Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Ammonia
Ammonium
Boiled salt beef
Bromide
Chemical salt
Chloride
Common salt
De-icing salt
Dry salting
Food in brine
Foodstuff in brine
Hide salted in brine
Highway salt
Hydroxide
Ice-control salt
Iodide
Lithium hydroxide
Nitrate
Potassium chloride
Product in brine
Road salt
SALT type B-cell lymphoma
Salt
Salted food
Salted foodstuff
Salted product
Salting
Salting with dry salt
Skin salted in brine
Soda
Sodium carbonate
Sulphate
Thawing salt
Wet salted hide
Wet salted skin

Vertaling van "Salt " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
de-icing salt | highway salt | ice-control salt | road salt | thawing salt

zout voor sneeuwbestrijding


chemical salt [ ammonia | ammonium | bromide | chloride | hydroxide | iodide | lithium hydroxide | nitrate | potassium chloride | soda | sodium carbonate | sulphate ]

chemisch zout [ ammoniak | bleekwater | bromide | chloride | hydroxide | jodide | kaliumchloride | lithiumhydroxide | natriumcarbonaat | nitraat | sodiumcarbonaat | sulfaat ]


SALT type B-cell lymphoma

primair cutaan marginale zone B-cellymfoom




hide salted in brine | skin salted in brine | wet salted hide | wet salted skin

met pekel gezouten huid | met pekel gezouten vel | nat gezouten huid | nat gezouten vel


dry salting | salting | salting with dry salt

zouten | zouten met droog zout


salted product [ food in brine | foodstuff in brine | product in brine | salted food | salted foodstuff ]

gezouten product [ gepekeld levensmiddel | gepekeld product | gepekeld produkt | gezouten levensmiddel ]






Congenital adrenal hyperplasia 21-Hydroxylase deficiency Salt-losing congenital adrenal hyperplasia

congenitale bijnierhyperplasie | 21-hydroxylasedeficiëntie | salt-losing congenitale bijnierhyperplasie
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Salt and pure sodium chloride, whether or not in aqueous solution or containing added anti-caking or free-flowing agents (excl. table salt, salt for chemical transformation “separation of Na from Cl”, denatured salt and salt for other industrial uses)

Zout en zuiver natirumchloride, ook indien opgelost in water of met toegevoegde zelfstandigheden om het klonteren tegen te gaan of om de strooibaarheid te bevorderen (met uitzondering van keuken- en tafelzout, zout bestemd om chemisch te worden verwerkt (het scheiden van natrium en chloor), gedenatureerd zout en zout bestemd voor ander industrieel gebruik)


Salt, iodised salt, sea salt, rock salt, crystal salt, nitrate pickling salt (only for the ingredients which may be contained within the basic ingredients of the minced meat: belly, smoked, raw cured products, raw ham)

zout, jodiumhoudend zout, zeezout, steenzout, kristalzout, nitrietzout (alleen voor de facultatieve basisingrediënten van de vulling van vlees: gerookt spek, rauw pekelvlees, rauwe ham).


only salted fish of the Gadidae family that have been pre-salted by injecting and/or brine salting with an at least 18 % salt solution and often followed by dry salting

Enkel gezouten vis van de soort Gadidae die is voorgezouten door injectie en/of gepekeld met een zoutoplossing van minstens 18 %, vaak gevolgd door droogzouten


The salting process has been developed from a single step to a multi-step process, involving a pre-salting step which allows a shorter salting time and a relatively homogenous salt concentration in the fish muscle.

Het proces van het zouten heeft zich van één enkele stap tot een proces met meerdere stappen ontwikkeld en omvat een fase van voorzouten, die de duur van het zouten verkort en een relatief homogene zoutconcentratie in de visspieren mogelijk maakt.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The salting process has been developed from a single step to a multi-step process, involving a pre-salting step which allows a shorter salting time and a relatively homogenous salt concentration in the fish muscle.

Het proces van het zouten heeft zich van één enkele stap tot een proces met meerdere stappen ontwikkeld en omvat een fase van voorzouten, die de duur van het zouten verkort en een relatief homogene zoutconcentratie in de visspieren mogelijk maakt.


Dinitro-ortho-cresol (DNOC) and its salts (such as ammonium salt, potassium salt and sodium salt)

Dinitro-ortho-kresol (DNOC) en de zouten daarvan (zoals het ammonium-, het kalium- en het natriumzout)


A claim stating that sodium/salt has not been added to a food and any claim likely to have the same meaning for the consumer may only be made where the product does not contain any added sodium/salt or any other ingredient containing added sodium/salt and the product contains no more than 0,12 g sodium, or the equivalent value for salt, per 100 g or 100 ml’.

De claim dat natrium/zout niet aan een levensmiddel is toegevoegd en elke andere claim die voor de consument waarschijnlijk dezelfde betekenis zal hebben, is alleen toegestaan als het product geen toegevoegd natrium/zout of enig ander toegevoegd natrium/zout bevattend ingrediënt bevat en het product niet meer dan 0,12 g natrium of de gelijkwaardige waarde voor zout, per 100 mg of 100 ml bevat”.


Physical properties: brittle texture, pale grey colour of the salt (harvested from a shallow layer of brine from the clay base of the salt pans). The ‘Fleur de sel de Guérande’ salt (which is ‘gathered’ from the surface of the salt pans before the harvesting of the salt) has a natural white colour.

uiterlijk: brosse textuur, lichtgrijze kleur (gewonnen in een dunne laag pekel in pannen met een kleiachtige bodem) en een natuurlijke witte kleur voor fleur de sel de Guérande (van de oppervlakte van de oeillets van de zoutpannen geschept vóór de eigenlijke winning van het zout);


Salting: the cut and tied strands are salted by dipping them in a saturated salt solution, so that the final salt content is no more than 4,5 % by weight for non-smoked varieties or 5,5 % by weight for smoked varieties (the salting time depends on the thickness of the cheese strands and the acidity of the cheese used).

Zouten: de afgesneden en samengebonden slierten worden gezouten door ze zo lang in een verzadigde zoutoplossing onder te dompelen dat het uiteindelijke zoutgehalte niet meer dan 4,5 gewichtspercenten bedraagt voor de niet-gerookte soorten en 5,5 voor de gerookte soorten (de zouttijd hangt af van de dikte van de kaasslierten en de zuurtegraad van de gebruikte kaas).


For the purpose of this section, ‘tanning’ means the hardening of hides, using vegetable tanning agents, chromium salts or other substances such as aluminium salts, ferric salts, silicic salts, aldehydes and quinones, or other synthetic hardening agents.

In deze sectie wordt onder looiing verstaan: het verharden van huiden door middel van plantaardige looimiddelen, chroomzouten of andere stoffen als aluminiumzouten, ferrizouten, kiezelzouten, aldehyden en chinonen of andere synthetische verhardingsstoffen.




Anderen hebben gezocht naar : boiled salt beef     common salt     salt type b-cell lymphoma     ammonia     ammonium     bromide     chemical salt     chloride     de-icing salt     dry salting     food in brine     foodstuff in brine     hide salted in brine     highway salt     hydroxide     ice-control salt     iodide     lithium hydroxide     nitrate     potassium chloride     product in brine     road salt     salted food     salted foodstuff     salted product     salting     salting with dry salt     skin salted in brine     sodium carbonate     sulphate     thawing salt     wet salted hide     wet salted skin     Salt      


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Salt ' ->

Date index: 2023-09-02
w