasteurised milk, as well as milk products.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
De Italiaanse autoriteiten stellen dat het decreet waarvan kennisgeving is gedaan, nodig is voor de vaststelling en de regeling van het traceerbaarheidssysteem voor gesteriliseerde houdbare melk, UHT-melk, gemicrofiltreerde gepasteuriseerde melk en op hoge temperatuur gepasteuriseerde melk, alsook melkproducten.

The Italian authorities maintain that the notified Decree is necessary to define and regulate the traceability system for sterilised shelf-stable milk, UHT milk, micro-filtered pasteurised milk and high-temperature pasteurised milk and milk products.


Overeenkomstig artikel 1 van het decreet waarvan kennisgeving is gedaan, is dit van toepassing op houdbare melk, UHT-melk, gemicrofiltreerde gepasteuriseerde melk en op hoge temperatuur gepasteuriseerde melk, alsook melkproducten.

According to Article 1 of the notified Decree, this applies to shelf-stable milk, UHT milk, micro-filtered pasteurised milk and high-temperature pasteurised milk as well as milk products.


De rapporteur steunt daarom het voorstel om voor Réunion, zoals eerder voor Madeira, de toegestane afwijking om uit melkpoeder gereconstitueerde UHT-melk voor menselijke consumptie te produceren, te verlengen en om daarnaast de verplichting te schrappen lokaal geproduceerde verse melk in de gereconstitueerde melk te verwerken.

The rapporteur therefore supports the extension to Reunion of the derogation granted to Madeira to reconstitute milk powder in order to obtain UHT milk for human consumption as well as the removal of the obligation to incorporate locally produced fresh milk into the reconstituted milk.


In die uitvoeringsbepalingen wordt met name voorgeschreven welke hoeveelheid lokaal geproduceerde verse melk moet worden verwerkt in de in de eerste alinea bedoelde gereconstitueerde UHT-melk, indien de afzet van de lokaal geproduceerde verse melk niet kan worden gegarandeerd .

The detailed rules shall determine, in particular, the quantity of locally produced fresh milk to be incorporated into the reconstituted UHT milk referred to in the first subparagraph, if no outlets can be found for locally produced milk .


(c) UHT-melk moet zijn verkregen door verhitting volgens een procédé waarbij de rauwe melk door middel van een ononderbroken doorstroming gedurende korte tijd aan een hoge temperatuur (ten minste 135°C gedurende ten minste 1 seconde of een andere tijd/temperatuurcombinatie met gelijkwaardig effect) wordt blootgesteld - met het doel alle overblijvende bederf veroorzakende micro-organismen en de sporen daarvan te vernietigen -, en van een onmiddellijke verpakking zijn voorzien met gebruik van aseptische verpakking in ondoorzichtige recipiënten of recipiënten die ten gevolge van de verpakking ondoorzichtig worden, teneinde de chemische, fysische en organoleptis ...[+++]

(c) UHT milk must be prepared by applying to the raw milk a continuous flow of heat entailing the application of a high temperature for a short time (at least 135°C for at least one second or by a process using different time/temperature combinations to obtain an equivalent effect) - the aim being to destroy all micro-organisms and their spores - be wrapped using aseptic wrapping in opaque containers or containers made opaque by their packaging, of a type such that chemical, physical and organoleptic changes are reduced to a minimum.


indien zij wordt gebruikt voor de productie van gepasteuriseerde melk, UHT-melk of gesteriliseerde melk waarmee melkproducten worden vervaardigd, vóór de behandeling aan de volgende norm voldoen: een kiemgetal bij 30°C van minder dan 100 000 per ml;

if it is used for the production of pasteurised, UHT or sterilised milk intended for the manufacture of milk products, comply before treatment with the following standards: plate count at 30°C below 100 000 per ml;




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'UHT-melk' ->

Date index: 2024-05-01
w