Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Voedingswaarde van het voedsel in de controlegroep
Voedingswaarde van levensmiddelen berekenen
Voedingswaarde van voedsel
Voedingswaarde van voedsel bepalen

Traduction de «Voedingswaarde van voedsel bepalen » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
voedingswaarde van levensmiddelen berekenen | voedingswaarde van voedsel bepalen | zorgen voor een evenwichtige samenstelling van een menu

list food nutritional ingredients | recognise food nutritional facts | identify nutritional properties of food | identify properties of nutritional food




voedingswaarde van het voedsel in de controlegroep

nutritive value of control diet
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Het voorgestelde beleidskader pakt de problemen van voedselzekerheid in de ontwikkelingslanden aan (zowel in landelijke als stedelijke context) via de internationaal erkende vier pijlers[7]: 1) de beschikbaarheid van voedsel vergroten; 2) de toegang tot voedsel verbeteren; 3) de voedingswaarde van voedsel verbeteren; en 4) crisispreventie en –beheer verbeteren.

The proposed policy framework addresses food security challenges in developing countries in both rural and urban contexts across the internationally recognised four pillars[7] by: 1) increasing availability of food; 2) improving access to food; 3) improving nutritional adequacy of food intake; and 4) enhancing crisis prevention and management.


De voedingswaarde van voedsel verbeteren

Improving nutritional adequacy of food intake


De Unie moet samen met de nationale overheden de veiligheid van goederen waarborgen, met name wat de veiligheid, kwaliteit, voedingswaarde en productiewijze van voedsel betreft, en erop toezien dat de consumenteninformatie over voedsel geschikt is.

The Union must commit itself to ensure, together with national authorities, the safety of goods. This is particularly important for the safety, quality and nutritional value of its food supply as well as guarantees regarding the way it is produced, and the appropriateness of the information which is conveyed to citizens about the food they buy, or eat.


In deze documenten wordt in gelijke mate de nadruk gelegd op de vier pijlers van voedselzekerheid: de beschikbaarheid van voedsel, de toegang tot voedsel, de voedingswaarde en crisispreventie en -beheer.

These documents place equal emphasis on each of the four pillars of food security – availability of food, access to food, improved nutrition, and better crisis prevention and management and stress the particular challenges of achieving nutrition outcomes in humanitarian contexts.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Voor de pijler "De voedingswaarde van voedsel verbeteren" is de rapporteur van oordeel dat meer inspanningen moeten worden verricht om de voedingsacties uit te breiden en de activiteiten van donors op dit gebied beter op elkaar af te stemmen.

On ‘Improving nutritional adequacy of food intake’, the Rapporteur also believes that more needs to be done to scale up nutrition activities and to better align donor interventions in this sector.


de voedingswaarde van voedsel, in het bijzonder voor zwangere of zogende vrouwen en kinderen jonger dan vijf jaar.

the nutritional value of food intake, particularly for pregnant and lactating women and children under five.


1. is van mening dat voedselzekerheid voor de mens een grondrecht is, een recht dat vorm krijgt middels een beschikbare, toegankelijke, bruikbare en regelmatige aanvoer van voedsel dat voldoende voedingswaarde heeft, gezond is, toereikend is en in overeenstemming is met de behoefte; wijst erop dat de mondiale voedselproductie bedreigd wordt door een aantal factoren zoals de schaarse natuurlijke hulpbronnen in verhouding tot de groeiende wereldbevolking en de gebrekkige toegang tot voedsel voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen;

1. Believes food security to be a basic human right that is achieved through the availability, accessibility, use and temporal stability of healthy, sufficient, adequate and nutritious food; stresses that world food production is conditioned by a number of factors, including the finite nature of natural resources vis-à-vis the rising global population and the limited access to food of the most vulnerable strata;


In die mededeling wordt weliswaar voorgesteld dat de EU de problemen moet aanpakken in verband met de vier pijlers van de voedselzekerheid (de beschikbaarheid van voedsel vergroten, de toegang tot voedsel verbeteren, de voedingswaarde verbeteren en crisispreventie en –beheer), maar tegelijkertijd wordt de volgende specifieke prioriteit voorgesteld: “De steun aanzienlijk opvoeren voor op de vraag gericht landbouwonderzoek voor ontwikkeling, uitbreiding en innovatie, om tegen 2015 50% te halen”.

While proposing that the EU should address the four pillars of food security (availability of food, access to food, nutritional adequacy, crisis prevention and management), the Communication specifically proposes as a priority to "increase the support to demand-led agricultural research for development, extension and innovation, aiming to reach +50% by 2015".


Dat consumenten de voedingswaarde van hun voedsel eenvoudig kunnen vaststellen wil natuurlijk niet zeggen dat het hele probleem als bij toverslag zal verdwijnen, maar het stelt consumenten wel in staat om bewuster voedsel te kopen, producten te vergelijken en in één oogopslag de gezondste keuze te maken en zo zelf te bepalen wat ze eten.

Of course, simply ensuring consumers can easily identify the nutritional content of their food is not a magic cure, but it will enable consumers to be more aware of the food they buy, compare products and identify the healthiest option at a glance, thus taking control of what they eat.


De WHO heeft medegedeeld dat uit het grote aantal onderzoeken dat de afgelopen decennia is uitgevoerd blijkt dat bestraald voedsel veilig en wat voedingswaarde betreft adequaat is bij alle doses die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de technologische doelstelling.

The WHO has stated that, based on the large number of research studies which have been conducted over recent decades, irradiated food is safe and nutritionally adequate at any dose necessary to achieve the technological aim.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Voedingswaarde van voedsel bepalen' ->

Date index: 2023-11-14
w