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Vertaling van "catering sector " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
hotel and catering sector

secteur de l'hôtellerie-restauration


hospitality industry | hospitality sector | hotel and catering industry

hôtellerie et restauration | industrie hôtelière


forecasting catering services | predict catering services | forecast catering services | foresee catering services

planifier des services de restauration collective


arrange catering | coordinating catering | book catering | coordinate catering

coordonner la fourniture d'un service de restauration collective


European Catering Association [ European Communal Catering Association | European Welfare Catering Association ]

Union restaurants collectifs européens


airline catering [ in-flight catering | flight catering ]

restauration à bord [ restauration en vol | catering aérien ]




educator in hospitality and catering | hospitality and catering educator | hospitality and catering teacher | hospitality vocational teacher

professeur titulaire du CAPLP Hôtellerie-Restauration, option Service et Commercialisation/professeure titulaire du CAPLP Hôtellerie-Restauration, option Service et Commercialisation | professeure en hôtellerie | professeur en hôtellerie | professeur en hôtellerie/professeure en hôtellerie


eco-friendly catering | ecologically friendly catering | environmentally friendly catering

restauration respectueuse de l'environnement


Catering Distribution Center Record [ C.D.C. Record | Catering Distribution Centre Record ]

Archives du Centre d'approvisionnement
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The EESC recommends developing platforms for exchanging experience on combating food waste and passing on existing examples of good practices: channelling products from the food retail and catering sectors to food banks, initiatives on taxation, discharge of liability for donors or removal of administrative constraints are a few actions already successfully implemented in some EU countries and regions.

Le CESE recommande de développer des plates-formes pour échanger les expériences de lutte contre le gaspillage alimentaire et diffuser des exemples concrets de bonnes pratiques, qu'il s'agisse d'aiguiller vers les banques alimentaires des produits provenant des secteurs de la distribution et de la restauration, de prendre diverses initiatives d'ordre fiscal, d'octroyer une décharge de responsabilité aux donateurs ou d'éliminer certaines contraintes administratives, pour ne citer que quelques-unes des nombreuses actions que plusieurs p ...[+++]


The EU funded study roughly estimates that households are responsible for 42% of the total amount of food waste, food manufacturers for 39%, retailers for 5% and the catering sector for 14%.

L’étude financée par l’UE estime que les ménages sont responsables d’environ 42 % du gaspillage alimentaire, l’industrie alimentaire de 39 %, les détaillants de 5 % et le secteur de la restauration de 14 %.


Finally, the catering sector contributes to food waste by offering only one portion size (while individuals have different portion needs), because of a difficulty in anticipating the right number of clients, and because taking leftovers home is not yet an accepted habit in Europe.

Enfin, le secteur de la restauration contribue au gaspillage alimentaire du fait qu’il ne propose que des portions uniformisées (alors que les individus ont des besoins différents), qu’il lui est difficile de prévoir le nombre exact de clients et qu’il n’entre pas encore dans les habitudes des Européens de rapporter chez soi les restes d’un repas au restaurant.


3. Calls on the Commission to include, in its analysis of food supply chain problems, the impact of new actors which specialise in modern forms of catering, in particular the mass catering sector; calls on the Commission to determine the market shares of those new actors across the European Union and to study the differences in market conduct between those actors and the traditional actors in the chain; calls on the Commission to publish a report and, where appropriate, propose measures to foster better compliance by that sector with European competition rules and with good commercial and contractual practices;

3. appelle la Commission à inclure, dans son analyse des problèmes de la chaîne d'approvisionnement alimentaire, l'impact des nouveaux acteurs spécialisés dans les formes modernes de restauration, notamment la filière de la restauration collective; demande à la Commission d'établir les parts de marché de ces nouveaux acteurs à travers l'Union européenne et d'étudier les différences de comportement sur les marchés entre ces acteurs et les acteurs traditionnels de la chaîne; demande à la Commission de publier un rapport, et le cas échéant de proposer des mesures, pour favoriser une meilleure adhésion de cette filière aux règles européenn ...[+++]


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Firstly, this report, voted for in the Committee on Agriculture and Rural Affairs, would be extended to the entire mass catering sector – caterers, institutional catering, canteens, restaurants – and to some products such as food supplements.

Primo, ce rapport voté en commission de l’agriculture serait étendu à l’ensemble du secteur de la restauration collective - traiteurs, cuisines de collectivités, cantines, restaurants - et à certains produits tels que les compléments alimentaires.


Firstly, this report, voted for in the Committee on Agriculture and Rural Affairs, would be extended to the entire mass catering sector – caterers, institutional catering, canteens, restaurants – and to some products such as food supplements.

Primo, ce rapport voté en commission de l’agriculture serait étendu à l’ensemble du secteur de la restauration collective - traiteurs, cuisines de collectivités, cantines, restaurants - et à certains produits tels que les compléments alimentaires.


However, given that Irish farmers and meat processors are subject to very strict traceability and labelling requirements under the 'Farm to Fork' food safety regime; the fact that the catering industry, including hotels and restaurants, accounts for a large percentage (up to 30% according to Bord Bia) of beef consumption in Ireland; and the fact that hotels and restaurants are not included in the EU regulations on beef labelling for operators involved in the marketing of beef within the EU; could the Commission explain this perverse exemption from existing rules and whether it has proposals to extend the EU beef traceability and labelling rules to the catering sector in the in ...[+++]

Toutefois, il convient de tenir compte des éléments suivants. Les agriculteurs et les entreprises du secteur de la viande en Irlande sont soumis à des exigences très strictes de traçabilité et d’étiquetage, dans le cadre du régime de sécurité alimentaire "de l’étable à la table". Le secteur de la restauration, comprenant les hôtels et les restaurants, représente un pourcentage élevé (jusqu’à 30% selon Bord Bia) de la consommation de bœuf en Irlande. Or, les hôtels et les restaurants ne sont pas concernés par la réglementation de l’UE sur l’étiquetage du bœuf pour les opérateurs commercialisant de la viande de bœuf dans l’UE. À la lumière ...[+++]


Consequently, all the fresh beef which is placed on the Community market must be labelled in accordance with the provisions of that Regulation, irrespective of whether it is intended for retail sale or for supplying the catering sector.

En conséquence, l’ensemble de la viande bovine fraîche qui est mise sur le marché communautaire, doit être étiquetée conformément aux dispositions de ce règlement, qu’elle soit destinée à la vente au détail ou à l’approvisionnement du secteur de la restauration.


1. Harmonisation of VAT rates in the hotel and catering sector and public transport;

1. Harmonisation des taux de TVA dans le secteur de l'horeca et les transports collectifs;


The European Commission has approved the creation of a joint venture in the airline catering sector, by which Arlington Services Holding Co (Arlington) controlled by Onex Food Services Inc (OFS) and Lufthansa Service Holding AG (LSG) will acqire joint control of "European Kitchens".

La Commission européenne a approuvé la création d'une entreprise commune dans le secteur de la restauration des compagnies aériennes, par laquelle Arlington Services Holding Co (Arlington) contrôlée par Onex Food Services Inc (OFS) et Lufthansa Services Holding AG (LSG) acquièrent le contrôle commun de "European Kitchens".


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