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Acid value
D.N.B.
DNB
Decline in pH
Decrease in pH
Decrease of pH
Departure from nucleate boiling
Depression of pH
Dissertation
Dnb
Doctoral dissertation
Doctoral thesis
Doctoral thesis defence
Doctoral thesis oral defence
Esophageal pH monitoring
Esophageal pH test
Maintain the pH of starches
Oesophageal pH monitoring
Oesophageal pH test
PH
PH decline
PH decrease
PH depression
PH value
PH-value
Ph. D. dissertation
Ph.D. thesis defence
Ph.D. thesis oral defence
Stabilise pH of starches
Stabilise the pH of starches
Steady the pH of starches
Thesis
Thesis defence

Traduction de «ph d from » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
doctoral thesis defence [ Ph.D. thesis defence | doctoral thesis oral defence | Ph.D. thesis oral defence | thesis defence ]

soutenance de thèse de doctorat [ soutenance de thèse doctorale | soutenance de thèse ]


doctoral thesis | doctoral dissertation | Ph. D. dissertation | thesis | dissertation

thèse de doctorat | thèse


Medical Research Council (MRC) MD/Ph.D. Studentships Program

Stagiaires de recherche des programmes MD/Ph.D. du CRM


MD/Ph.D. Studentship Award

Bourse de stagiaire de recherche MP/Ph.D.


decline in pH | decrease in pH | decrease of pH | depression of pH | pH decline | pH decrease | pH depression

abaissement du pH | baisse du pH | dépression du pH | diminution du pH | réduction du pH


esophageal pH monitoring | esophageal pH test | oesophageal pH monitoring | oesophageal pH test

pH métrie oesophagienne


maintain the pH of starches | steady the pH of starches | stabilise pH of starches | stabilise the pH of starches

stabiliser le pH de l’amidon


acid value | pH | pH value | pH-value

acidité ionique | pH | potentiel Hydrogène | valeur pH


departure from nucleate boiling | D.N.B.

échauffement critique


departure from nucleate boiling | D.N.B. | dnb | DNB

échauffement critique
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(3) The pH of the effluent must be determined by using an aliquot of the same sample of effluent from which the concentration of total ammonia of the effluent was determined and testing it in accordance with a pH test.

(3) Le pH de l’effluent est déterminé à partir d’une aliquote du même échantillon que celui ayant servi à déterminer la concentration d’ammoniac total, au moyen d’un essai de détermination du pH.


The insulin preparation “Globin Insulin with Zinc” shall be a sterile solution of insulin modified by the addition of globin prepared from beef blood, in the form of globin hydrochloride, and zinc, shall be a clear, yellowish, or almost colourless liquid free from insoluble matter and acceptably free from turbidity, shall have a pH of not less than 3.4 and not more than 3.8 and shall contain,

La préparation insulinique appelée insuline-globine avec zinc doit être une solution stérile d’insuline modifiée par addition de globine préparée avec du sang de boeuf, sous forme de chlorhydrate de globine, et de zinc; cette préparation doit être un liquide limpide, jaunâtre ou presque incolore, exempt de matière insoluble et suffisamment exempt de turbidité, avoir un pH d’au moins 3,4 et d’au plus 3,8 et doit renfermer,


In terms of his education, he received a B.A. from McGill University in 1965; his LL.M. from the University of London in 1970; and his Ph.D. from the University of London in 1975, at the Inns of Court School of Law, London.

Pour ce qui est de sa formation, il a obtenu un baccalauréat de l'Université McGill en 1965; une maîtrise en droit de l'Université de Londres en 1970; et un doctorat de l'Université de Londres en 1975, à la Inns of Court School of Law, à Londres.


The preparations of Lactobacillus plantarum DSM 23375, CNCM I-3235, DSM 19457, DSM 16565, DSM 16568, LMG 21295, CNCM MA 18/5U and NCIMB 30094 have the potential to improve the production of silage from all forages by increasing the preservation of dry matter and reducing the pH. The preparation of Lactobacillus plantarum VTT E-78076 has the potential to improve the production of silage from easy and moderately difficult to ensile material by reducing the pH and ammonia nitrogen.

