Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Alpha-Amino acid nitrogen measurement
Alpha-bitter acid
Alpha-lupulic acid
Beta acid
Beta-bitter acid
Bitter acid
High alpha-linolenic acid diet
Humulone
Lupulone

Traduction de «Alpha-bitter acid » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
(6R)-3,5,6-trihydroxy-4,6-bis(3-methylbut-2-en-1-yl)-2-(3-methyl-1-oxobutyl)cyclohexa-2,4-dien-1-one | alpha-bitter acid | alpha-lupulic acid | humulone

alfabitterzuur | alfazuur | humulon


beta acid | beta-bitter acid | lupulone

betabitterzuur | betazuur | lupulon




High alpha-linolenic acid diet

dieet rijk aan alfalinoleenzuur


alpha-Amino acid nitrogen measurement

bepalen van alfa-aminostikstof
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Producers are growing varieties with an ever higher alpha-acid content (the bitter constituent of hops that gives beer its bitter taste) and increasingly higher yields, which implies that smaller areas are needed to produce the same quantity.

De producenten gebruiken rassen die steeds rijker aan alfazuur (het bittere bestanddeel van hop dat bier zijn bittere smaak geeft) zijn en een almaar hogere opbrengst opleveren, wat betekent dat voor een gelijke productie steeds minder grond nodig is.


Although the world beer production is rising (by about 1.9% per year) world alpha acid needs are falling (-0.66%) as a result of technological progress and the shift in consumer tastes to less bitter beers.

Hoewel de wereldproductie van bier stijgt (met ongeveer 1,9% per jaar), daalt de wereldvraag naar alfazuur (-0,66%) als gevolg van de technologische vooruitgang en van een toenemende voorkeur van de consument voor minder bitter bier.


Hops are used principally for beer production and secondarily for production of soaps, shampoos and herbal teas of the calming type and to fill pillows. In discussing hop use in beer the most important terms are alpha acid (a bitter component of lupulin) and hopping rate (amount of alpha used per hectolitre of beer).

Hop wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van bier, maar ook wel voor de productie van cosmeticaproducten (zeep en shampoo), therapeutische producten (kalmerende thee) en huishoudelijke producten (kussenvulling). Bij het gebruik van hop voor de bierbrouwerij is vooral de hoeveelheid alfazuur (het bittere bestanddeel van lupuline) van belang; in dat verband spreekt men van hopdosering (het aantal grammen alfazuur dat nodig is per hectoliter bier).


- bitter (high, sometimes very high, average alpha acid content),

- bittere rassen (met een hoog tot zeer hoog gemiddeld alfazuurgehalte) en




D'autres ont cherché : high alpha-linolenic acid diet     alpha-amino acid nitrogen measurement     alpha-bitter acid     alpha-lupulic acid     beta acid     beta-bitter acid     bitter acid     humulone     lupulone     Alpha-bitter acid     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Alpha-bitter acid' ->

Date index: 2022-09-18
w