Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aromatised wine-based cocktail
Aromatised wine-product cocktail
Autism and facial port-wine stain syndrome
Dessert wine
Fermentation process operator
Fermenter
Fortified wine
Liqueur wine
Madeira wine
Monitor the process of wine production
Monitor the winr process wine production
Monitor wine production processes
Oenologist
Over-production of wine
Port wine
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Sherry
Surplus wine production
View the process of wine production
Wine
Wine fermenter
Wine fortified for distillation
Wine lake
Wine maker
Wine of designated origin
Wine of superior quality
Wine producer
Wine production specialist
Wine products fermenter

Vertaling van "Wine production " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
monitor the winr process wine production | monitor wine production processes | monitor the process of wine production | view the process of wine production

proces van wijnproductie monitoren | proces van wijnproductie volgen


over-production of wine | surplus wine production | wine lake

wijnplas


wine maker | wine producer | oenologist | wine production specialist

wijndeskundige | wijnkenner | oenoloog | vinoloog


Implementation Committee for Aromatised wines, Aromatised Wine-based drinks and Aromatised Wine-product Cocktails

Uitvoeringscomité voor gearomatiseerde wijnen, gearomatiseerde dranken op basis van wijn en gearomatiseerde cocktails van wijnbouwprodukten


aromatised wine-based cocktail | aromatised wine-product cocktail

gearomatiseerde cocktail van wijnbouwprodukten


fermentation process operator | fermenter | wine fermenter | wine products fermenter

wijnmaker | vinificatiedeskundige | wijnvergister




fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

versterkte wijn [ likeurwijn | marsala | porto | sherry ]


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

kwaliteitswijn [ vqprd | wijn met benaming van oorsprong | wijn van gecontroleerde oorsprong ]


Autism and facial port-wine stain syndrome

autisme, faciale wijnvlek
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Commission Regulation (EC) No 606/2009 of 10 July 2009 laying down certain detailed rules for implementing Council Regulation (EC) No 479/2008 as regards the categories of grapevine products, oenological practices and the applicable restrictions - COMMISSION REGULATION // AUTHORISED OENOLOGICAL PRACTICES AND PROCESSES. // Appendix 1 // Requirements for beta-glucanase // Appendix 2 // L(+) tartaric acid // Appendix 3 // Aleppo pine resin // Appendix 4 // Ion exchange resins // Appendix 5 // Potassium ferrocyanide // Calcium phytate // DL tartaric acid // Appendix 6 // Requirements for dimethyldicarbonate // Appendix 7 // Requirements for electrodialysis treatment // App ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Verordening (EG) nr. 606/2009 van de commissie van 10 juli 2009 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EG) nr. 479/2008 van de Raad, wat betreft de wijncategorieën, de oenologische procedés en de daarvoor geldende beperkingen - VERORDENING (EG) N - VAN DE COMMISSIE // TOEGESTANE OENOLOGISCHE PROCEDÉS EN BEHANDELINGEN // Voorschriften voor betaglucanase // L(+)-wijnsteenzuur // Hars van Aleppo-pijnbomen // Ionenwisselende harsen // Kaliumferro ...[+++]


In the light of the experience gained it is therefore appropriate fundamentally to change the Community regime applying to the wine sector with a view to achieving the following objectives: increasing the competitiveness of the Community's wine producers; strengthening the reputation of Community quality wine as the best in the world; recovering old markets and winning new ones in the Community and worldwide; creating a wine regime that operates through clear, simple and effective rules that balance supply and demand; creating a wine regime that preserves the best traditions of Community wine production, reinforcing the social fabric ...[+++]

In het licht van de opgedane ervaring is het daarom dienstig de communautaire regeling voor de wijnsector ingrijpend te wijzigen om de volgende doelstellingen te bereiken: versterking van het concurrentievermogen van de wijnproducenten van de Gemeenschap; versterking van de reputatie van kwaliteitswijn uit de Gemeenschap als de beste ter wereld; herovering van oude markten en verovering van nieuwe markten in de Gemeenschap en de rest van de wereld; instelling van een wijnregeling die aan de hand van duidelijke, eenvoudige en doeltreffende regels vraag en aanbod met elkaar in evenwicht brengt; instelling van een wijnregeling die de beste tradities van de wijnproductie in de Gem ...[+++]


1. Only the sales denominations for aromatised wine products that are provided for in Annex II shall be used in the Union in respect of those products. Those denominations may be used only for the marketing of aromatised wine products which comply with the requirements laid down in that Annex for the corresponding sales denomination.

1. In de Unie worden uitsluitend verkoopbenamingen voor gearomatiseerde wijnbouwproducten gebruikt die zijn opgenomen in bijlage II. Deze benamingen mogen uitsluitend worden gebruikt voor het afzetten van gearomatiseerde wijnbouwproducten die voldoen aan de in die bijlage vastgestelde eisen voor de desbetreffende verkoopbenaming.


In 2006, wine production accounted for 5% of the total value of agricultural output in the EU. With 45% of the world’s vineyard surface, 65% of its production, 57% of its consumption and 70% of the volume of exports, European wine enjoys a leading position in the world market. In the world of wine, we are a global superpower!