Les préparations de Lactobacillus plantarum DSM 23375, CNCM I-3235, DSM 19457, DSM 16565, DSM 16568, LMG 21295, CNCM MA 18/5U et NCIMB 30094 peuvent permettre d’améliorer la production d’ensilage issu de tout type de fourrage grâce à une meilleure conservation de la matière sèche et une réduction du pH. La préparation de Lactobacillus plantarum VTT E-78076 peut permettre d’améliorer la production d’ensilage issu de fourrages faciles et moyennement difficiles à ensiler grâce à une réduction du pH et de l’azote ammoniacal.


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Detection of cows’ milk in cheeses from ewes’ milk, goats’ milk and buffalos’ milk and mixtures of ewes’, goats’ and buffalos’ milk is done via the γ3- and γ2-caseins, whose isoelectric points range between pH 6,5 and pH 7,5 (Figures 4 a, b, Figure 5).

Le lait de vache est détecté dans les fromages à base de lait de brebis, de lait de chèvre et de lait de bufflonne et dans les mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne par la mise en évidence des caséines γ2 et γ3 dont les points isoélectriques se situent entre les pH 6,5 et 7,5 (figures 4a, b, figure 5).


It specifies that when manufactured from ruminant bone material, gelatine must be produced using a unique process that ensures that all bone material is subjected to an alkaline treatment of saturated lime solution (pH > 12,5) for a period of at least 20 days with a heat treatment step of 138 °C minimum during at least four seconds, after having been finely crushed and degreased with hot water and treated with dilute hydrochloric acid (at minimum concentration of 4 % and pH

Elle dispose que, lorsque la gélatine est fabriquée à partir d'os de ruminants, elle doit être produite suivant un procédé tout à fait particulier garantissant que tous les os sont finement broyés, dégraissés à l'eau chaude et traités à l'acide chlorhydrique dilué (à une concentration minimale de 4 % et un pH 12,5) pendant une période d'au moins vingt jours avec un traitement thermique à 138 °C minimum pendant au moins quatre secondes.


Detection of cows' milk in cheeses from ewes' milk, goats' milk and buffalos' milk and mixtures of ewes', goats' and buffalos' milk is done via the γ3- and γ2-caseins, whose isolelectric points range between pH 6,5 and pH 7,5 (Figures 4 a, b, Figure 5).

Le lait de vache est détecté dans les fromages à base de lait de brebis, de lait de chèvre et de lait de bufflonne et dans les mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne par la mise en évidence des caséines γ2 et γ3 dont les points isoélectriques se situent entre pH 6,5 et 7,5 (figures 4a, b, figure 5).


- all ruminant bone material which is derived from animals born, reared and slaughtered in category 3 countries or regions is subjected to a process which ensures that all bone material is finely crushed and degreased with hot water and treated with dilute hydrochloric acid (at minimum concentration of 4 % and pH < 1,5) over a period of at least two days, followed by an alkaline treatment of saturated lime solution (pH > 12,5) for a period of at least 20 days with a sterilisation step of 138-140 °C during four seconds or by an equivalent process approved by the Commission after consultation of the appropriate Scientific Committee,

- que tous les os de ruminants qui proviennent d'animaux nés, élevés et abattus dans des pays ou régions de la catégorie 3 soient soumis soit à un procédé garantissant que tous les os soient finement broyés, dégraissés à l'eau chaude et traités à l'acide chlorhydrique dilué (à une concentration minimale de 4 % et un pH < 1,5) pendant une période d'au moins deux jours, suivie d'un traitement alcalin par solution de chaux saturée (pH > 12,5) pendant une période d'au moins vingt jours, avec stérilisation à 138-140 °C pendant quatre secondes, soit à un procédé équivalent agréé par la Commission, après consultation du comité scientifique comp ...[+++]


After graduating from Maple Ridge High School, Dr. Mundell went on to earn his BA from the University of British Columbia and Ph.D. from the Massachusetts Institute of Technology.

Après ses études à l'école secondaire de Maple Ridge, M. Mundell a obtenu un baccalauréat de l'Université de la Colombie-Britannique puis un doctorat du Massachusetts Institute of Technology.


Mr. Selinger, as befits a New Democratic member, has a Ph.D. from the London School of Economics, a master's in Public Administration from Queen's University and a Bachelor of Social Work from the University of Manitoba.

Comme il convient à un député néo-démocrate, M. Selinger a un doctorat de la London School of Economics, une maîtrise en administration publique de l'Université Queen's et un baccalauréat en service social de l'Université du Manitoba.




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'ph d from' ->

Date index: 2023-10-16
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