Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Adequate voedingswaarde van voedselinname
Gehalte aan voedingsstoffen
Voedingswaarde
Voedingswaarde van levensmiddelen berekenen
Voedingswaarde van voedsel
Voedingswaarde van voedsel bepalen
Voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen

Vertaling van "Voedingswaarde " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
voedingswaarde van levensmiddelen berekenen | voedingswaarde van voedsel bepalen | zorgen voor een evenwichtige samenstelling van een menu

list food nutritional ingredients | recognise food nutritional facts | identify nutritional properties of food | identify properties of nutritional food


voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen

nutrition labelling of foodstuffs




adequate voedingswaarde van voedselinname

nutrient recommendations of food intake | nutritional values of food intake | nutritional adequacy of food intake | nutritional suitability of food intake


management van inname van voedingsadditief zonder voedingswaarde

Management of non-nutritive food additive intake


bij de productie van voedingsmiddelen naar een betere voedingswaarde streven

strive for nutritional improvement of food fabrication | strive for nutritional improvement of food production | strive for nutritional improvement of food manufacturing | strive for nutritional improvement of food preparation


gehalte aan voedingsstoffen | voedingswaarde

nutrient content
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Richtlijn 90/496/EEG van de Raad van 24 september 1990 inzake de voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen stelt voorschriften vast inzake de inhoud en de presentatie van voedingswaarde-informatie op voorverpakte levensmiddelen.

Council Directive 90/496/EEC of 24 September 1990 on nutrition labelling for foodstuffs lays down rules on the content and presentation of nutrition information on prepacked foods.


Volgens deze voorschriften is de vermelding van voedingswaarde-informatie vrijwillig, tenzij een aan voedingswaarde gerelateerde claim betreffende het levensmiddel wordt gemaakt.

According to those rules, the inclusion of nutrition information is voluntary unless a nutrition-related claim is made concerning the food.


Voorts kunnen de belangrijkste elementen van de voedingswaarde-informatie op basis van vrijwilligheid in het hoofdgezichtsveld worden herhaald, om de consumenten te helpen de essentiële voedingswaarde-informatie gemakkelijk te lezen wanneer zij levensmiddelen kopen.

In addition, on a voluntary basis, the most important elements of the nutrition information may be repeated in the principal field of vision, in order to help consumers to easily see the essential nutrition information when purchasing foods.


Van een stof/van stoffen waarop een voedings- of gezondheidsclaim betrekking heeft en die niet in de voedingswaarde-etikettering vermeld staat, wordt in hetzelfde gezichtsveld als de voedingswaarde-etikettering de hoeveelheid vermeld en uitgedrukt overeenkomstig de artikelen 31, 32 en 33 van Verordening (EU) nr. 1169/2011.

The amount(s) of the substance(s) to which a nutrition or health claim relates that does not appear in the nutrition labelling shall be stated in the same field of vision as the nutrition labelling and be expressed in accordance with Articles 31, 32 and 33 of Regulation (EU) No 1169/2011.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
6. dringt er bij de Commissie op aan onverwijld het rapport te presenteren dat overeenkomstig Verordening (EU) nr. 1169/2011 in december 2014 had moeten worden ingediend, en waarin wordt bekeken of alcoholhoudende dranken in de toekomst moeten vallen onder de vereiste om informatie te verstrekken over de ingrediënten en de voedingswaarde; is van mening dat consumenten moeten worden geïnformeerd over de ingrediënten en de voedingswaarde;

6. Urges the Commission to produce immediately the report required in Regulation (EU) No 1169/2011 by December 2014, evaluating whether alcoholic beverages should in future be covered by the requirement to provide information on ingredients and nutritional content; considers that consumers should be informed about ingredients and nutritional content;


De belangrijkste elementen van de voedingswaarde-informatie moeten op de voorkant van de verpakking worden geplaatst, waarbij de volledige voedingswaarde-informatie op de achterkant van de verpakking wordt geplaatst.

The most important elements of the nutrition information should be placed on the ‘front of pack’, with the complete nutrition information placed on the ‘back of pack’.


(53) Om de belanghebbende partijen, vooral KMO's, in staat te stellen om voedingswaarde-informatie op hun producten aan te brengen, moet de toepassing van de maatregelen om de vermelding van voedingswaarde-informatie verplicht te stellen via uitgebreide overgangsperioden geleidelijk worden ingevoerd, waarbij voor microbedrijven nog in een bijkomende overgangsperiode moet worden voorzien.

(53) In order to enable interested parties, especially SMEs, to provide nutrition information on their products, the application of the measures to make nutrition information mandatory should be introduced gradually through extended transition periods with an additional transition period provided for micro-businesses.


(7) Richtlijn 90/496/EEG van de Raad van 24 september 1990 inzake de voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen stelt voorschriften vast inzake de inhoud en de presentatie van voedingswaarde-informatie op voorverpakte levensmiddelen.

(7) Council Directive 90/496/EEC of 24 September 1990 on nutrition labelling for foodstuffs lays down rules on the content and presentation of nutrition information on prepacked foods.


hoe de voedingswaarde van schoolmaaltijden kan worden verbeterd en hoe ouders het best kunnen worden voorgelicht over mogelijkheden om de voedingswaarde van de maaltijden thuis te verbeteren.

improvement of the nutritional value of school meals and ways of informing parents about how to improve the nutritional value of meals at home.


49. is bezorgd over berichten volgens welke de voedingswaarde van in Europa geproduceerde groenten en fruit de afgelopen decennia is gedaald en verzoekt de Commissie en de Raad om bij de herziening van het GLB in 2008 de noodzakelijke maatregelen te nemen om voedingswaarde als een belangrijk criterium te beschouwen en de productie van kwaliteitsvoedsel en het stimuleren van het consumeren van gezonde voeding te bevorderen in het kader van het beleid inzake plattelandsontwikkeling;

49. Is concerned about reports that the nutritional content of fruit and vegetables produced in Europe has fallen over the last decades and calls on Commission and Council to take the necessary steps in the 2008 CAP review in order to consider food nutritive value an important criterion and to enhance quality food production and healthy nutrition incentives in the framework of rural development policies;




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Voedingswaarde' ->

Date index: 2021-11-10
w