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Aerofoil characteristics chart
Airfoil characteristics chart
Analyse characteristics of food products at reception
Anode characteristic
Anode-to-cathode characteristic
Anode-to-cathode voltage-current characteristic
Appraise nutritional characteristics of food
Appraise quality characteristics of food products
Assess nutritional characteristics of food
Assess quality characteristics of food products
Assess the quality characteristics of a food product
Characteristic constant
Characteristic number
Characteristic of a crime
Characteristic of an offence
Characteristic root
Characteristic value
Check nutritional characteristics of food
Check quality characteristics of food products
Crime characteristic
Eigenvalue
Fundamental number
Judge nutritional characteristics of food
Latent root
Offence characteristic
Proper value
Search characteristics of food products at reception
Wing characteristics chart
Wing polar

Traduction de «characteristics food » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
investigate characteristics of food products at reception | scrutinise characteristics of food products at reception | analyse characteristics of food products at reception | search characteristics of food products at reception

analyser les caractéristiques de produits alimentaires à leur réception


appraise nutritional characteristics of food | judge nutritional characteristics of food | assess nutritional characteristics of food | check nutritional characteristics of food

évaluer les caractéristiques nutritionnelles de denrées alimentaires


appraise quality characteristics of food products | assess the quality characteristics of a food product | assess quality characteristics of food products | check quality characteristics of food products

évaluer les caractéristiques de qualité de denrées alimentaires


A rare genetic epidermal disorder with characteristics of congenital erythroderma with severe psoriasiform dermatitis, ichthyosis, severe palmoplantar keratoderma, yellow keratosis on the hands and feet, elevated immunoglobulin E, multiple food aller

syndrome de dermatite sévère-allergies multiples-cachexie métabolique


characteristic constant | characteristic number | characteristic root | characteristic value | eigenvalue | fundamental number | latent root | proper value

valeur caractéristique | valeur propre


offence characteristic | crime characteristic | characteristic of an offence | characteristic of a crime

caractère relatif à l'infraction


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polaire d'aile


anode characteristic | anode-to-cathode characteristic | anode-to-cathode voltage-current characteristic

caractéristique courant-tension d'anode-cathode | caractéristique d'anode | caractéristique d'anode-cathode


An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

intolérance alimentaire


A subtype of junctional epidermolysis bullosa (JEB) with characteristics of skin and mucosal blistering, nail dystrophy or nail absence and enamel hypoplasia. Postinflammatory hypopigmentation or dyspigmentation may be striking in some patients. A ge

epidermolyse bulleuse jonctionnelle type non-Herlitz
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
by suggesting that the food possesses special characteristics when in fact all similar foods possess such characteristics, in particular by specifically emphasising the presence or absence of certain ingredients and/or nutrients.

en suggérant que la denrée possède des caractéristiques particulières, alors que toutes les denrées alimentaires similaires possèdent ces mêmes caractéristiques, notamment en insistant particulièrement sur la présence ou l’absence de certains ingrédients et/ou nutriments.


If the application of biotechnology to a food resulted in significantly different nutrient combinations or other novel food characteristics not previously encountered in the food supply, long term studies would be required to further demonstrate the safety of the food.

Si l'application de la biotechnologie à la production alimentaire engendrait des combinaisons de nutriments sensiblement différentes ou des caractéristiques alimentaires inédites, des études à long terme seraient exigées pour établir l'innocuité des aliments en cause.


(e) data establishing that the irradiated food has not been significantly altered in chemical, physical or microbiological characteristics to render the food unfit for human consumption;

e) les données établissant que les caractéristiques chimiques, physiques ou microbiologiques de l’aliment irradié n’ont pas été modifiées de façon à le rendre impropre à la consommation humaine;


These novel traits or components are then assessed using the full range of methods which consider the impact of the new trait or component in a modified organism, characteristics related to the new trait or component in the final food, nutritional quality, the potential that the new component may be a toxicant or reduce the nutritional integrity of the food product, and its potential allergenicity as well.