In 2006 was de wijnbouw goed voor 5 procent van de waarde van de totale landbouwproductie in de EU. Met 45 procent van ‘s-werelds wijngaardoppervlak, 65 procent van de wereldproductie, 57 procent van de wereldwijde consumptie en 70 procent van het totale volume van de export neemt de Europese wijn een koppositie in op de wereldmarkt. In de wijnwereld zijn we een mondiale supermacht!


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
In 2006, wine production accounted for 5% of the total value of agricultural output in the EU. With 45% of the world’s vineyard surface, 65% of its production, 57% of its consumption and 70% of the volume of exports, European wine enjoys a leading position in the world market. In the world of wine, we are a global superpower!

In 2006 was de wijnbouw goed voor 5 procent van de waarde van de totale landbouwproductie in de EU. Met 45 procent van ‘s-werelds wijngaardoppervlak, 65 procent van de wereldproductie, 57 procent van de wereldwijde consumptie en 70 procent van het totale volume van de export neemt de Europese wijn een koppositie in op de wereldmarkt. In de wijnwereld zijn we een mondiale supermacht!


The Commission’s proposal offers the possibility of referring to a specific place of origin: for example, wine from the coasts of Provence, wine from Andalusia, wine from Tuscany, etc. This will certainly confuse consumers and lead to unfair competition between quality designations of origin, which comply with strict specifications, and table wines, which have much freer production criteria.

Het voorstel van de Commissie voorziet in de mogelijkheid om naar een specifiek oorsprongsgebied te verwijzen: bijvoorbeeld wijn uit de Provence, wijn uit Andalusië, wijn uit Toscane, enz. Dit is echter verwarrend voor de consument en leidt tot oneerlijke mededinging tussen wijnen met oorsprongsbenamingen, die aan strikte specificaties moeten voldoen, en tafelwijnen, waarvoor veel minder strenge productiecriteria gelden.


(b) for all wines: - terms indicating the sugar content; - terms referring to certain production methods; - the type of product pursuant to Annex IV; - a particular colour, according to rules laid down by the producer Member State; - the name, address and capacity of a person or of the persons involved in the marketing circuit. Where bottling is carried out under contract the indication concerning the bottler shall be supplemented by the words "bottled for", or in cases where the name, address and capacity of the person who has ca ...[+++]

- een code die mag worden gebruikt op het etiket van de producten, bedoeld in deze verordening, om een gemeente van oorsprong aan te geven en de naam van de bottelaar of de importeur (indien van toepassing), op voorwaarde dat dit toegelaten is of hierin voorzien is door de lidstaat op welks grondgebied de producten worden gebotteld. Deze praktijk vereist de vermelding op het etiket van de handels- of vennootschapsnaam van een persoon of een groep personen, afgezien van de bottelaar, die betrokken zijn bij het marketingproces en de gemeente of het deel van de gemeente waar die persoon of die groep van personen is gevestigd.


However, point D.2 of that Annex provides that, until 31 August 2005 at the latest, in the case of a traditional practice governed by special provisions of the Member State of production, that Member State may permit on certain conditions, by means of express authorisations and subject to suitable controls, that a quality sparkling wine psr be obtained by adding to the basic product from which the wine is made one or more wine-sector products which do not originate in the specified region whose name the wine bears.

Overeenkomstig punt D.2 van die bijlage mag, wanneer het om een traditionele methode gaat die door de specifieke bepalingen van de producerende lidstaat wordt geregeld, deze lidstaat evenwel, bij uitdrukkelijke vergunningen en op voorwaarde dat passende controle plaatsvindt, tot en met uiterlijk 31 augustus 2005 toestaan dat v.m.q.p.r.d. wordt verkregen door de grondstof voor deze wijn te corrigeren door toevoeging van een of meer wijnbouwproducten die niet afkomstig zijn uit het bepaalde gebied waarvan die wijn de naam draagt.


- by consignors who are themselves the producer of the wine transported and who neither acquire nor sell wine products obtained from grapes harvested in wine-growing areas other than those whose names they use to designate wine obtained from their own production,

- door een afzender die zelf producent van de vervoerde wijn is en die geen wijnbouwproducten koopt of verkoopt die verkregen zijn uit druiven die zijn geoogst in andere welbepaalde gebieden of in andere productiegebieden dan die waarvan hij de namen gebruikt om de door hem zelf geproduceerde wijn aan te duiden.


2. The result of mixing fresh grapes, grape must, grape must in fermentation or new wine still in fermentation, where any of those products does not possess the required characteristics for obtaining table wine or wine suitable for yielding table wine, with products suitable for yielding such wines or with table wine, shall not be considered to be table wine or wine suitable for yielding table wine.

2. Door het vermengen van verse druiven, druivenmost, gedeeltelijk gegiste druivenmost of jonge nog gistende wijn - indien een van de genoemde producten niet de vereiste kenmerken bezit voor het verkrijgen van wijn die tot tafelwijn kan worden verwerkt of van tafelwijn - met producten waardoor die wijnen wel kunnen worden verkregen of met tafelwijn, kan in geen geval wijn die tot tafelwijn kan worden verwerkt of tafelwijn worden verkregen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Wine production' ->

Date index: 2023-11-27
w