Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Advise on grape quality improvement
Advising on grape quality improvement
Alcoholic hallucinosis
Cannery
Canning
Canning industry
Chemical constitution of a grape
Chemical constitution of grapes
Chemical make up of grapes
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Food preserving
Food-preserving industry
Fruit must
Fruit product
Fruit pulp
Giving advice on grape quality improvement
Giving advice on improvement of grape quality
Grape jam
Grape must
Grape must with fermentation arrested
Grape preserve
Jam
Jealousy
Marmalade
Muté
Paranoia
Preserved must
Preserves
Preserving of foodstuffs
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Supervise grape pressing
Supervise processing of grapes
Supervising grape pressing
Supervising pressing of grapes
The chemical constitution of a grape

Traduction de «grape preserve » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


fruit product [ fruit must | fruit pulp | grape must | jam | marmalade | preserves ]

product op basis van vruchten [ confituur | druivenmost | jam | marmelade | produkt op basis van vruchten | vruchtenmost | vruchtenpulp ]


grape must with fermentation arrested | muté | preserved must

most waarvan de gisting is gestuit


grape must with fermentation arrested | preserved must

most waarvan de gisting is gestuit


chemical make up of grapes | the chemical constitution of a grape | chemical constitution of a grape | chemical constitution of grapes

chemische samenstelling van druiven


supervise processing of grapes | supervising pressing of grapes | supervise grape pressing | supervising grape pressing

toezien op het persen van druiven


advising on grape quality improvement | giving advice on improvement of grape quality | advise on grape quality improvement | giving advice on grape quality improvement

adviseren over kwaliteitsverbetering van druiven | advies geven over kwaliteitsverbetering van druiven | raad geven over kwaliteitsverbetering van druiven


cannery [ canning | canning industry | food-preserving industry | canning industry(UNBIS) ]

conservenfabriek [ conservenindustrie ]


food preserving [ preserving of foodstuffs ]

conservering van levensmiddelen


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include sel ...[+++]

Omschrijving: Dit blok omvat een grote verscheidenheid van stoornissen van verschillende ernst en klinische vorm, die evenwel alle aan het gebruik van een of meer psychoactieve middelen, al dan niet op medisch voorschrift, zijn toe te schrijven. De betrokken stof wordt aangegeven door middel van het derde teken van de code en het vierde teken specificeert de klinische toestand; deze codering dient, waar nodig, gebruikt te worden voor elk gespecificeerd middel, met dien verstande dat niet elk vierde teken van toepassing is op elke stof.
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Wine produced from one variety of grapes, represents a preserved quantity from the best lot of the harvest.

Wijn die is bereid uit één wijndruivenras en een voorbehouden hoeveelheid van het beste gedeelte van de oogst vertegenwoordigt.


Must weight must range between 110 and 125 degrees Öchsle, depending on grape variety and region: wines of great sweetness and preservability.

Het mostgewicht ligt, naargelang van het wijndruivenras en het gebied, tussen 110 en 125 graden Öchsle; deze wijnen zijn zeer zoet en kunnen lang worden bewaard.


Only in the case that oxygen-18 measurement of the water of the must is foreseen, an aliquot of must may be taken separately and preserved after pressing the whole grape sample.

Slechts indien het zuurstof-18-gehalte van het water van de most moet worden gemeten, dient na de persing van het hele druivenmonster een apart aliquot van de most te worden genomen en bewaard.


It is therefore appropriate to allow the use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks.

Daarom moet het gebruik van zwaveldioxide-sulfieten (E 220-228) en propyleenglycolalginaat (E 405) als schuimstabilisator in gefermenteerde dranken op basis van druivenmost worden toegestaan.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Since the authorisation of use of sulphur dioxide — sulphites (E 220-228) as preservatives and of propane-1, 2-diol alginate (E 405) as a foam stabiliser in fermented grape must-based drinks constitutes an update of that list which is not liable to have an effect on human health, it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

Aangezien het bij de toelating van het gebruik van zwaveldioxide-sulfieten (E 220-228) als conserveermiddelen en propyleenglycolalginaat (E 405) als schuimstabilisator in gefermenteerde dranken op basis van druivenmost gaat om een bijwerking van die lijst die waarschijnlijk geen gevolgen zal hebben voor de gezondheid van de mens, hoeft het advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid niet te worden ingewonnen.


