Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Gevaren in een process identificeren en analyseren
Gevarenanalyse en kritische controlepunten
Gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen
HACCP
HACCP toepassen
HACCP-implementatie in fabrieken beoordelen
Risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen

Vertaling van "gevarenanalyse en kritische controlepunten " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE
gevarenanalyse van kritische controlepunten toepassen | HACCP toepassen

administer HACCP | utilise HACCP | apply HACCP | applying HACCP


HACCP-implementatie in fabrieken beoordelen | toepassing van de gevarenanalyse van kritische controlepunten in fabrieken toepassen

assess HACCP implementation | judge HACCP implementation in plants | assess HACCP implementation in plants | test HACCP implementation in plants


gevaren in een process identificeren en analyseren | risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen | gevarenanalyse en kritische controlepunten | HACCP

critical control points and hazard analysis | ensure the safekeeping of hazardous cleaning materials | analysis of hazard and critical control points | hazard analysis and critical control points
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
d)een evaluatie van de procedures inzake goede fabricagepraktijken, goede hygiënepraktijken, goede landbouwpraktijken en van de procedures die gebaseerd zijn op de beginselen van de gevarenanalyse van kritische controlepunten (hazard analysis critical control points — HACCP).

(d)an assessment of procedures on good manufacturing practices, good hygiene practices, good farming practices, and of procedures based on the principles of hazard analysis critical control points (HACCP).


Daartoe zou gebruik moeten worden gemaakt van instrumenten voor kwaliteitsrisicobeheer zoals die welke worden vermeld in EudraLex Volume 4, deel III, ICH Q9 (bv. gevarenanalyse en kritische controlepunten („hazard analysis and critical control points” — HACCP)).

Quality risk management tools such as those listed in EudraLex Volume 4, Part III, ICH Q9 (e.g. hazard analysis and critical control points — HACCP) should be used for this purpose.


Verordening (EG) nr. 852/2004 stelt algemene voorschriften inzake levensmiddelenhygiëne voor exploitanten van levensmiddelenbedrijven vast, op basis van de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten.

Regulation (EC) No 852/2004 lays down general rules for food business operators on the hygiene of foodstuffs, based on hazard analysis and critical control points principles.


Op deze producten is ook het beginsel van risicoanalyse en kritische controlepunten (hazard analysis and critical control points, HACCP), zoals vastgesteld in Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad (5), alsmede de beginselen voor officiële controles, van toepassing, zoals vastgesteld in Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad (6).

Those products are also covered by the principle of ‘hazard analysis and critical control point’ (HACCP) laid down in Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council (5) and the principles of official controls as laid down in Regulation (EC) No 882/2004 of the European Parliament and of the Council (6).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
tot 100 % van de kosten van de invoering van kwaliteitsborgingssystemen zoals de ISO 9000-serie of de ISO 14000-serie, van systemen op basis van risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP), van traceerbaarheidssystemen, van systemen ter waarborging van echtheids- en handelsnormen, alsmede van milieuauditsystemen;

up to 100 % of the costs of the introduction of quality assurance schemes such as ISO 9000 or 14000 series, systems based on hazard analysis and critical control points (HACCP), traceability systems, systems to assure respect of authenticity and marketing norms or environmental audit systems;


Met name dient te worden onderkend dat in bepaalde levensmiddelenbedrijven geen kritische controlepunten kunnen worden bepaald en dat in sommige gevallen goede hygiënepraktijken een alternatief kunnen zijn voor het controleren op kritische controlepunten.

In particular, it is necessary to recognise that, in certain food businesses, it is not possible to identify critical control points and that, in some cases, good hygienic practices can replace the monitoring of critical control points.


c)het vaststellen van kritische grenswaarden voor de kritische controlepunten teneinde te kunnen bepalen wat aanvaardbaar en wat niet aanvaardbaar is op het vlak van preventie, eliminatie of reductie van een onderkend gevaar.

(c)establishing critical limits at critical control points which separate acceptability from unacceptability for the prevention, elimination or reduction of identified hazards.


het vaststellen van kritische grenswaarden voor de kritische controlepunten teneinde te kunnen bepalen wat aanvaardbaar en wat niet aanvaardbaar is op het vlak van preventie, eliminatie of reductie van een onderkend gevaar.

establishing critical limits at critical control points which separate acceptability from unacceptability for the prevention, elimination or reduction of identified hazards.


1 Risicoanalyse en kritische controlepunten; markttoezicht, metrologie

1 Hazard Analysis and Critical Control Points; market surveillance, metrology


- de invoering, toepassing, naleving en bijwerking van geschikte procedures, waarbij hij zich moet baseren op de beginselen van het HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points - risicoanalyse en kritische controlepunten).

- the establishment and implementation of, compliance with and updating of appropriate procedures, based on the principles of the HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) system.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'gevarenanalyse en kritische controlepunten' ->

Date index: 2021-06-11
w