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Apply decision making within social work
Apply decision-making within social work
By-product of wine-making
Convert into wine
Decide within social work
Decision making
Decision making process
Decision process
Decision-making process
Field of sciences related to wine making
Make into wine
Monitor the process of wine production
Monitor the winr process wine production
Monitor wine production processes
Oenological practice
Range of wine related sciences
Scope of wine related sciences
View the process of wine production
WMP
Wine related sciences
Wine-making equipment
Wine-making establishment
Wine-making machinery
Wine-making plant
Wine-making practice
Wine-making process

Traduction de «wine-making process » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


wine-making establishment | wine-making plant

installations de vinification


field of sciences related to wine making | scope of wine related sciences | range of wine related sciences | wine related sciences

œnologie


wine-making machinery [ wine-making equipment ]

matériel de vinification


monitor the winr process wine production | monitor wine production processes | monitor the process of wine production | view the process of wine production

superviser la production de vin


decision making process | decision-making process | decision making | decision process

processus décisionnel | processus de décision | mécanisme décisionnel | prise de décision


oenological practice | wine-making practice | WMP [Abbr.]

pratique oenologique


by-product of wine-making

sous-produit de la vinification


apply decision-making within social work | get involved in the decision-making process within social work | apply decision making within social work | decide within social work

mettre en œuvre la prise de décision dans le cadre de l’action sociale


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Although there are already rules for “wine made from organic grapes”, these do not cover wine-making practices, i.e. the whole process from grape to wine.

Bien que des règles existent déjà pour le «vin obtenu à partir de raisins issus de l'agriculture biologique», elles ne couvrent pas les pratiques œnologiques, c’est-à-dire l’ensemble du processus d'élaboration, du raisin jusqu'au vin.


Just like the processing of fruit—there was a question on fruit—the juice grapes that were used to make those wines don't reside there anymore because there's no domestic juice business.

Tout comme la transformation du fruit — quelqu'un a posé une question sur les fruits —, la culture des raisins à jus utilisés à l'époque ne se fait plus à cet endroit, faute d'entreprises locales.


71. Calls on the Commission to introduce a proactive trade policy to promote the quality of European wines and defend European wine-making processes;

71. invite la Commission à mettre en œuvre une politique commerciale dynamique pour promouvoir la qualité des vins européens et défendre les procédés de vinification européens;


71. Calls on the Commission to introduce a proactive trade policy to promote the quality of European wines and defend European wine-making processes;

71. invite la Commission à mettre en œuvre une politique commerciale dynamique pour promouvoir la qualité des vins européens et défendre les procédés de vinification européens;


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The International Organisation of Vine and Wine, which is the international reference body in this sector, approved this process in 2001 and considers it to be a good wine-making process.

L’Organisation internationale de la vigne et du vin, qui est l’organe international de référence dans le domaine, a approuvé en 2001 ce procédé, qu’elle considère de qualité.


Under Regulation (EC) No 1493/1999 on the common organisation of the market in wine, Member States may stipulate stricter conditions for wine-making processes in respect of fine wines originating from specified growing areas and for table wine with a geographical marking, in order to ensure the preservation of the essential characteristic features of these fine wines.

Conformément au règlement (CE) n° 1493/1999 portant organisation commune du marché vitivinicole, les États membres peuvent fixer des conditions plus strictes aux procédés de fabrication du vin, qu’il s’agisse de vin fin provenant de régions spécifiques ou de vin de table avec indication géographique, afin de garantir la conservation des caractéristiques essentielles de ces vins fins.


The Commission is of the opinion that greater flexibility in permitting new wine-making processes will enable producers in the Community to increase their market and to reach more consumers, especially through exports, and also to enhance the competitiveness of the wine sector vis-à-vis third countries.

La Commission est d’avis qu’en faisant preuve d’une plus grande souplesse en autorisant de nouveaux procédés de fabrication de vin, les producteurs pourront accroître leur marché au sein de la Communauté et viser plus de consommateurs, surtout grâce aux exportations, ainsi que renforcer la compétitivité du secteur vinicole vis-à-vis de pays tiers.


The ESC has long recognised the strong cultural importance of wine in a number of the Member States, and the production of material for the vegetative propagation of vines is the first stage in the wine-making process.

Le CES a depuis longtemps reconnu l'importance socioculturelle que le vin revêt dans bon nombre d'États membres. La production de matériels de multiplication végétative de la vigne constitue la première étape de la filière vitivinicole.


Austria will be allowed the alternative of taking out of the market the by-products of the wine-making process.

L'Autriche aura la possibilité de retirer du marché les sous-produits de la vinification.


The main amendments concern: - the possibility of using grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol as an addition to wines and the minimal presence of wines (equal to 75%) in the preparation of aromatized wines and drinks; - the classification of the rules governing the processing involved in making aromatized wines; - the definition of "Glühwein" and "Viiniglögi/Vinglögg" and the introduction of the relevant transitional measures.

Les modifications essentielles concernent : - la possibilité d'utiliser des moûts de raisin frais mutés à l'alcool comme complément aux vins et la présence minimale de vins (égale à 75%) dans l'élaboration des vins et des boissons aromatisés ; - la classification des règles en matière de traitements pour les vins aromatisées; - la définition du "Glühwein" ainsi que de "Viiniglögi/Vinglögg" et l'introduction de mesures transitoires y afférentes.


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