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Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
Attar of rose
Attar of roses
Banded rose sawfly
By food in oesophagus
By foreign body in oesophagus
Cabbage rose
Choked on
Coiled rose slug
Curled rose sawfly
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Essence of rose
European rose sawfly
Fire Rose cut
Fire rose
Fire rose cut
Fire-Rose
Fire-rose
Firerose
Food
Get rid of non-food waste within the food industry
Hundred-leaved rose
Including bone or seed
Interruption of respiration
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Oil of rose
Otto of rose
Otto of rose oil
Pale rose
Recycle non-food waste within the food industry
Rose bulgarian
Rose flower oil
Rose food
Rose oil
Rose sawfly
Rose slug
Rose slug sawfly
Rose slug worm
Rumination disorder of infancy
Suffocation by
True otto oil

Traduction de «rose food » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


oil of rose [ otto of rose | essence of rose | attar of rose | rose oil | attar of roses | otto of rose oil | rose flower oil | rose bulgarian | true otto oil ]

essence de rose [ huile de roses ]


rose sawfly | rose slug | rose slug sawfly | rose slug worm

némate du rosier | tenthrède limace du rosier


banded rose sawfly | coiled rose slug | curled rose sawfly | European rose sawfly

tenthrède du rosier


fire-rose [ fire rose | fire rose cut | firerose | Fire Rose cut | Fire-Rose ]

fire rose [ taille fire rose | taille en fire rose ]


cabbage rose | hundred-leaved rose | pale rose

rose à cent feuilles | rose chou | rose pâle


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


asphyxia by | choked on | suffocation by | any object, except food or vomitus, entering by nose or mouth | aspiration and inhalation of foreign body, except food or vomitus (into respiratory tract), NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by foreign body in oesophagus | foreign object in nose obstruction of pharynx by foreign body

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par corps étranger dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | par tout objet, sauf aliments ou vomissements, pénétrant par le nez ou la bouche | aspiration ou inhalation d'un corps étranger, sauf aliments ou vomissements (dans les voies respiratoires) SAI corps étranger dans le nez obstruction du pharynx par un corps étranger


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Définition: Trouble de l'alimentation caractérisé par des manifestations variées, habituellement spécifique de la première et de la deuxième enfance. Il implique en général un refus alimentaire et des caprices alimentaires excessifs, alors que la nourriture est appropriée, que l'entourage est adéquat, et qu'il n'y a pas de maladie organique. Le trouble peut s'accompagner d'une rumination (d'une régurgitation répétée de nourriture non accompagnée de nausées ou d'une maladie gastro-intestinale). | Mérycisme de l'enfance
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
China, seeing a potential domestic shortage, imposed a tax on exports; world prices rose dramatically; food prices were affected; the possibility of ‘peak phosphorus’ having already occurred was mooted.

La Chine, envisageant une pénurie potentielle au niveau national, a imposé une taxe sur ses exportations, qui a entraîné une flambée des prix mondiaux; celle-ci s'est répercutée sur les prix des denrées alimentaires, et l'on a alors évoqué la possibilité qu'un «pic de phosphore» se soit déjà produit.


At EU level, UTPs were first discussed in the EU food sector in 2009 when consumer prices rose against the background of the agricultural price spikes.

À l'échelle de l'UE, les premières discussions sur les PCD concernaient le secteur alimentaire européen et ont eu lieu en 2009, lorsque les prix à la consommation ont grimpé dans le cadre des hausses des prix agricoles.


The Commission requested the European Food Safety Authority (EFSA) to assess the suitability of the buffered Brucella antigen test (rose Bengal test) which currently is the only authorised test for brucellosis diagnosis in Annex B to Directive 90/429/EEC and to provide a scientific opinion on the suitability of other available diagnostic tests for inclusion in that Annex.

La Commission a demandé à l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA) d’évaluer l’adéquation de l’épreuve à l’antigène brucellique tamponné (test au rose Bengale), qui est actuellement le seul test de diagnostic de la brucellose autorisé par les dispositions de l’annexe B de la directive 90/429/CEE, et de fournir un avis scientifique sur la pertinence d’autres tests disponibles de diagnostic, en vue de leur inclusion dans cette annexe.


