Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Carbon steel for heat treatment
Conduct a heat treatment process
Diathermy
Furnace for heat-treatment of metals
Heat exposure treatment
Heat pad treatment
Heat treating furnace operation
Heat treatment
Heat treatment furnace tending
Heat treatment operator
Milk heat treatment process operator
Milk processing operator
Milk treatment operative
Milk treatment operator
Non-alloy steel for heat treatment
Operate a heat treatment process
Operate heat treatment furnace
Operating heat treatment process
Oven for heat-treatment of metals
Run a heat treatment process
Tending heat treating furnace

Vertaling van "heat treatment operator " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


conduct a heat treatment process | run a heat treatment process | operate a heat treatment process | operating heat treatment process

warmtebehandeling toepassen


heat treating furnace operation | heat treatment furnace tending | operate heat treatment furnace | tending heat treating furnace

warmtebehandelingsovens bedienen


milk processing operator | milk treatment operative | milk heat treatment process operator | milk treatment operator

medewerker warmtebehandeling van melk | warmtebehandelaar van melk | melksteriliseerder | procesoperator warmtebehandeling van melk


furnace for heat-treatment of metals | oven for heat-treatment of metals

oven voor thermische behandeling van metalen


carbon steel for heat treatment | non-alloy steel for heat treatment

koolstofstaal voor warmtebehandeling


diathermy | heat treatment

diathermie | doorwarming van zieke organen




Heat exposure treatment

behandelen van blootstelling aan hitte
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
4.4. Manufacturing operations (e.g. forming and heat treatment, welding) shall be carried out according to EN 1251-2.

4.4. Fabricageactiviteiten (bijvoorbeeld forceren en hittebehandeling, lassen) moeten worden uitgevoerd overeenkomstig EN 1251-2.


However, owing to the specificity of certain heat treatments used in this sector and their impact on food safety and animal health, clearer guidance should be given to food business operators in this regard.

Gezien de specificiteit van bepaalde warmtebehandelingen die in deze sector worden toegepast en het effect daarvan op de voedselveiligheid en de diergezondheid, moeten aan exploitanten van levensmiddelenbedrijven op dit punt duidelijker richtsnoeren worden gegeven.


When raw milk or dairy products undergo heat treatment, food business operators must ensure that this satisfies the requirements laid down in Chapter XI of Annex II to Regulation (EC) No 852/2004.

Wanneer rauwe melk of zuivelproducten een warmtebehandeling ondergaan, zien exploitanten van levensmiddelenbedrijven erop toe dat daarbij wordt voldaan aan de voorschriften van hoofdstuk XI van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 852/2004.


Regulation (EC) No 853/2004 requires food business operators to ensure that heat treatments used to process raw milk and dairy products should conform to an internationally recognised standard.

Overeenkomstig Verordening (EG) nr. 853/2004 moeten exploitanten van levensmiddelenbedrijven ervoor zorgen dat de warmtebehandelingen van rauwe melk en zuivelproducten aan internationaal erkende normen voldoen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The progression of the product through the heat converter must be controlled by means of mechanical commands limiting its displacement in such a way that at the end of the heat treatment operation the product has undergone a cycle which is sufficient in both time and temperature.

Het doorvoeren van het product door de verhittingsinstallatie gebeurt mechanisch en de snelheid van het doorvoeren wordt zo geregeld dat de cyclus van de warmtebehandeling zowel qua tijd als temperatuur toereikend is.


(b)However, if raw milk from species other than cows is intended for the manufacture of products made with raw milk by a process that does not involve any heat treatment, food business operators must take steps to ensure that the raw milk used meets the following criterion:

b)Indien rauwe melk van andere dieren dan koeien bestemd is voor de vervaardiging van producten met rauwe melk volgens een procedé zonder warmtebehandeling, moeten exploitanten van levensmiddelenbedrijven de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de gebruikte rauwe melk aan het volgende criterium voldoet:


(d)If the food business operator has carried out analyses demonstrating that MSM complies with the microbiological criteria for minced meat adopted in accordance with Regulation (EC) No 852/2004 it may be used in meat preparations that are clearly not intended to be consumed without first undergoing heat treatment and in meat products.

d)Wanneer de exploitant van een levensmiddelenbedrijf analyses heeft uitgevoerd waaruit blijkt dat het separatorvlees voldoet aan de microbiologische criteria voor gehakt vlees van Verordening (EG) nr. 852/2004, mag het gebruikt worden in vleesbereidingen die duidelijk niet bestemd zijn om te worden geconsumeerd zonder eerst een hittebehandeling te hebben ondergaan, en in vleesproducten.


(b) However, if raw milk from species other than cows is intended for the manufacture of products made with raw milk by a process that does not involve any heat treatment, food business operators must take steps to ensure that the raw milk used meets the following criterion.

(b) Indien rauwe melk van andere dieren dan koeien bestemd is voor de vervaardiging van producten met rauwe melk door middel van een procédé waarbij geen warmtebehandeling plaatsvindt, moeten exploitanten van levensmiddelenbedrijven de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de gebruikte rauwe melk aan het volgende criterium voldoet:


(d) If the food business operator has carried out analyses demonstrating that MSM complies with the microbiological criteria for minced meat adopted in accordance with Regulation (EC) No./2004 it may be used in meat preparations that are clearly not intended to be consumed without first undergoing heat treatment and in meat products.

(d) Wanneer de exploitant van een levensmiddelenbedrijf analyses heeft uitgevoerd waaruit blijkt dat het separatorvlees voldoet aan de microbiologische criteria voor gehakt vlees van Verordening (EG) nr/2004 , mag het gebruikt worden in vleesbereidingen die duidelijk niet bestemd zijn om te worden geconsumeerd zonder eerst een hittebehandeling te hebben ondergaan, en in vleesproducten.


He must also specify any forming operation (e.g. extrusion, drawing or head formation) in the course of which the temperature of the metal does not exceed 200 °C and which is not followed by heat treatment at a temperature higher than that value, as well as the position of the section of the formed body which has undergone most cold-working and the corresponding degree of cold-working.

Hij moet ook opgave doen van iedere vormgevingsbewerking ( draadsnijden , trekken , vormen van de kop , en dergelijke ) , waarbij de temperatuur van het metaal ten hoogste 200 * C bereikt en waarop geen warmtebehandeling op een hogere temperatuur dan 200 * C is gevolgd , en van de stand van het meest koudvervormde gedeelte van het gevormde lichaam met vermelding van de overeenkomstige koudvervormingsgraad .


w