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1-pentanol
1-pentol
4-methoxybenzenemethanol
4-methoxybenzyl alcohol
ABI
Alcohol beverage industry
Alcohol industry
Alcohol-muted grape must
Alcohol-preserved grape must
Alcoholic beverage industry
Alcoholic beverages industry
Alcoholic cerebellar ataxia
Alcoholic hallucinosis
Amyl alcohol
Amylol
Anise alcohol
Anisic alcohol
Anisyl alcohol
BAC
BAL
Blood alcohol concentration
Blood alcohol content
Blood alcohol level
Blood-alcohol concentration
Blood-alcohol content
Blood-alcohol level
Butylcarbinol
Cerebral degeneration
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Commercial alcohol
Degeneration
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Dysfunction of autonomic nervous system due to alcohol
Encephalopathy
Industrial alcohol
Jealousy
N-amyl alcohol
N-butylcarbinol
N-pentan-1-ol
N-pentanol
N-pentyl alcohol
Normal amyl alcohol
P-methoxybenzyl alcohol
Para-methoxybenzyl alcohol
Paranoia
Pentan-1-ol
Pentanol
Pentanol-1
Pentasol
Pentyl alcohol
Primary amyl alcohol
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Unfermented wine muted in alcohol

Vertaling van "Industrial alcohol " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


alcohol beverage industry [ ABI | alcohol industry | alcoholic beverage industry | alcoholic beverages industry ]

industrie des boissons alcoolisées


commercial alcohol | industrial alcohol

alcool d'industrie | alcool industriel


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include self-report data, analysis of blood and other body fluids, characteristic physical and psychological symptom ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complications, on peut citer: les traumatismes, les fausses routes avec inhalation de vomissements, le delirium, ...[+++]


(4-methoxyphenyl)methanol [ 4-methoxybenzenemethanol | 4-methoxybenzyl alcohol | anisic alcohol | anise alcohol | anisyl alcohol | para-methoxybenzyl alcohol | p-methoxybenzyl alcohol ]

(4-méthoxyphényl)méthanol [ 4-méthoxybenzèneméthanol | alcool 4-méthoxybenzylique | alcool p-méthoxybenzylique | alcool anisique | alcool para-méthoxybenzylique | alcool méthyl p-oxybenzylique ]


pentan-1-ol [ amyl alcohol | n-amyl alcohol | normal amyl alcohol | amylol | butylcarbinol | n-butylcarbinol | pentanol | n-pentanol | n-pentan-1-ol | 1-pentanol | pentanol-1 | pentasol | 1-pentol | pentyl alcohol | n-pentyl alcohol | primary amyl alcohol ]

pentan-1-ol [ alcool amylique | alcool n-amylique | alcool amylique normal | amylol | butylcarbinol | n-butylcarbinol | pentanol | n-pentanol | n-pentan-1-ol | 1-pentanol | pentanol-1 | pentasol | 1-pentol | alcool pentylique | alcool n-pentylique | alcool amylique primaire ]


blood-alcohol level | BAL | blood alcohol level | blood alcohol concentration | blood-alcohol concentration | BAC | blood alcohol content | blood-alcohol content

alcoolémie | taux d'alcoolémie


alcohol-muted grape must | alcohol-preserved grape must | grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol | unfermented wine muted in alcohol

moût de raisins muté à l'alcool | moût muté à l'alcool


Evidence of alcohol involvement determined by blood alcohol level

Preuves du rôle de l'alcool confirmé par le taux d'alcoolémie


Alcoholic:cerebellar:ataxia | degeneration | cerebral degeneration | encephalopathy | Dysfunction of autonomic nervous system due to alcohol

Ataxie cérébelleuse | Dégénérescence cérébelleuse | Dégénérescence cérébrale | Dysautonomie | Encéphalopathie | alcoolique
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Following the conclusions of the report, the Commission has decided to invite the alcoholic beverages' industry to develop, within a year, a self-regulatory proposal aiming to provide information on ingredients and nutrition of all alcoholic beverages.

Au vu des conclusions de son rapport, la Commission a décidé d'inviter le secteur des boissons alcoolisées à élaborer dans un délai d'un an une proposition d'autoréglementation pour généraliser la mention des ingrédients et des informations nutritionnelles sur toutes les boissons alcoolisées.


Following today's report, the industry should propose within a year, a harmonised approach aiming to provide consumers with information about the ingredients present in alcoholic beverages and the nutritional value of alcoholic beverages.

Pour donner suite au rapport présenté aujourd'hui, le secteur devrait proposer dans un délai d'un an une démarche harmonisée visant à donner aux consommateurs des informations sur les ingrédients présents dans les boissons alcoolisées et sur la valeur nutritive de celles-ci.


One is the senseless and barbaric distillation of wine into industrial alcohol and the other is the grubbing-up of vineyards: grubbing-up everywhere but where it should be done.

L'une est la distillation insensée et barbare du vin en alcool industriel et l'autre est l'arrachage des vignes.


As far as Slivovitz is concerned, the manufacturing method used for it does not comply with the Community definition of fruit spirits set out in Article 1(4) of Regulation No 1576, because ethyl alcohol, i.e. industrial alcohol is added to Slivovitz.

