Methods of analysis, detection and control: The objective is to contribute to the development, improvem
ent, validation and harmonisation of reliable and cost-effective strategi
es for sampling and measuring chemical contaminants and sequencing existing or emerging pathogenic and non-pathogenic micro-organism
s (such as viruses, bacteria, mould, yeasts, fungi, parasites, and new agents of the prion type), which will make it possible t
...[+++]o develop tools to predict the emergence of the pathogenicity of micro-organisms, placing special emphasis on the introduction of HACCP (Hazard Assessment Critical Control Points) throughout the food chain, and in this regard, particularly the urgent need for the development and evaluation of reliable and more refined scientific methods and increased research into ante mortem diagnostic tests for BSE and scrapie.- méthodes d'analyse, de détection et de contrôle: l'objectif est de contribuer au développement, à l'amélioration, à l
a validation et à l'harmonisation de stratégies d'éc
hantillonnage et de mesure fiables et efficaces au regard de leur coût pour les contaminants chimiques et le séquençage des micro‑organismes pathogènes et non pathogènes existants ou aux nouveaux (virus, bactéries, moisissures, champignons, parasites, et nouveaux agents de type prions), qui permettront la mise au point d'out
ils prédictifs de l'émergence ...[+++] de la pathogénicité de micro-organismes, l'accent étant mis sur l'implantation de la méthode HACCP (Analyse des risques et points critiques pour leur maîtrise) tout au long de la chaîne alimentaire; à cet égard, il est particulièrement urgent de développer et d'évaluer des méthodes scientifiques fiables et plus fines et d'intensifier les recherches sur les tests diagnostiques ante-mortem pour l'ESB et la tremblante;