These species are: yellowfin (Thunnus albacares), skipjack (Katsuwonus pelamis) and bigeye (Thunnus obesus), and to a much lesser extent albacore (Thunnus alalunga), whose meat is highly valued but which is also highly localised i
n the north-eastern Atlantic and confined to essentially artisanal fleets from Spain, France and Portugal. Finally, mention should
be made of bluefin tuna (Thunnus thynnus), caught in the Mediterranean, e
ven though it is of little importanc ...[+++]e for the canning industry.Deze soorten zijn: de geelvintonijn (thunnus albacares), de skipjack (katsuwonus pelamis) en de grootoogtonijn (thunnus obesus). Minder belangrijk maar toch het verm
elden waard zijn de witte tonijn oftewel de noordelijke bonito (thunnus alalunga), waarvan het vlees zeer in trek is doch die uitsluitend voorkomt in het noordoosteli
jke gedeelte van de Atlantische Oceaan en waarop uitsluitend wordt gevist door ambachtelijke visserijvaartuigen uit Spanje, Frankrijk en Portugal, en - ofschoon nauwelijks van belang voor de conservenindustrie
...[+++] - de rode tonijn en de blauwvintonijn (thunnus thynnus), die in de Middellandse Zee worden gevangen.