En ce qui concerne le slivovic, sa méthode de fabrication n'est pas conforme à la définition communautaire pour les eaux-de-vie de fruit, telle qu'elle figure à l'article 1, paragraphe 4, du règlement 1576/89, parce que de l'alcool éthylique, ou plutôt de l'alcool industriel, est ajouté au slivovic.


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As far as Slivovitz is concerned, the manufacturing method used for it does not comply with the Community definition of fruit spirits set out in Article 1(4) of Regulation No 1576, because ethyl alcohol, i.e. industrial alcohol is added to Slivovitz.

En ce qui concerne le slivovic, sa méthode de fabrication n'est pas conforme à la définition communautaire pour les eaux-de-vie de fruit, telle qu'elle figure à l'article 1, paragraphe 4, du règlement 1576/89, parce que de l'alcool éthylique, ou plutôt de l'alcool industriel, est ajouté au slivovic.


(3a) Alcohol of non-agricultural origin, also known as synthetic alcohol, currently accounts for 50% of EU consumption and, except in the case of spirit drinks where alcohol of agricultural origin is used exclusively, other industries can use alcohol of different origins indiscriminately, depending on price and supply, so that to a large extent the two categories of alcohol are clearly in competition; accordingly, it would be appropriate to have information on the market in ethyl alcohol of non-agricultural origin.

(3 bis) Étant donné que l'alcool d'origine non agricole ou l'alcool de synthèse représente en réalité 50% de la consommation de l'UE et que, sauf dans le cas des boissons spiritueuses qui sont élaborées exclusivement à base d'alcool d'origine agricole, les autres industries peuvent recourir indifféremment à l'alcool d'origines diverses en fonction des disponibilités de prix et de l'offre, il est évident qu'il existe un important rapport de concurrence entre les deux catégories d'alcool; il convient donc de disposer d'informations sur ...[+++]


The main manufacturing industries that use ethyl alcohol are the spirit drinks industry, which represents around 30% of the European alcohol market and can only use alcohol of agricultural origin, and the chemical, pharmaceutical and cosmetics industries, which represent the other 70% and which can use both agricultural and synthetic alcohol.

Les principales industries de transformation utilisant l’alcool éthylique sont d’une part celles qui produisent des boissons spiritueuses, qui représentent environ 30 % du marché européen de l’alcool et qui peuvent seulement utiliser de l’alcool d’origine agricole, et d’autre part, les industries de produits chimiques, pharmaceutiques et cosmétiques, qui représentent les 70 % restants et peuvent employer sans distinction de l’alcool d’origine agricole ou de l’alcool de synthèse.


7. Article 100(2)(c) is replaced by the following: "(c) In the case of alcohol awarded for a new industrial use and under public sales for the use of bio-ethanol in the motor-fuel sector in the Community which must be rectified prior to utilisation for the end use specified, the alcohol removed shall be deemed to have been used entirely for the purpose specified where at least 90 % of the total quantities of alcohol removed under an invitation to tender or a public sale is used for that purpose; the successful tenderer or the approve ...[+++]

7) À l'article 100, paragraphe 2, le point c) est remplacé par le texte suivant: "c) Pour les alcools adjugés au titre d'une nouvelle utilisation industrielle et au titre des ventes publiques en vue de l'utilisation de bioéthanol dans le secteur des carburants dans la Communauté et devant être rectifiés préalablement à l'utilisation finale prévue, l'utilisation aux fins prévues de l'alcool enlevé est considérée comme totale lorsque 90 % au moins des quantités totales d'alcool enlevées au titre d'une adjudication ou d'une vente publiqu ...[+++]


(c)In the case of alcohol awarded for a new industrial use and alcohol awarded under tendering procedures for use as bio-ethanol in the fuel sector in the Community which must be rectified prior to the final use intended, the alcohol removed shall be deemed to have been used entirely for the purpose specified where at least 90 % of the total quantities of alcohol removed under an invitation to tender is used for that purpose.

c)Pour les alcools adjugés au titre d’une nouvelle utilisation industrielle et au titre des adjudications en vue de l’utilisation de bioéthanol dans le secteur des carburants dans la Communauté et devant être rectifiés préalablement à l’utilisation finale prévue, l’utilisation aux fins prévues de l’alcool enlevé est considérée comme totale lorsque 90 % au moins des quantités totales d’alcool enlevées au titre d’une adjudication sont utilisés à ces fins.


4. In the case of producers who deliver wine of their own production to the vinegar industry, the amount of alcohol, expressed as pure alcohol, contained in the wine delivered shall be deducted from the amount of alcohol, expressed as pure alcohol, contained in the wine to be delivered for distillation to discharge the obligation referred to in Article 27(3) of Regulation (EC) No 1493/1999.

4. Pour les producteurs qui livrent du vin de leur production à l'industrie de la vinaigrerie, la quantité d'alcool, exprimée en alcool pur, qui est contenue dans les vins livrés de la sorte est déduite de la quantité d'alcool, exprimée en alcool pur, contenue dans le vin devant être livré à la distillation en vue de l'apurement de l'obligation visée à l'article 27, paragraphe 3, du règlement (CE) no 1493/1999.


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