A. whereas in January 2011, the FAO food price index rose above its 2008 peak, reaching its highest level since FAO started measuring food prices in 1990 and averaging 231 points, especially due to rising prices of sugar, oils and fats, and cereals,

A. considérant que, en janvier 2011, l'indice des prix alimentaires de la FAO a dépassé son niveau record de 2008 et atteint son plus haut niveau depuis que la FAO a commencé à mesurer les prix alimentaires en 1990, soit en moyenne 231 points, notamment du fait de la hausse des prix du sucre, des matières grasses et des céréales,


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4. Stresses that since 2007 agricultural commodity prices have fluctuated dramatically and that between mid-2007 and mid-2008 prices rose steeply, followed by a sharp increase in consumer prices; notes that this steep increase in basic commodity prices was followed swiftly by a sharp fall in commodity prices to unsustainable levels; remains concerned that food prices may surge again as the global economy recovers, as many of the structural problems, including lack of investment and high demand in certain regions, persist;

4. relève que depuis 2007, les prix des produits de base agricoles ont fluctué de façon spectaculaire, et que de la mi-2007 à la mi-2008, les prix ont augmenté considérablement, ce qui a entraîné une nette augmentation des prix à la consommation; constate que cette nette augmentation des matières premières de base a été suivie rapidement par une chute brutale des prix des produits de base atteignant des niveaux insoutenables; demeure préoccupé par le fait que les prix des denrées alimentaires sont susceptibles d'augmenter considérablement une nouvelle fois à mesure ...[+++]


Materials of vegetable, animal or microbiological origin, for which it can be sufficiently demonstrated that they have hitherto been used for the production of flavourings, are considered to be food materials for this purpose, even though some of these source materials, such as rose wood and strawberry leaves, may not have been used for food as such.

Les matières d’origine végétale, animale ou microbiologique, dont l’utilisation pour la production d’arômes est suffisamment démontrée à ce jour, sont considérées à cet égard comme des denrées alimentaires, même si certains de ces matériaux de base, comme le bois de rose et les feuilles de fraisier, ne sont pas nécessairement utilisés en l’état dans l’alimentation.


Materials of vegetable, animal or microbiological origin, for which it can be sufficiently demonstrated that they have hitherto been used for the production of flavourings, are considered to be food materials for this purpose, even though some of these source materials, such as rose wood and strawberry leaves, may not have been used for food as such.

Les matières d’origine végétale, animale ou microbiologique, dont l’utilisation pour la production d’arômes est suffisamment démontrée à ce jour, sont considérées à cet égard comme des denrées alimentaires, même si certains de ces matériaux de base, comme le bois de rose et les feuilles de fraisier, ne sont pas nécessairement utilisés en l’état dans l’alimentation.


Due to the integration of food aid and aid to uprooted people within DG ECHO, the initial humanitarian aid budget made available for the year 2007 rose to € 722 million with a predicted annual indicative increase of 3% (2% inflation and 1% net increase).

Du fait du transfert à la DG ECHO de l’aide alimentaire et de l’aide aux populations déracinées, le budget initial de l’aide alimentaire disponible pour l’année 2007 est passé à 722 millions d’euros avec une hausse annuelle indicative prévisionnelle de 3% (2% d’inflation et 1% d’augmentation).


Materials of vegetable, animal or microbiological origin, for which hitherto there is significant evidence of use for the production of flavourings, are considered as food materials for this purpose, even though some of these source materials, such as rose wood, oak wood chips and strawberry leaves, may not have been used for food as such.

Les matières d'origine végétale, animale ou microbiologique dont l'utilisation pour la production d'arômes est largement démontrée à ce jour sont considérées à cet égard comme des denrées alimentaires, même si certains de ces matériaux de base, comme le bois de rose, les copeaux de bois de chêne et les feuilles de fraisier, ne sont pas nécessairement utilisés en l'état dans l'alimentation.


According to European customs figures, seizures of illicit products rose by 39 % between 2000 and 2001, and the counterfeiting of food products alone rose during this period by 75 %.

D'après les statistiques des douanes européennes, les saisies de produits illicites ont augmenté de 39% entre 2000 et 2001 et la seule contrefaçon de produits alimentaires pendant cette période a augmenté de 75%.




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'rose food' ->

Date index: 2024-01-19
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