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A foodborne disease
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
FIGHT BAC! Keep Food Safe From Bacteria
Food borne bacteria
Food provenance
Foodborne disease
Foodborne diseases
Frost ban
Frost-inhibiting bacteria
Get rid of non-food waste within the food industry
Heat-resistant bacteria
INA+ bacteria
Ice minus bacteria
Ice minus bacterium
Ice-forming bacteria
Ice-minus bacterium
Ice-nucleating bacteria
Ice-nucleation-active bacteria
Nitrifying bacteria
Nitrogen-fixing bacteria
Nodule bacteria
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Root-nodule bacteria
SRB
Sulfate reducer
Sulfate-reducing bacteria
Sulphate reducer
Sulphate-reducing bacteria
Thermoduric bacteria
Thermoresistant bacteria
Traceability in food industry

Traduction de «bacteria in foods » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
FIGHT BAC! Keep Food Safe From Bacteria

À bas les BACtéries! Protégez vos aliments des bactéries


nitrogen-fixing bacteria | nitrifying bacteria | nodule bacteria | root-nodule bacteria

bactérie des nodosités | bactérie des nodules | bactéries des nodosités


food borne bacteria | foodborne disease | a foodborne disease | foodborne diseases

maladies d’origine alimentaire


thermoduric bacteria [ thermoresistant bacteria | heat-resistant bacteria ]

bactéries thermorésistantes [ bactéries thermotolérantes | bactéries thermostables ]


ice-forming bacteria | ice-nucleating bacteria | ice-nucleation-active bacteria | INA+ bacteria

bactérie glaçogène


sulphate-reducing bacteria | SRB | sulfate-reducing bacteria | sulphate reducer | sulfate reducer

bactérie sulfatoréductrice | réducteur de sulfates


ice-minus bacterium | ice minus bacterium | frost ban | ice minus bacteria | frost-inhibiting bacteria

bactérie antigel | bactérie du gel recombinée | bactérie recombinée pseudemonas syringae


Arctic Data Compilation and Appraisal -- Volume 9 -- Beaufort Sea: Biological Oceanography -- Bacteria, Plankton, Epontic Community, 1914 to 1985 [ Beaufort Sea: Biological oceanography -- Bacteria, Plankton, Epontic Community 1914 to 1985 ]

Arctic Data Compilation and Appraisal -- Volume 9 -- Beaufort Sea: Biological Oceanography -- Bacteria, Plankton, Epontic Community, 1914 to 1985 [ Beaufort Sea: Biological Oceanography -- Bacteria, Plankton, Epontic Community ]


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

traçabilité dans l’industrie alimentaire
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
As an example, looking just at surveillance, this involves looking at veterinary isolations of different bacteria, food isolations of different bacteria, and human isolations of different bacteria, and testing them to determine if the bacteria have resistance patterns so that we can continue to track and see what's going on.

Par exemple, pour ne parler que de la surveillance, celle-ci nécessite qu'on isole différentes bactéries chez des animaux, dans les aliments et chez les êtres humains et qu'on les teste pour déterminer si elles ont des formes particulières de résistance afin de pouvoir continuer à les observer et à voir ce qui se passe.


Meanwhile children are dying from E. coli bacteria, infected carcasses can still enter our food system, and the government still will not give a choice to Canadians about genetically engineered foods.

Déjà, des enfants meurent de colibacillose, et des carcasses contaminées se retrouvent dans le circuit alimentaire; de plus, le gouvernement refuse toujours de donner aux Canadiens le choix au sujet des aliments génétiquement modifiés.


Mr. Speaker, the Public Health Agency of Canada's own testing has found antibiotic resistant bacteria in foods. This poses serious health risks to Canadian children and their families.

Monsieur le Président, les tests qu'effectue l'Agence de la santé publique du Canada ont révélé la présence de bactéries résistantes aux antibiotiques dans certains aliments, ce qui pose de graves risques pour la santé des familles canadiennes.


