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By-product of wine-making
Characteristics of wines
Convert into wine
Field of sciences related to wine making
Make into wine
Oenological practice
Range of wine related sciences
Scope of wine related sciences
WMP
Wine aromas
Wine characteristics
Wine details
Wine grape
Wine related sciences
Wine-making characteristic
Wine-making equipment
Wine-making establishment
Wine-making grape
Wine-making machinery
Wine-making plant
Wine-making practice
Wine-making process

Vertaling van "wine-making characteristic " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


wine-making establishment | wine-making plant

installations de vinification


field of sciences related to wine making | scope of wine related sciences | range of wine related sciences | wine related sciences

œnologie


wine-making machinery [ wine-making equipment ]

matériel de vinification




by-product of wine-making

sous-produit de la vinification


oenological practice | wine-making practice | WMP [Abbr.]

pratique oenologique




characteristics of wines | wine aromas | wine characteristics | wine details

nature du vin | sorte de vin | caractéristiques du vin | type de vin


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Under Regulation (EC) No 1493/1999 on the common organisation of the market in wine, Member States may stipulate stricter conditions for wine-making processes in respect of fine wines originating from specified growing areas and for table wine with a geographical marking, in order to ensure the preservation of the essential characteristic features of these fine wines.

Conformément au règlement (CE) n° 1493/1999 portant organisation commune du marché vitivinicole, les États membres peuvent fixer des conditions plus strictes aux procédés de fabrication du vin, qu’il s’agisse de vin fin provenant de régions spécifiques ou de vin de table avec indication géographique, afin de garantir la conservation des caractéristiques essentielles de ces vins fins.


Furthermore, the basic Regulation for this COM allows Member States, in relation to wine-making practices and treatments, to impose stricter national conditions in order to ensure that the characteristics of their quality wines are maintained.

En outre, le règlement de base de cette OCM permet aux États membres, concernant les pratiques et les traitements de fabrication du vin, d’imposer des conditions plus strictes au niveau national afin de garantir la préservation des caractéristiques de leurs vins de qualité.


We believe that the wine sector has real possibilities for growth provided measures are taken to maintain and improve the quality characteristics of wine and improve its promotion, maintain biodiversity and support small and medium-sized producers, who make up the core of European quality wine production.

Nous croyons que le secteur vitivinicole a des possibilités réelles de croissance à condition que soient prises des mesures pour le maintien et l'amélioration des caractéristiques qualitatives du vin, le renforcement de sa promotion, le maintien de la biodiversité et le soutien aux petits et moyens producteurs qui constituent le socle de la production de vins européens de qualité


(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while improving its quality.

c) le respect des bonnes pratiques oenologiques, en veillant notamment à ce que les méthodes, traitements et techniques d'élaboration du vin autorisés par les lois et réglementations de chaque partie n'entraînent pas de modification inacceptable de la composition du produit traité et assurent le maintien des caractéristiques naturelles essentielles du vin, tout en améliorant sa qualité.


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(59) taking into account traditional conditions of production, the nature and scope of the factors which enable each of the quality wines psr to be distinguished must be listed and defined; a common move to harmonise quality requirements should nevertheless be made; these factors should be: the demarcation of the area of production, vine varieties, cultivation methods, wine-making methods, minimum natural alcoholic strength by volume, yield per hectare and analysis and assessment of organoleptic characteristics; particular rules sh ...[+++]

(59) il est nécessaire d'énumérer et de définir la nature et la portée des éléments permettant de caractériser chacun des v.q.p.r.d. en tenant compte des conditions traditionnelles de production; il importe, cependant, que soit réalisé un effort commun d'harmonisation en ce qui concerne les exigences de qualité; lesdits éléments doivent être les suivants: délimitation de l'aire de production, encépagement, pratiques culturales, méthodes de vinification, titre alcoométrique volumique minimal naturel, rendement à l'hectare, analyse et appréciation des caractéristiques organoleptiques; eu égard à la nature particulière des vins de liqueu ...[+++]


The specific characteristics of wine production and its further development, in particular in technical and scientific areas, make it essential to stipulate detailed technical provisions which will contribute to the smooth operation of the internal market, improve marketing prospects and also protect the legitimate interests of consumers and producers.

Les caractéristiques particulières de la viticulture et son développement, notamment sur les plans technique et scientifique, rendent indispensable l'établissement de dispositions techniques détaillées. Celles-ci contribuent à assurer les débouchés sur le marché intérieur, à améliorer les perspectives de commercialisation et, dans un même temps, à protéger les intérêts légitimes des consommateurs et des producteurs.


(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while improving its quality.

c) le respect des bonnes pratiques oenologiques, en veillant notamment à ce que les méthodes, traitements et techniques d'élaboration du vin autorisés par les lois et réglementations de chaque partie n'entraînent pas de modification inacceptable de la composition du produit traité et assurent le maintien des caractéristiques naturelles essentielles du vin, tout en améliorant sa qualité.


Whereas adjustment of the potential and actual alcoholic strength of grape must and wines by the addition of sucrose of concentrated grape must or of rectified concentrated grape must is an oenological practice which is sometimes used fraudulently in that the approved limits are exceeded or the alcoholic strength of wine products which cannot legally by enriched is adjusted; whereas the analysis of wine or wine products by nuclear magnetic resonance of the deuterium in the ethyl alcohol contained in these products is a method of analysis recognized by Commission Regulation (EEC) No 2676/90 (4); whereas the application of this method of analysis can improve checks on the enrichment of wine products; whereas, in order to facilitate interpr ...[+++]

considérant que la correction des titres alcoométriques potentiels et acquis du moût de raisins ou des vins, par adjonction de saccharose, de moût de raisins concentré ou de moût de raisins concentré rectifié est une pratique oenologique parfois appliquée frauduleusement en dépassant les limites autorisées ou en corrigeant le titre alcoométrique des produits vinicoles ne pouvant pas légalement faire l'objet d'un tel enrichissement; que l'analyse des vins ou des produits dérivés du vin par résonance magnétique nucléaire du deutérium faisant partie de l'alcool éthylique contenu dans ces produits est une méthode d'analyse reconnue par le règlement (CEE) no 2676/90 de la Commission déterminant des méthodes d'analyse communautaire applicables d ...[+++]




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'wine-making characteristic' ->

Date index: 2023-06-24
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