Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Appraise the strength of distillation
Assess the strength of distillation
Bending strength
Bond strength
Bonding strength
Check strength of materials
Checks for strength of materials
Compression strength
Compressive strength
Consider performers' strengths and weaknesses
Cough strength
Cross-bending strength
Crushing strength
Fatigue failure
Flexural strength
Identify needs of performers
Identify performers' needs
Interlaminar strength
Materials fatigue
Materials fracture
Materials strength checks
Measure strengths of distillation
Measure the strength of distillation
Measurement of strength of materials
Muscle strength exercise
No cough strength
Recognise performers' needs
Resistance of materials
Resistance to bending
Strength of materials
Transverse strength
Yield strength under compression

Vertaling van "strength " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
bending strength | cross-bending strength | flexural strength | resistance to bending | transverse strength

buigsterkte | buigvastheid


bond strength | bonding strength | interlaminar strength

onderlinge hechting








appraise the strength of distillation | assess the strength of distillation | measure strengths of distillation | measure the strength of distillation

distilleersterkte meten


compression strength | compressive strength | crushing strength | yield strength under compression

druksterkte | drukvastheid | weerstand tegen samendrukking


materials strength checks | measurement of strength of materials | check strength of materials | checks for strength of materials

materiaalsterkte nakijken | sterkte van materialen nakijken | materiaalsterkte controleren | sterkte van materialen controleren


resistance of materials [ fatigue failure | materials fatigue | materials fracture | strength of materials | Strength of materials(ECLAS) ]

materiaalweerstand [ materiaalbreuk | materiaalmoeheid ]


consider performers' strengths and weaknesses | identify needs of performers | identify performers' needs | recognise performers' needs

behoeften van artiesten identificeren | behoeften van performers herkennen | behoeften van artiesten herkennen | behoeften van performers identificeren
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Red wine or white quality wine made exclusively from grapes from classical wine grape varieties typical of the region; the must used in production has a natural minimum alcoholic strength which is at least 1 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the wine-growing zone in which the grapes have been harvested; total alcoholic strength at least 11,5 % by volume; residual sugar content not exceeding 15 g/l and not exceeding twice the total acidity content; indication of a single wine grape variety, indication of vintage, but no indication of taste.

Rode wijn of witte kwaliteitswijn die uitsluitend is gemaakt van klassieke wijndruivenrassen die typisch zijn voor de regio; de voor de productie gebruikte most heeft een natuurlijk alcoholgehalte dat minstens 1 % vol hoger is dan het natuurlijke alcoholgehalte dat minstens moet worden bereikt in de wijnbouwzone waar de druiven zijn geoogst; het totale alcoholgehalte moet minstens 11,5 % vol bedragen; het gehalte aan suikerresidu mag niet hoger zijn dan 15 gram per liter en niet hoger dan tweemaal het totaalgehalte aan zuren; vermelding van één enkel wijndruivenras, vermelding van het wijnoogstjaar, maar geen vermelding van de smaak.


40 % of the total alcoholic strength by volume of the finished product represented by the sum of the actual alcoholic strength by volume and the equivalent of the potential alcoholic strength by volume calculated on the basis of 1 % vol. of pure alcohol for 17,5 grams of residual sugar per litre.

40 % van het totale alcoholvolumegehalte van het eindproduct, vertegenwooordigd door de som van het effectieve alcoholvolumegehalte en het equivalent van het potentiële alcoholvolumegehalte, berekend op basis van 1 % vol zuivere alcohol per 17,5 g restsuiker per liter.


The addition of tirage liqueur may not cause an increase in the total alcoholic strength by volume of the cuvée of more than 1,5 % vol. This increase shall be measured by calculating the difference between the total alcoholic strength by volume of the cuvée and the total alcoholic strength by volume of the sparkling wine before any expedition liqueur is added.

De toevoeging van liqueur de tirage mag niet tot gevolg hebben dat het totale alcoholvolumegehalte van de cuvée met meer dan 1,5 % vol wordt verhoogd. Deze verhoging wordt gemeten door het verschil te berekenen tussen het totale alcoholvolumegehalte van de cuvée en het totale alcoholvolumegehalte van de mousserende wijn vóór eventuele toevoeging van de dosagelikeur.