On 20 October 2011 the European Food Safety Authority (‘EFSA’) adopted a Scientific Opinion on the risk posed by Shiga toxin-producing Escherichia coli and other pathogenic bacteria in seeds and sprouted seeds (3).

Le 20 octobre 2011, l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après «EFSA») a adopté un avis scientifique sur le risque que posent les Escherichia coli producteurs de shigatoxines et d’autres bactéries pathogènes pour les graines et les graines germées (3).


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Fifteen cases of people infected with E. coli were linked to the XL Foods plant in Brooks, Alberta, and more than 1,800 products were recalled by the Canadian Food Inspection Agency because they were contaminated with the bacteria.

Quinze cas de personnes atteintes par la bactérie E. coli ont été reliés à l'usine XL Foods de Brooks, en Alberta, et plus de 1 800 produits ont été rappelés par l'Agence canadienne d'inspection des aliments en raison de la contamination par la bactérie.


- AMR monitoring is mandatory for most important zoonotic bacteria in food producing animals.

Le suivi de la résistance aux antimicrobiens est obligatoire pour les bactéries zoonotiques les plus importantes chez les animaux producteurs de denrées alimentaires.


I would simply outline three of them. First, why are Canada's standards for Listeria monocytogenes bacteria in food so incredibly low, the worst of 30 countries we looked at?

Premièrement, pourquoi les normes canadiennes visant la présence dans les aliments de bactéries Listeria monocytogenes sont-elles aussi peu rigoureuses, de sorte que le Canada se classe au dernier rang parmi les 30 pays que nous avons examinés.


Butter does not contain added emulsifiers, but may contain sodium chloride, food colours, neutralising salts and cultures of harmless lactic-acid-producing bacteria;

Le beurre n’est pas additionné d’émulsifiants mais peut contenir du chlorure de sodium, des colorants alimentaires, des sels de neutralisation et des cultures de bactéries lactiques inoffensives;


Research will focus on: identification of causal agents including contaminants, and physiological mechanisms, of environmental, and food-linked environmental hazards; understanding of exposure pathways, estimation of cumulative, low dose and combined exposures; long-term effects; definition and protection of susceptible sub-groups; environmental causes and mechanisms responsible for the increase in allergies; impact of endocrine disrupters; chronic chemical pollution and combined environmental exposures, transmission of illnesses linked to water (parasites, viruses, bacteria ...[+++]

La recherche sera centrée sur: l'identification des agents étiologiques, y compris les contaminants, et des mécanismes physiologiques, à l'origine des risques liés à l'environnement et à l'alimentation; la compréhension des voies d'exposition, l'estimation des expositions cumulatives, à faible dose et combinées; les effets à long terme; la définition et la protection des sous-groupes à risque; les causes environnementales et les mécanismes responsables de l'augmentation des allergies; l'incidence des perturbateurs endocriniens; la pollution chimique chronique et les expositions environnementales combinées; la transmission de maladies (parasitaires, virales, bactériennes, etc.) véhiculées ...[+++]


- Methods of analysis, detection and control: The objective is to contribute to the development, improvement, validation and harmonisation of reliable and cost-effective sampling and measurement strategies for chemical contaminants and existing or emerging pathogenic micro-organisms (such as viruses, bacteria, yeasts, fungi, parasites, and new agents of the prion type including development of ante mortem diagnostic tests for BSE and scrapie) so as to controll the safety of the food and feed supply and ensure accurate data for risk ana ...[+++]

- Méthodes d'analyse, de détection et de contrôle: L'objectif est de contribuer au développement, à l'amélioration, à la validation et à l'harmonisation de stratégies d'échantillonnage et de mesure fiables et efficaces au regard de leur coût pour les contaminants chimiques et les micro-organismes pathogènes existants ou nouveaux (virus, bactéries, moisissures, champignons, parasites, et nouveaux agents de type prion, incluant le développement de tests de diagnostic ante mortem pour l'ESB et la tremblante), de manière à contrôler l'innocuité des denrées alimentaires et des aliments destinés à l'alimentation animale et à produire des donné ...[+++]




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'bacteria in foods' ->

Date index: 2021-06-28
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