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40+ kaas
Blauw-groen geaderde kaas
Blauwschimmelkaas
Geaderde kaas
Gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden
Gerookt product
Gerookt produkt
Gerookt voedingsmiddel
Gerookte forel
Gerookte kaas
Kaas
Kaas raspen
Kaas snijden
Kaas van koeiemelk
Kaas van koeienmelk
Productie van gerookte tabaksproducten
Rijpproces van kaas
Rookkaas
Volvette kaas

Vertaling van "gerookte kaas " (Nederlands → Frans) :

TERMINOLOGIE


gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]

produit fumé [ aliment fumé ]




kaas van koeienmelk [ kaas van koeiemelk ]

fromage de vache




gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden | kaas snijden | eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken | kaas raspen

confectionner des plats avec des produits laitiers et des produits à base d’œuf | confectionner des produits laitiers et des produits à base d’œufs à utiliser dans des plats | préparer des plats avec des produits laitiers et des produits à base d’œuf | préparer des produits laitiers et des produits à base d’œufs à utiliser dans des plats


blauw-groen geaderde kaas | blauwschimmelkaas | geaderde kaas

fromage à pâte bleue | fromage à pâte persillée | fromage bleu


productie van gerookte tabaksproducten

fabrication de produits du tabac à fumer




rijpproces van kaas

affinage de fromage | maturation de fromage
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De kaas heeft een cilindrische vorm, een harde, gladde korst en een lichtgele kleur, of een donkerbruine kleur wanneer het om gerookte kaas gaat.

Il s’agit d’un fromage cylindrique, à la croûte dure et lisse, de couleur jaune pâle, ou brun foncé dans le cas des fromages fumés.


Zouten: de afgesneden en samengebonden slierten worden gezouten door ze zo lang in een verzadigde zoutoplossing onder te dompelen dat het uiteindelijke zoutgehalte niet meer dan 4,5 gewichtspercenten bedraagt voor de niet-gerookte soorten en 5,5 voor de gerookte soorten (de zouttijd hangt af van de dikte van de kaasslierten en de zuurtegraad van de gebruikte kaas).

Salage: les brins — vojky — découpés et liés sont salés par immersion dans une solution saturée en sel de sorte que la teneur finale en sel ne dépasse pas 4,5 % en poids dans le cas de la variante non fumée et 5,5 % en poids dans le cas de la variante fumée (la durée de salage dépend de l'épaisseur des brins de fromage — vojky — et de l'acidité du fromage utilisé).


Handelaren uit dit gebied verhandelden gerookte en gestoomde kaas; zij kregen de naam van het product dat zij verkochten: korbáčik, ” (Podolák, J. „Tradičné využitie produkcie ovčieho mlieka na Slovensku”, Etnologia Slavica, UK Bratislava, 1986).

Les colporteurs issus de cette région pratiquaient essentiellement le commerce de fromages fumés et étuvés; ils étaient désignés selon le type de produits qu'ils vendaient — marchands de korbáčik etc» (Podolák, J. Traditional utilization of the Production of Sheep Milk in Slovakia, Etnologia Slavica, UK Bratislava, 1986).


Roken: de kaas wordt gerookt door rechtstreekse blootstelling aan koude rook met een temperatuur van ongeveer 30 °C, in een traditionele houten of metalen rookkamer of in een rookkamer met gedwongen luchtcirculatie met rook van hardhout, totdat hij een goudgele kleur krijgt.

Fumage: le produit est fumé par exposition directe à de la fumée froide d'une température approximative de 30 °C, provenant de la combustion de bois dur, dans un fumoir traditionnel en bois ou en acier ou dans un fumoir doté d'un système de ventilation mécanique, jusqu'à l'obtention d'une couleur jaune dorée.


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4.2. Beschrijving: „Slovenská parenica” is een gestoomde, licht gerookte kaas, die is samengesteld uit twee rollen lintvormige kaas die in een S-vorm met elkaar zijn verbonden, en die 6 tot 8 cm in diameter en 5 tot 8 cm hoog zijn.

4.2. Description: La «Slovenská parenica» est un fromage étuvé, délicatement fumé, constitué de deux rouleaux en ruban de fromage reliés en forme de S, mesurant 6 à 8 cm de diamètre et 5 à 8 cm de hauteur.




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Date index: 2024-04-19
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