The Bloomberg Innovation Index has revealed that in the top 10 most innovative countries in the world, 6 are EU Member States (Germany, Finland, Sweden, Austria, Denmark, France). This highlights, that the EU already holds significant strengths when it comes to innovation and RD but it also emphasises the gap between those Member States and others and therefore reiterates the need for an ambitious innovation strategy not only to keep existing strength but also increase the innovation capacities of all Member States.

Uit de innovatie-index van Bloomberg blijkt dat zes van de tien meest innovatieve landen ter wereld EU-lidstaten zijn (Duitsland, Finland, Zweden, Oostenrijk, Denemarken en Frankrijk).Hieruit blijkt dat de EU op het gebied van innovatie en OO al sterke punten heeft, maar ook dat er sprake is van een kloof tussen deze lidstaten en de andere, zodat andermaal duidelijk wordt dat er een ambitieuze innovatiestrategie nodig is, niet alleen om het bestaande vermogen te behouden, maar ook om de innovatiecapaciteit van alle lidstaten te vergroten.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
– having regard to its decisions of 15 July 2009, 14 December 2011 and 18 January 2012 on the numerical strength of the standing committees,

– gezien zijn besluiten van 15 juli 2009, 14 december 2011 en 18 januari 2012, over het aantal leden van de vaste commissies,


1. Decides to amend the numerical strength of the standing committees as follows:

1. besluit het aantal leden van de vaste commissies als volgt te wijzigen:


– having regard to its decisions of 15 July 2009 , 14 December 2011 and 18 January 2012 on the numerical strength of the standing committees,

– gezien zijn besluiten van 15 juli 2009 , 14 december 2011 en 18 januari 2012 over het aantal leden van de vaste commissies,


– having regard to its decision of 15 July 2009 on the numerical strength of the committees ,

– gezien zijn besluit van 15 juli 2009 over het aantal leden van de vaste commissies ,


It is very difficult to link the increase in alcoholic strength obtained by each producer to the wine delivered for distillation. Determining exactly the economic advantage accruing to each producer would therefore require an excessive amount of administrative work liable to delay payment of the aid and affect the whole intervention system. The buying-in price should therefore be reduced on the basis of the average increase in the natural alcoholic strength in each wine-growing zone. To avoid the excessive amount of administrative work needed to verify the increase in alcoholic strength for each producer, the buying-in price for such win ...[+++]

Het is zeer moeilijk om voor elke producent te bepalen in welke mate het alcoholgehalte van de voor distillatie geleverde wijn is verhoogd; daarom kan het economische voordeel dat elke producent zo heeft verkregen alleen nauwkeurig worden bepaald ten koste van een buitensporige administratie die kan leiden tot achterstand bij de uitbetaling van steun en daardoor het vlotte verloop van alle interventiemaatregelen in het gedrang kan brengen; het is daarom dienstig een verlaging van de aankoopprijs van de wijn toe te passen, gebaseerd op de gemiddelde verhoging van het natuurlijke alcoholgehalte in elke wijnbouwzone; om de buitensporige ...[+++]


(93) It is very difficult to link the increase in alcoholic strength obtained by each producer to the wine delivered for distillation. Determining exactly the economic advantage accruing to each producer would therefore require an excessive amount of administrative work liable to delay payment of the aid and affect the whole intervention system. The buying-in price should therefore be reduced on the basis of the average increase in the natural alcoholic strength in each wine-growing zone. To avoid the excessive amount of administrative work needed to verify the increase in alcoholic strength for each producer, the buying-in price for suc ...[+++]

(93) Het is zeer moeilijk om voor elke producent te bepalen in welke mate het alcoholgehalte van de voor distillatie geleverde wijn is verhoogd; daarom kan het economische voordeel dat elke producent zo heeft verkregen alleen nauwkeurig worden bepaald ten koste van een buitensporige administratie die kan leiden tot achterstand bij de uitbetaling van steun en daardoor het vlotte verloop van alle interventiemaatregelen in het gedrang kan brengen; het is daarom dienstig een verlaging van de aankoopprijs van de wijn toe te passen, gebaseerd op de gemiddelde verhoging van het natuurlijke alcoholgehalte in elke wijnbouwzone; om de buitenspo ...[+++]


w