Ces caractéristiques ou composantes nouvelles sont ensuite évaluées à l'aide de la gamme complète des méthodes, qui consistent à examiner: l'impact de la caractéristique ou composante nouvelle sur un organisme modifié; les qualités liées à la caractéristique ou composante nouvelle dans le produit alimentaire définitif et sa valeur nutritionnelle; le risque que la composante nouvelle soit toxique ou qu'elle réduise l'intégrité nutritionnelle de l'aliment; et son risque de causer des allergies.


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The third is to make regulations on the labelling of genetically modified foods in order to allow consumers to easily identify that characteristic of the food.

Troisièmement, il faut prendre des règlements sur l'étiquetage des aliments modifiés génétiquement afin de permettre aux consommateurs d'identifier facilement cette caractéristique de l'aliment.


(c) by suggesting that the food possesses special characteristics when in fact all similar foods possess such characteristics.

c) en suggérant que la denrée possède des caractéristiques particulières, alors que toutes les denrées alimentaires similaires possèdent ces mêmes caractéristiques.


Second, when the highlighted ingredient is a flavour or an artificial flavour, the words “flavour” or “artificial flavour” must appear adjacent to the named flavour. Let me give an example: “butter flavour” or “artificial butter flavour” (1350) Third, when an ingredient or a component name is used to describe the sensory characteristic of a food, that special characteristic must be stated adjacent to the description, for example, “creamy texture”.

Deuxièmement, lorsque l'ingrédient mis en évidence est une saveur ou une saveur artificielle, les mots «saveur» ou «saveur artificielle» doivent paraître à côté de la saveur en question, par exemple, «saveur de beurre» ou «saveur artificielle de beurre» (1350) Troisièmement, quand on utilise le nom d'un ingrédient ou d'un élément pour décrire la caractéristique sensorielle d'un aliment, sa «texture crémeuse» par exemple, cette dernière doit figurer à côté de la description.


In addition, the labelling should give information about any characteristic or property which renders a food or feed different from its conventional counterpart with respect to composition, nutritional value or nutritional effects, intended use of the food or feed and health implications for certain sections of the population, as well as any characteristic or property which gives rise to ethical or religious concerns.

En outre, l'étiquetage devrait fournir une information sur toute caractéristique ou qualité qui fait qu'une denrée alimentaire ou un aliment pour animaux est différent de son produit conventionnel de référence en ce qui concerne la composition, la valeur nutritionnelle ou les effets nutritionnels, l'usage envisagé de la denrée alimentaire ou de l'aliment pour animaux et les implications pour la santé de certaines catégories de population, ainsi que sur toute caractéristique ou qualité qui suscite des préoccupations d'ordre éthique ou religieux.


(f) either an analysis, supported by appropriate information and data, showing that the characteristics of the food are not different from those of its conventional counterpart, having regard to the accepted limits of natural variations for such characteristics and to the criteria specified in Article 13(2)(a), or a proposal for labelling the food in accordance with Article 13(2)(a) and (3).

f) soit une analyse, étayée par les informations et données appropriées, montrant que les caractéristiques de la denrée alimentaire concernée ne diffèrent pas de celles du produit conventionnel de référence compte tenu des limites admises pour les variations naturelles de ces caractéristiques et des critères définis à l'article 13, paragraphe 2, point a), soit une proposition relative à l'étiquetage de la denrée alimentaire conformément à l'article 13, paragraphe 2, point a), et paragraphe 3.


(22) In addition, the labelling should give information about any characteristic or property which renders a food or feed different from its conventional counterpart with respect to composition, nutritional value or nutritional effects, intended use of the food or feed and health implications for certain sections of the population, as well as any characteristic or property which gives rise to ethical or religious concerns.

(22) En outre, l'étiquetage devrait fournir une information sur toute caractéristique ou qualité qui fait qu'une denrée alimentaire ou un aliment pour animaux est différent de son produit conventionnel de référence en ce qui concerne la composition, la valeur nutritionnelle ou les effets nutritionnels, l'usage envisagé de la denrée alimentaire ou de l'aliment pour animaux et les implications pour la santé de certaines catégories de population, ainsi que sur toute caractéristique ou qualité qui suscite des préoccupations d'ordre éthique ou religieux.


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