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ASPQ
Association pour la santé publique du Québec
Carry out dental hygiene interventions
Collective hygiene
Evaluate industrial hygiene
Evaluating industrial hygiene
Examine industrial hygiene
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Grade industrial hygiene
Hygiene
Intervene in dental hygiene
Occupational health
Occupational hygiene
Perform dental hygiene intervention
Perform dental hygiene interventions
Public hygiene
Safety of food
School of hygiene and public health
Société des hygiénistes de la province de Québec

Traduction de «public hygiene » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




intervene in dental hygiene | perform dental hygiene intervention | carry out dental hygiene interventions | perform dental hygiene interventions

effectuer des interventions d’hygiène dentaire


evaluating industrial hygiene | examine industrial hygiene | evaluate industrial hygiene | grade industrial hygiene

évaluer l’hygiène en milieu industriel


health, safety and hygiene regulation | health, safety and hygiene statutes | health, safety and hygiene legislation | health, safety and hygiene legislation rules

législation sur la santé, la sécurité et l’hygiène


collective hygiene [ public hygiene ]

hygiène publique [ hygiène collective ]


occupational health [ occupational hygiene | Occupational hygiene(ECLAS) ]

santé au travail [ hygiène du travail ]


school of hygiene and public health

école d'hygiène et de santé publique


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

sécurité des aliments [ innocuité des aliments | innocuité des produits alimentaires | salubrité des aliments | salubrité des produits alimentaires | sécurité qualitative de l'alimentation | sécurité sanitaire des aliments ]


Association pour la santé publique du Québec [ ASPQ | Société d'hygiène et de médecine préventive de la province de Québec | Société des hygiénistes de la province de Québec ]

Association pour la santé publique du Québec [ ASPQ | Société d'hygiène et de médecine préventive de la province de Québec | Société des hygiénistes de la province de Québec ]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In addition to the implementation of the hygienic requirements and good practices along the feed chain, operators may need in specific cases to use hygienic condition enhancers in order to improve the quality of feed for animal nutrition providing additional guarantees for the protection of animal and public health.

Non seulement les opérateurs doivent se conformer aux bonnes pratiques et aux règles d'hygiène d'un bout à l'autre de la chaîne alimentaire animale, mais ils peuvent aussi avoir besoin, dans des cas spécifiques, d'utiliser des améliorateurs des conditions d'hygiène pour améliorer la qualité des aliments pour animaux et offrir des garanties supplémentaires de protection de la santé animale et de la santé publique.


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32006R1662 - EN - Commission Regulation (EC) No 1662/2006 of 6 November 2006 amending Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council laying down specific hygiene rules for food of animal origin (Text with EEA relevance) - COMMISSION REGULATION (EC) // of 6 November 2006 // amending Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council laying down specific hygiene rules for ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32006R1662 - EN - Règlement (CE) n o 1662/2006 de la Commission du 6 novembre 2006 modifiant le règlement (CE) n o 853/2004 du Parlement européen et du Conseil fixant des règles spécifiques d'hygiène applicables aux denrées alimentaires d'origine animale (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE) - RÈGLEMENT (CE) N - 1662/2006 - DE LA COMMISSION // du 6 novembre 2006 - 853/2004 du Parlement européen et du Conseil fixant des règles spécifiques d' ...[+++]


(31) Other legislation which has entered into force following the adoption of Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety[19], namely Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs[20] and Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin[21], and to whic ...[+++]

(31) Les autres textes législatifs entrés en vigueur après l’adoption du règlement (CE) n° 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires[19], à savoir le règlement (CE) n° 852/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 relatif à l’hygiène des denrées alimentaires[20] et le règlement (CE) n° 853/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 fixant des règles spécifiques ...[+++]


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0853 - EN - Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin // REGULATION (EC) No 853/2004 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL // laying down specific hygiene rules for on the hygiene of foodstuffs // DEFINITIONS // REQUIREMENTS CONCERNING SEVERAL PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN // SPECIFIC REQUIREMENTS

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0853 - EN - Règlement (CE) n° 853/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 fixant des règles spécifiques d’hygiène applicables aux denrées alimentaires d’origine animale // RÈGLEMENT (CE) NO 853/2004 DU PARLEMENT EUROPÉEN ET DU CONSEIL // fixant des règles spécifiques d'hygiène applicables aux denrées alimentaires d'origine animale // EXIGENCES CONCERNANT PLUSIEURS PRODUITS D'ORIGINE ANIMALE // EXIGENCES SPÉCIFIQUES


