Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Blending of cheese
Blue cheese
Blue-veined cheese
Bresse blue
Cheese
Cheese aging
Cheese head screw
Cheese headed screw
Cheese screw
Cheese that is curdling
Choice of cheese
Collection of cheese
Cottage cheese
Cream cheese
Curd
Curdling of cheese
Curds
Danish blue
Diversity of cheese
Fillister head screw
Flat fillister screw
Fresh cheese
Integration of cheese
Lactic cheese
Maturing of cheese
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Roquefort
Slotted cheese headscrew
Soft cheese
Stilton
Variety of cheese
Whey cheese
White cheese

Traduction de «Cheese that is curdling » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

kaas stremmen




cream cheese | fresh cheese | lactic cheese | soft cheese

kwark | platte kaas | verse kaas


fresh cheese [ cottage cheese | cream cheese ]

verse kaas [ Petit Suisse ]


cheese head screw | cheese headed screw | cheese screw | fillister head screw | flat fillister screw | slotted cheese headscrew

cilinderkopschroef | schroef met cilindrische kop


collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

kaassoorten


maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

rijpproces van kaas


blue-veined cheese [ blue cheese | Bresse blue | Danish blue | Roquefort | Stilton ]

schimmelkaas [ blauwschimmelkaas | Bleu d'Auvergne | Bleu de Bresse | kruidkaas | Roquefort ]


cottage cheese | curd | curds | whey cheese | white cheese

platte kaas | wrongel
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Definition: Queijo de Cabra Transmontano is a ripened semi-hard to extra-hard cheese produced by curdling raw goat's milk with animal rennet and then slowly straining the curds.

De Queijo de Cabra Transmontano is een gerijpte halfharde tot zeer harde kaas die wordt verkregen door langzaam uitlekken van de wrongel, na stremming van rauwe geitenmelk onder invloed van dierlijk stremsel.


EU dairy exports to Russia last year were worth €2.3 billion, notably in the form of cheese: €1.0 bn, but also for food preparations (CN 2106 90): €0.47 bn; butter-butteroil: €0.14 bn; fresh milk products: €0.10 bn; finished products (1901 90): €0.09 bn; SMP: 0.07 bn; and whey powder: €0.03 bn; 25 Member States exported cheese to Russia in 2013, but the main EU cheese exporters to Russia are the NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR and LV.

Vorig jaar heeft de EU ter waarde van 2,3 miljard euro zuivel naar Rusland geëxporteerd, vooral in de vorm van kaas (1 miljard euro), maar ook voor voedselbereidingen (GN 2106 90 – 0,47 miljard euro), boter en boterolie (0,14 miljard euro), verse melkproducten (0,10 miljard euro), eindproducten (1901 90 – 0,09 miljard euro), MMP (0,07 miljard euro) en weipoeder (0,03 miljard euro). In 2013 hebben 25 lidstaten kaas naar Rusland geëxporteerd; de grootste hoeveelheid kwam uit NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR en LV.


Given the importance of certain cheeses in the value of EU exports to Russia (worth close to 1 billion € in 2013), the Commission is wanting to extend this measure to cheeses.

Omdat bepaalde kazen een belangrijk deel van de waarde van de EU-export naar Rusland vertegenwoordigen (in 2013 bijna 1 miljard euro) wil de Commissie de hierboven uiteengezette maatregel tot deze producten uitbreiden.


the milk container, a vat of a maximum of 600 litres, which makes it possible to mould the cheese in one operation and guarantee that the curdling time of the milk has been the same for all the moulded cheeses,

de melkcontainer, een vat met een maximumcapaciteit van 600 liter, waarmee de kaas in één bewerking kan worden gevormd en dat garandeert dat de stremmingstijd van de melk voor alle gevormde kazen gelijk is;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
These markets relate to Dutch-type cheese (namely Gouda, Edam and Maasdam), semi-hard goat cheese, cheese packaging services, value-added yoghurt and quark, portion-pack dairy desserts and packet butter with additives.

Daarbij gaat het om de markten voor Hollandse harde kazen (Gouda, Edam en Maasdam), halfharde geitenkaas, verpakkingsdiensten voor kaas, yoghurt en kwark met toegevoegde waarde, kant-en-klare zuiveldesserts en met extra ingrediënten verrijkte roomboter.


The steps involved in milk production, curdling and cheese treatment (until the ripening period is complete) must all take place in the production area indicated in paragraph 4 in order to guarantee quality, traceability and control.

Om de kwaliteit, de traceerbaarheid en de controle te waarborgen, moeten de productie- en verwerkingsactiviteiten en de behandeling van de kaas tot aan het einde van de rijping plaatsvinden op het territorium van het productiegebied zoals afgebakend in punt 4.


The objective of this Decision is to eliminate the duties on certain cheese products for the Community’s preferential exports to South Africa, which has the effect of eliminating export refunds for these same cheeses exported to South Africa, to clarify the meaning of "gross weight" in the context of the global tariff rate quotas for certain canned fruit products and to rectify the erroneous inclusion of certain cheeses.

Het besluit strekt tot afschaffing van de rechten op bepaalde kaassoorten wat betreft de preferentiële uitvoer uit de Gemeenschap naar Zuid-Afrika en tot afschaffing van de restituties bij uitvoer van dezelfde kaasproducten naar Zuid-Afrika, tot verduidelijking van de betekenis van "gross weight (brutogewicht) in de context van de algemene tariefcontingenten voor bepaalde vruchtenconserven en tot rectificatie van bepaalde verkeerd ingedeelde kaassoorten.


Since it is a soft cheese that coagulates slowly, the curdling process must last for at least 20 hours at a minimum temperature of 18 °C and the cheese must be pre-drained for at least 12 hours.

Omdat het een zachte kaas met langzame stremming betreft, dient de stremming ten minste 20 uur te duren bij een minimale temperatuur van 18 °C en dient de wrongel eerst ten minste 12 uur uit te lekken.


After the rennet has been added and milk curdled, the resulting grains of cheese are put into wheel-shaped forms.

Wanneer de melk na toevoeging van het stremsel gecoaguleerd is, wordt de gestremde massa in wielvormige vormen gegoten.


In the first case, this involved a partial assumption of the cost (30% of the effective cost of schemes in general; 50% for certain types of test) of chemical analyses, training and audits in milk production and the manufacture and refining of cheeses, under integrated programmes to control certain harmful organisms in cheeses, up to a ceiling of FF 10 million (approximately ECU 1.55 million).

Met het oog op de verbetering van de kwaliteit wordt ten hoogste 10 miljoen Franse frank (ongeveer 1,55 miljoen ecu) bijgedragen in de kosten van analyses, opleiding en audits (30 % van de werkelijke kosten in het algemeen, 50 % voor bepaalde analyses) die bij de melkproduktie, de kaasaanmaak en het rijpingsproces worden gemaakt in het kader van geïntegreerde programma's voor de bestrijding van bepaalde kaaskiemen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Cheese that is curdling' ->

Date index: 2023-05-29
w