Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Animal food product
Animal food products
Animal products and food safety
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Choked on
Conduct ante-mortem veterinary health inspection
Conduct veterinary health check before slaughter
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Food
Food consumption
Food consumption survey
Food consumption trends
Food hygiene
Food intended for animal consumption
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Get rid of non-food waste within the food industry
Including bone or seed
Interruption of respiration
Nutrition
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Recycle non-food waste within the food industry
Safety of food
Suffocation by

Vertaling van "Food consumption " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE






food consumption

voederverbruik | voedselverbruik | voerverbruik


animal food product | animal products and food safety | animal food products | food intended for animal consumption

dierenvoeding | diervoeder | diervoedingsproducten


conduct ante-mortem veterinary health check of animals intended for consumption | conduct veterinary health check before slaughter | conduct ante-mortem veterinary health inspection | conduct ante-mortem veterinary health inspection of food production animals

veterinaire gezondheidsinspectie ante mortem uitvoeren


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren




asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Food consumption, water consumption if available, food efficiency (body weight gain per gram of food consumed, except for the period of cohabitation and during lactation), and test chemical consumption (for dietary/drinking water administration) for P and F1 animals;

voedselconsumptie, waterconsumptie indien beschikbaar, voedselefficiëntie (lichaamsgewichttoename per gram geconsumeerd voedsel, behalve gedurende de cohabitatie- en zoogperiode) en consumptie van teststof (voor toediening via het voer/drinkwater) voor P- en F1-dieren,


The review confirms the need for changes that reflect public views and allow national governments to have a greater say on the use of EU-authorised GMOs for animal (feed) or human (food) consumption.

De herziening bevestigt de noodzaak van wijzigingen die een weerspiegeling zijn van de standpunten van het algemene publiek en die de nationale overheden meer inspraak geven in het gebruik van in de EU toegelaten ggo’s voor consumptie door dieren (diervoeders) of mensen (levensmiddelen).


Taking into account the consumption data for dietary foods for special medical purposes from the EFSA Comprehensive European Food Consumption Database (6) and assuming that they would contain aluminium at the maximum level of 3 mg/kg, the exposure to aluminium from those foods remains well below the TWI — 1 mg/kg body weight/week for both adults and children.

Rekening houdend met de gegevens over de consumptie van dieetvoeding voor medisch gebruik uit de uitgebreide Europese levensmiddelenconsumptiedatabank van de EFSA (6) en in de veronderstelling dat deze dieetvoeding een maximumconcentratie van 3 mg/kg aan aluminium bevat, blijft de blootstelling aan aluminium hieruit ruim onder de TWI van 1 mg/kg lichaamsgewicht/week voor zowel volwassenen als kinderen.


In a refined exposure assessment carried out by EFSA in its scientific report on ‘Cadmium dietary exposure in the European population’ (6) using the new Comprehensive Food Consumption database which contains updated information on food consumption figures for the different Member States and for different age groups of the population, more detailed information on the particular food commodities that contribute to exposure are given by age group.

In een verfijnde blootstellingsbeoordeling die door de EFSA in haar wetenschappelijk verslag over „Cadmium dietary exposure in the European population” (6) is uitgevoerd, met gebruikmaking van de nieuwe uitgebreide levensmiddelenconsumptiedatabank die bijgewerkte informatie bevat met betrekking tot voedingsconsumptiecijfers van de verschillende lidstaten en voor verschillende leeftijdsgroepen van de bevolking, wordt meer gedetailleerde informatie gegeven over de levensmiddelenproducten die bijdragen aan de blootstelling per leeftijdsgroep.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Humanitarian food assistance aims to ensure the consumption of sufficient, safe and nutritious food in anticipation of, during, and in the aftermath of a humanitarian crisis, when food consumption would otherwise be insufficient or inadequate to avert excessive mortality[6], emergency rates of acute malnutrition[7], or detrimental coping mechanisms.

Humanitaire voedselhulp wordt verstrekt om ervoor te zorgen dat mensen voldoende, veilig en voedzaam voedsel krijgen voor, tijdens of na een humanitaire crisis, wanneer de voedselvoorziening anders onvoldoende of ongeschikt zou zijn, om excessieve sterfte[6], alarmerende percentages acute ondervoeding[7] of schadelijke overlevingsmechanismen te voorkomen.


human health risk assessment, food consumption and exposure assessment, environmental risk assessment, animal health risk assessment, toxicology, microbiology, human nutrition, epidemiology, animal health, animal welfare, human medicine, veterinary medicine, food hygiene, food technology, chemistry, biology, biochemistry, life sciences.

Beoordeling van risico's voor de menselijke gezondheid, voedselconsumptie en blootstellingsevaluatie, milieurisicobeoordeling, beoordeling van risico's voor de diergezondheid, toxicologie, microbiologie, menselijke voeding, epidemiologie, diergezondheid, dierenwelzijn, menselijke geneeskunde, diergeneeskunde, levensmiddelenhygiëne, levensmiddelentechnologie, chemie, biologie, biochemie, biowetenschappen.


The ERM® trademark will help boost public confidence in food consumption, health-care, environmental protection and fair commerce by ensuring European measurements are based on reliable reference materials.

Het ERM®-handelsmerk zal bijdragen tot een groter vertrouwen van de consument op het gebied van voeding, gezondheidszorg, milieubescherming en eerlijke handel, door te garanderen dat Europese metingen zijn gebaseerd op betrouwbare referentiematerialen.


It is important to underline that geographical BSE risk is not an indicator of a risk to humans via food consumption, but a qualitative indicator of the risk that live cattle could be infected with the BSE-agent.

Het is van belang erop te wijzen dat het geografische BSE-risico geen indicator is van een risico voor mensen door voedselconsumptie, maar een kwalitatieve indicator van het risico van een besmetting van levend vee met het BSE-agens.


establish a Community-based system of collection of nutritional and food consumption data, including the establishment of a surveillance system of diet-related illnesses;

een communautair stelsel voor de verzameling van gegevens over voeding en het verbruik van levensmiddelen opzetten, met inbegrip van een bewakingssysteem voor met voeding verwante ziekten;


The Council took note of information from the Hungarian delegation on the follow-up to the conference entitled "Transition towards sustainable food consumption and production in a resource constrained world" that took place in Budapest on 4 and 5 May 2011 (17855/11).

De Raad heeft nota genomen van informatie van de Hongaarse delegatie over de follow-up van de conferentie "Overgang naar een duurzame voedselconsumptie en -productie in een wereld met schaarse hulpbronnen", die op 4 en 5 mei 2011 in Boedapest plaatshad (17855/11).




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Food consumption' ->

Date index: 2022-05-21
w