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EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0852R(01) - EN - Corrigendum to Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs (OJ L 139, 30.4.2004) // Corrigendum to Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs - Official Journal of the European Union L 139 of 30 April 2004 - REGULATION - OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL // PRIMARY PRODUCTION

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0852R(01) - EN - Rectificatif au règlement (CE) n° 852/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 relatif à l’hygiène des denrées alimentaires (JO L 139 du 30.4.2004) - 852/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 relatif à l’hygiène des denrées alimentaires - «Journal officiel de l’Union européenne» L 139 du 30 avril 2004 - RÈGLEMENT - (CE ...[+++]


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0853R(01) - EN - Corrigendum to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origin (OJ L 139, 30.4.2004) // Corrigendum to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specific hygiene rules for food of animal origi ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004R0853R(01) - EN - Rectificatif au règlement (CE) n° 853/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 fixant des règles spécifiques d’hygiène applicables aux denrées alimentaires d’origine animale (JO L 139 du 30.4.2004) - 853/2004 du Parlement européen et du Conseil du 29 avril 2004 fixant des règles spécifiques d'hygiène applicables aux denrées alimentaires d'origine animale - «Journal officiel de l’Union européenne» L 139 du 30 avril 2004 - RÈGLEMENT - (CE) N - ...[+++]


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004L0041 - EN - DIRECTIVE 2004/41/EC OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL OF 21 APRIL 2004 REPEALING CERTAIN DIRECTIVES CONCERNING FOOD HYGIENE AND HEALTH CONDITIONS FOR THE PRODUCTION AND PLACING ON THE MARKET OF CERTAIN PRODUCTS OF ANIMAL ORIGIN INTENDED FOR HUMAN CONSUMPTION AND AMENDING COUNCIL DIRECTIVES 89/662/EEC AND 92/118/EEC AND COUNCIL DECISION 95/408/EC // of 21 April 2004 // repealing certain Directives concerning food ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32004L0041 - EN - DIRECTIVE 2004/41/CE DU PARLEMENT EUROPÉEN ET DU CONSEIL DU 21 AVRIL 2004 ABROGEANT CERTAINES DIRECTIVES RELATIVES À L'HYGIÈNE DES DENRÉES ALIMENTAIRES ET AUX RÈGLES SANITAIRES RÉGISSANT LA PRODUCTION ET LA MISE SUR LE MARCHÉ DE CERTAINS PRODUITS D'ORIGINE ANIMALE DESTINÉS À LA CONSOMMATION HUMAINE, ET MODIFIANT LES DIRECTIVES 89/662/CEE ET 92/118/CEE DU CONSEIL AINSI QUE LA DÉCISION 95/408/CE DU CONSEIL // du 21 avril 2004 // abrogeant certaines directives rela ...[+++]


With regard to public health, these rules contain common principles, in particular in relation to the manufacturers ‘and competent authorities’ responsibilities, structural, operational and hygiene requirements for establishments, procedures for the approval of establishments, requirements for storage and transport and health marks.

En ce qui concerne la santé publique, ces règles énoncent des principes communs, notamment en ce qui concerne les responsabilités des fabricants et des autorités compétentes, des exigences en matière de structure, d'organisation et d'hygiène pour les établissements, des procédures d’agrément de ces établissements, des exigences en matière d’entreposage et de transport, et des marques de salubrité.


With regard to public health, these rules and procedures contain common principles, in particular in relation to the manufacturers ‘and competent authorities’ responsibilities, structural, operational and hygiene requirements for establishments, procedures for the approval of establishments, requirements for storage and transport and health marks.

En ce qui concerne la santé publique, ces règles et procédures énoncent des principes communs, notamment en ce qui concerne les responsabilités des fabricants et des autorités compétentes, des exigences en matière de structure, d'organisation et d'hygiène pour les établissements, des procédures d'agrément de ces établissements, des exigences en matière d'entreposage et de transport, et des marques de salubrité.


legislation and administrative provisions on the animal and public health and hygiene conditions governing the placing on the market of wild game.

la législation et les dispositions administratives en matière de santé animale et publique et les conditions d'hygiène régissant la mise sur le marché de gibier sauvage.


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