Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Appenzell
Bewaarkaas
Blauw-groen geaderde kaas
Blauwschimmelkaas
Caerphilly-kaas
Cheddar
Edammerkaas
Emmenthal
Extra harde kaas
Geaderde kaas
Gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden
Gevulde aubergine met groenten en kaas
Gouda
Grana-Padanokaas
Gruyère
Harde kaas
Kaas
Kaas raspen
Kaas snijden
Kaas van koeiemelk
Kaas van koeienmelk
Parmigiano-Reggianokaas
Sbrinzkaas

Traduction de «harde kaas » (Néerlandais → Anglais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
harde kaas [ Appenzell | bewaarkaas | Cheddar | Edammerkaas | Emmenthal | Gouda | Grana-Padanokaas | Gruyère | Parmigiano-Reggianokaas | Sbrinzkaas ]

hard cheese [ Appenzell | Cheddar | Edam | Emmenthal | Gouda | Grana Padano | Gruyere | long-keeping cheese | Parmesan | Parmigiano Reggiano | Sbrinz ]










kaas van koeienmelk [ kaas van koeiemelk ]

cows’ milk cheese


blauw-groen geaderde kaas | blauwschimmelkaas | geaderde kaas

blue-veined cheese


gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden | kaas snijden | eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken | kaas raspen

prepare egg products to be used in a dish | separate eggs according to recipe | beat eggs | prepare egg products for use in a dish


gevulde aubergine met groenten en kaas

Aubergine stuffed with vegetables and cheese


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
voor Kroatië: "Zagorski puran" (BGA), kalkoenen van het Kroatische ras Zagorje; voor Frankrijk: "Poulet de l'Ardèche"/"Chapon de l'Ardèche" (BGA), kippen en kapoenen met vrije uitloop, "Pintade de l'Ardèche" (BGA), in de buitenlucht gehouden parelhoenen, "Soumaintrain" (BGA), een zachte kaas, "Sel de Salies-de-Béarn" (BGA), zout; voor Duitsland: "Allgäuer Sennalpkäse" (BOB), een harde kaas; voor Portugal: "Fogaça da Feira" (BGA), een zoet broodje met een delicate smaak en een aroma van citroen en kaneel; voor Spanje: "Gall del Penedès" (BGA), kippen van het traditionele Penedesenca-ras.

For Croatia: ‘Zagorski puran’ (PGI), turkey from the Croatian Zagorje breed For France: ‘Poulet de l’Ardèche’/‘Chapon de l'Ardèche’ (PGI), free-range chickens and capons; ‘Pintade de l’Ardèche’ (PGI), guinea fowl bred outdoors; ‘Soumaintrain’ (PGI), a soft cheese; ‘Sel de Salies-de-Béarn’ (PGI), salt For Germany: ‘Allgäuer Sennalpkäse’ (PDO), a hard cheese For Portugal: 'Fogaça da Feira' (PGI), a sweet bun with a flavour and aroma of lemon and cinnamon For Spain: 'Gall del Penedès’ (PGI), chickens of the traditional Penedesenca breed


In de zuidelijke regio’s van Beieren werd naast de harde kaas ook spoedig de zeer gewaardeerde zachte kaas geproduceerd.

Not only hard cheese but also highly regarded soft cheeses were soon produced in the southern regions of Bavaria.


Wat de uitvoer van kaas betreft, waarvoor de EU reeds de belangrijkste speler op de Japanse markt is, worden de hoge rechten op tal van harde kazen zoals Gouda en Cheddar (momenteel 29,8 %) afgeschaft, en wordt voor verse kaas zoals Mozzarella een rechtenvrij contingent vastgesteld.

As regards cheese exports, where the EU is already the main player on the Japanese market, high duties on many hard cheeses such as Gouda and Cheddar (which currently are at 29.8%) will be eliminated, and a duty-free quota will be established for fresh cheeses such as Mozzarella.


150 miljoen EUR om 760 000 ton groenten en fruit uit de markt te nemen; 13 miljoen EUR als steun voor de particuliere opslag van mageremelkpoeder, boter en kaas; 40 miljoen EUR als gerichte steun voor melkveehouders in vier lidstaten die bijzonder hard door het Russische verbod zijn getroffen; 17 miljoen EUR als steun voor de particuliere opslag van varkensvlees, waardoor 60 000 ton uit de markt is genomen.

€150 million withdrawing 760 000 tonnes of fruit and vegetables from the market; €13 million for Private Storage Aid for skimmed milk powder, butter and cheese; €40 million in targeted aid to dairy farmers in four Member States particularly hit by the Russian ban; €17 million on Private Storage Aid for pigmeat, removing 60 000 tonnes from the market.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
alleen externe behandeling van ongesneden harde, halfharde en halfzachte kaas”

only for the external treatment of uncut hard, semi-hard and semi-soft cheese’


De Queijo de Cabra Transmontano is een gerijpte halfharde tot zeer harde kaas die wordt verkregen door langzaam uitlekken van de wrongel, na stremming van rauwe geitenmelk onder invloed van dierlijk stremsel.

Definition: Queijo de Cabra Transmontano is a ripened semi-hard to extra-hard cheese produced by curdling raw goat's milk with animal rennet and then slowly straining the curds.


3. Beschrijving van het product (kaas): de hardheid van de kaas gaat van halfhard tot zeer hard en is niet beperkt tot zeer hard.

3. Definition of the product (cheese): the hardness of the cheese ranges from semi-hard to extra-hard and is not restricted to extra-hard only.


De kaas heeft een cilindrische vorm, een harde, gladde korst en een lichtgele kleur, of een donkerbruine kleur wanneer het om gerookte kaas gaat.

The cheese has a cylindrical shape, a hard rind, is smooth and has a pale yellow colour, or a dark brown colour in the case of smoked cheese.


Bij de bereiding van bepaalde kazen met harde korst (Gouda, Edam, Maasdammer kaas, Boerenkaas, Friese en Leidse Nagelkaas) blijkt zoutzuur noodzakelijk te zijn als technisch hulpmiddel om de pH van het pekelbad te regelen zonder bijsmaken te veroorzaken.

It appears to be necessary to use hydrochloric acid as a processing aid in the production of certain special hard rind cheeses (Gouda, Edam and Maasdammer cheeses, Boerenkaas, Friese, and Leidse Nagelkaas) for the regulation of the pH of the brine bath without causing off-flavours.


k) wordt de vermelding "Gesneden harde kaas en gesneden smeltkaas" voor E 551 tot en met E 559 vervangen door:

(k) the designation 'Sliced hard cheese and sliced processed cheese` concerning E 551 to E 559 shall be amended as follows:




D'autres ont cherché : appenzell     caerphilly-kaas     cheddar     edammerkaas     emmenthal     grana-padanokaas     gruyère     sbrinzkaas     bewaarkaas     blauw-groen geaderde kaas     blauwschimmelkaas     extra harde kaas     geaderde kaas     harde kaas     kaas raspen     kaas snijden     kaas van koeiemelk     kaas van koeienmelk     


datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'harde kaas' ->

Date index: 2022-05-12
w