(5) In the light of the experience gained it is therefore appropriate to fundamentally change the Community regime applying to the wine sector with a view to achieving the following objectives: increasing the competitiveness of the Community's wine producers; strengthening the reputation of Community quality wine as the best in the world; recovering old markets and winning new ones in the Community and worldwide, having regard, in particular, to the steadily growing demand in the Asian emerging markets, which offers competition and opportunities for European wine producers ; creating a wine regime that operates through clear, simple and effective rules that balance supply and demand; creating a wine regime that ...[+++]

(5) In het licht van de opgedane ervaring is het daarom dienstig de communautaire regeling voor de wijnsector ingrijpend te wijzigen om de volgende doelstellingen te bereiken: versterking van het concurrentievermogen van de wijnproducenten van de EU; versterking van de reputatie van communautaire kwaliteitswijn als de beste ter wereld; herovering van oude markten en verovering van nieuwe markten in de EU en de rest van de wereld, daarbij in het bijzonder lettend op de voortdurend groeiende vraag op de markten van de opkomende landen in Azië, welke concurrentie en mogelijkheden biedt voor de Europese wijnproducenten ; instelling van een wijnregeling die aan de hand van duidelijke, eenvoudige en doeltreffende regels vraag en aanbod met elk ...[+++]


(5) In the light of the experience gained it is therefore appropriate to fundamentally change the Community regime applying to the wine sector with a view to achieving the following objectives: increasing the competitiveness of the Community's wine producers; strengthening the reputation of Community quality wine as the best in the world; recovering old markets and winning new ones in the Community and worldwide, having regard, in particular, to the steadily growing demand in the Asian emerging markets, which offers competition and opportunities for European wine producers ; creating a wine regime that operates through clear, simple and effective rules that balance supply and demand; creating a wine regime that ...[+++]

(5) In het licht van de opgedane ervaring is het daarom dienstig de communautaire regeling voor de wijnsector ingrijpend te wijzigen om de volgende doelstellingen te bereiken: versterking van het concurrentievermogen van de wijnproducenten van de EU; versterking van de reputatie van communautaire kwaliteitswijn als de beste ter wereld; herovering van oude markten en verovering van nieuwe markten in de EU en de rest van de wereld, daarbij in het bijzonder lettend op de voortdurend groeiende vraag op de markten van de opkomende landen in Azië, welke concurrentie en mogelijkheden biedt voor de Europese wijnproducenten ; instelling van een wijnregeling die aan de hand van duidelijke, eenvoudige en doeltreffende regels vraag en aanbod met elk ...[+++]


(5) In the light of the experience gained it is therefore appropriate to fundamentally change the Community regime applying to the wine sector with a view to achieving the following objectives: increasing the competitiveness of the Community’s wine producers; strengthening the reputation of Community quality wine as the best in the world; recovering old markets and winning new ones in the Community and worldwide, having regard in particular to the steadily developing demand in the Asian emerging markets, which offers competition and opportunities for European wine producers; creating a wine regime that operates through clear, simple and effective rules that balance supply and demand; creating a wine regime that ...[+++]

(5) In het licht van de opgedane ervaring is het daarom dienstig de communautaire regeling voor de wijnsector ingrijpend te wijzigen om de volgende doelstellingen te bereiken: versterking van het concurrentievermogen van de wijnproducenten van de EU; versterking van de reputatie van communautaire kwaliteitswijn als de beste ter wereld; herovering van oude markten en verovering van nieuwe markten in de EU en de rest van de wereld, daarbij in het bijzonder lettend op de voortdurend groeiende vraag op de markten van de opkomende landen in Azië, welke concurrentie en mogelijkheden biedt voor de Europese wijnproducenten; instelling van een wijnregeling die aan de hand van duidelijke, eenvoudige en doeltreffende regels vraag en aanbod met elka ...[+++]


36. Emphasises the need to provide for aid for concentrated grape must or rectified concentrated used for enrichment, since it is necessary to preserve an historical oenological practice;

36. onderstreept de noodzaak steun te verlenen voor most die gebruikt wordt voor de productie van druivensap en geconcentreerde gerectificeerde most die voor verrijking wordt gebruikt, aangezien het noodzakelijk is een historische oenologische praktijk te bewaren;


36. Emphasises the need to provide for aid for concentrated grape must or rectified concentrated used for enrichment, since it is necessary to preserve an historical oenological practice;

36. onderstreept de noodzaak steun te verlenen voor most die gebruikt wordt voor de productie van druivensap en geconcentreerde gerectificeerde most die voor verrijking wordt gebruikt, aangezien het noodzakelijk is een historische oenologische praktijk te bewaren;


w