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-3-one
9-
9H
Aizen erythrosine
Bio-engineered food
Bioengineered food
C.I. Acid Red 51
C.I. Food Red 14
Calcocid Erythrosine N
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Erythrosine
FD and C Red No. 3
Food
Food consumption ratio
Food conversion index
Food conversion rate
Food conversion ratio
Food hygiene
Food product safety
Food provenance
Food quality safety
Food reserves
Food resources
Food risks
Food safety
Food security
Food supply
GM food
Genetically engineered food
Genetically modified food
Get rid of non-food waste within the food industry
Infection in food
Infections in food
Infectious agents in food products
Nutrition
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Safety of food
Traceability in food industry
Xanthen

Vertaling van "one food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]




get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


food resources [ food reserves | food supply | Food security(STW) | food reserves(UNBIS) | food supply(UNBIS) ]

ressource alimentaire [ disponibilité alimentaire | réserve alimentaire ]


bioengineered food | bio-engineered food | genetically engineered food | genetically modified food | GM food

aliment à OGM | alimentation génétiquement modifiée


food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

traçabilité dans l’industrie alimentaire


Directorate 2 - Agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, food quality, GMOs, Codex Alimentarius, plant protection | Directorate 2 - Fisheries, Food and Health | Directorate 2 - Fisheries, Food chain and Veterinary questions | Directorate for agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, food quality, GMOs, Codex Alimentarius, plant protection

Direction 2 - Pêche, alimentation et santé | Direction 2 - Pêche, questions de la chaîne alimentaire et vétérinaire | Direction 2 - Structures agricoles, développement rural, questions agromonétaires et agrofinancières, phytosanitaire, produits biologiques, qualité des aliments, OGM, codex alimentarius, protection des végétaux


food consumption ratio | food conversion index | food conversion rate | food conversion ratio

coefficient de transformation du fourrage | indice de consommation | taux de conversion


food risks | infection in food | infections in food | infectious agents in food products

infections alimentaires | intoxications alimentaires


3',6'-dihydroxy-2',4',5',7'-tetraiodo-3H-spiro[2-benzofuran-1,9'-xanthen]-3-one [ 3',6'-dihydroxy-2',4',5',7'-tetraiodospiro [isobenzofuran-1(3H),9'-[9H]xanthen]-3-one | erythrosine | FD and C Red No. 3 | C.I. Food Red 14 | 2',4',5',7'-tetraiodofluorescein disodium salt | Aizen erythrosine | Calcocid Erythrosine N | C.I. Acid Red 51 | 9-(o-carboxyphen ]

3'6'-dihydroxy-2',4',5',7'-tétraiodo-3H-spiro[2-benzofuran-1,9'-xanthén]-3-one [ érythrosine | rouge n° 3 (F.D.C.) | rouge alimentaire 14 (C.I.) | tétraiodofluorescéine | tétra-iodofluorescéine ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(a) each daily meal includes a minimum of one serving, as described in Canada’s Food Guide to Healthy Eating, published in 1992 by the Department of Supply and Services by authority of the Minister of National Health and Welfare, of one food from each of the following groups:

a) chaque repas quotidien comprend au moins une portion, selon la description qui en est donnée dans la publication intitulée Guide alimentaire canadien pour manger sainement, autorisée par le ministre de la Santé nationale et du Bien-être social et publiée en 1992 par le ministère des Approvisionnements et Services, d’un aliment de chacun des groupes suivants :


Approximately 50% of Canadians know someone who suffers from at least one food allergy, which goes to show that this issue affects a huge part of the population.

Dans les faits, environ 50 % des Canadiens connaissent quelqu'un qui souffre d'au moins une allergie alimentaire, ce qui nous permet d'affirmer que ce problème touche une grande partie de la population.


Secondly, I think it's important to know not only these levels of sodium in the food supply but that there's no one food, or one food group, that provides most of the sodium.

Deuxièmement, je crois qu’il est important non seulement de connaître la teneur en sodium dans les aliments, mais aussi de savoir qu’il n’y pas un seul aliment ou un seul groupe alimentaire qui contient le plus de sodium.


If it's a food that was produced in a processing plant or if it's an imported food, this is the point at which we would contact the CFIA. It's the point at which we need additional information in order to be able to confirm or identify what food made them sick, because sometimes you might get more than one hit, and it might be that more than one food is related between people.

Si c'est un aliment qui a été produit dans une usine de transformation ou si c'est un aliment importé, nous communiquons avec l'ACIA pour obtenir de l'information supplémentaire afin de pouvoir confirmer ou identifier l'aliment qui a rendu ces gens malades.


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Food additives, flavourings and enzymes play an important role in the manufacture of our food. This is why we need clear, harmonised rules regarding the safety, authorisation and sale of these substances in order to protect consumers and above all increase public confidence in the food produced using these substances.

Les additifs, les arômes et les enzymes alimentaires jouent un rôle important dans la fabrication de nos aliments, c'est pourquoi il nous fallait des règles claires, harmonisées, concernant la sécurité, l'autorisation et la commercialisation de ces substances, afin de protéger les consommateurs et, surtout, de renforcer la confiance du public dans les aliments produits avec ces substances.


Linda McAvan (PSE). – Mr President, I should like to talk to the Commissioner about one of the reports on food additives, and in particularly about the food colourings known as azo dyes.

Linda McAvan (PSE) (EN) – Monsieur le Président, je voudrais parler au commissaire d'un des rapports sur les additifs alimentaires et, plus particulièrement, des colorants alimentaires connus sous le nom de colorants azoïdes.


Apart from food safety and the strengthening of the internal market, other consumer interests also needed to be taken into account. Prominent among them was the desire for food to be as natural as possible.

Outre la sécurité alimentaire et le renforcement du marché interne, il convient également de prendre en considération d'autres intérêts des consommateurs, notamment leur souhait de consommer des aliments aussi naturels que possible.


She worked with a great deal of commitment and very cooperatively. I welcome this, and it means we can also be happy with the result. I believe that the new Regulation on food additives has achieved a satisfactory result for both manufacturers and consumers.

J'estime que le nouveau règlement sur les additifs alimentaires est parvenu à un résultat satisfaisant tant pour les fabricants que pour les consommateurs.


The Montreal unit includes: 40 police; one criminal intelligence analyst; one prosecutor; one food inspector; one Customs intelligence officer; and, one immigration officer.

L’unité de Montréal est composée de 40 policiers, d’un analyste du renseignement criminel, d’un procureur, d’un inspecteur des aliments, d’un agent du renseignement des douanes et d’un agent de l’immigration.


(2) Article 7 (5) is replaced by the following: “5. Member States shall ensure that a variety intended to be used in food or feed as defined in Articles 2 and 3 of Regulation (EC) No ../2001 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Authority, and laying down procedures in matters of food safety, is accepted only if it has been authorised pursuant to Regulation (EC) No 258/97 for food or under Directive 90/220/EEC or Directive 2001/18/EC for feed or Regulation ---/---/EC on genetic ...[+++]

5. Les États membres veillent à ce qu'une variété destinée à être utilisée dans des denrées alimentaires ou des aliments pour animaux, tels que définis aux articles 2 et 3 du règlement (CE) n ./2001 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l'Autorité alimentaire européenne et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires, ne soit admise que si elle a été autorisée conformément au règlement (CE) n 258/97, pour les denrées alimentaires, à la directive 90/220/CEE ou à la directive 2001/18/CE, pour les aliments pour animaux, ou au règlement (CE) n ./. ...[+++]




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'one food' ->

Date index: 2023-11-26
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