Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Appraise the strength of distillation
Armagnac
Assess the strength of distillation
Brandy
Cognac
Coke is manufactured by dry distillation
Compulsory distillation
Conduct the use of distilling equipment
Distillation
Distillation operation
Distillation safety verifying
Distillers' dried grains
Dried distillers' grains
Dried fig
Dried food
Dried foodstuff
Dried product
Dry distillation
Gin
Grappa
Marc
Measure strengths of distillation
Measure the strength of distillation
Operate distilling equipment
Operating distilling equipment
Preventive distillation
Prune
Raisin
Rum
Schnapps
Special distillation
Spirits
Spirits from distilling cereals
Spirits from distilling fruit
Spirits from distilling wine
Utilising distilling equipment
Verification of distillation safety
Verify distillation safety
Verifying distillation safety
Vodka
Voluntary distillation
Whisky
Wine delivery

Vertaling van "dry distillation " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


distillers' dried grains | dried distillers' grains

gedroogde spoeling


coke is manufactured by dry distillation

cokes(kooks)antstaat door droge distillatie van steenkool


distillation [ compulsory distillation | distillation operation | preventive distillation | special distillation | voluntary distillation | wine delivery ]

distillatie [ preventieve distillatie | speciale distillatie | uitzonderlijke distillatie | verplichte distillatie | vrijwillige distillatie ]


verification of distillation safety | verifying distillation safety | distillation safety verifying | verify distillation safety

veiligheid van distillatie controleren


conduct the use of distilling equipment | utilising distilling equipment | operate distilling equipment | operating distilling equipment

distilleerapparatuur bedienen | distilleerapparatuur gebruiken


appraise the strength of distillation | assess the strength of distillation | measure strengths of distillation | measure the strength of distillation

distilleersterkte meten


spirits [ Armagnac | brandy | Cognac | gin | grappa | marc | rum | schnapps | spirits from distilling cereals | spirits from distilling fruit | spirits from distilling wine | vodka | whisky ]

brandewijn [ armagnac | cognac | gin | graanjenever | grappa | jenever | korenbrandewijn | marc | rum | schnaps | vruchtenbrandewijn | whisky | wodka ]


dried product [ dried fig | dried food | dried foodstuff | prune | raisin ]

droog product [ droog produkt | droog voedingsmiddel | gedroogde pruim | gedroogde vijg | gedroogd fruit | rozijn ]


An extremely rare multiple congenital malformation syndrome with the association of ablepharon, macrostomia, abnormal external ears, syndactyly of the hands and feet, skin findings (such as dry and coarse skin or redundant folds of skin), absent or s

ablefaron, macrostomiesyndroom
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(20) ‘reclamation’ means the reprocessing and upgrading of a recovered controlled substance through such processes as filtering, drying, distillation and chemical treatment in order to restore the substance to a specified quality equivalent to virgin material,

(20) "regeneratie": de opwerking en veredeling van een teruggewonnen gereguleerde stof door middel van filteren, drogen, destilleren en chemische behandeling en dergelijke, zodat die stof weer aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoet als nieuw geproduceerd materiaal;


Solid residue obtained by dry distillation of lignite in the absence of air.

Hard residu dat wordt verkregen door droge destillatie van bruinkool onder uitsluiting van zuurstof.


(a) For the purpose of this Regulation, raisin spirit or raisin brandy shall mean a spirit drink produced by the distillation of the product obtained by the alcoholic fermentation of extract of dried grapes of the "Corinth Black" or "Moscatel of Alexandria" varieties, distilled at less than 94,5% vol., so that the distillate has an aroma and taste derived from the raw material used.

(a) Voor de toepassing van deze verordening geldt als rozijnen- of krenten-eau-de-vie of raisin brandy een gedistilleerde drank die is verkregen door het product van de alcoholische vergisting van een extract van krenten van het ras "zwarte van Corinthe" of rozijnen van het ras "Moscatel of Alexandria" tot minder dan 94,5% vol te distilleren op zodanige wijze dat het distillatieproduct een aroma en een smaak heeft die afkomstig zijn van de gebruikte grondstof.


(a) Raisin spirit or raisin brandy is a spirit drink produced by the distillation of the product obtained by the alcoholic fermentation of extract of dried grapes of the "Corinth Black" or "Malaga muscat" varieties, distilled at less than 94,5% vol., so that the distillate has an aroma and taste derived from the raw material used.

(a) Rozijnen- of krenten-eau-de-vie of raisin brandy is een gedistilleerde drank die is verkregen door het product van de alcoholische vergisting van een extract van krenten van het ras "zwarte van Corinthe" of rozijnen van het ras "muscaat van Málaga" tot minder dan 94,5% vol te distilleren op zodanige wijze dat het distillatieproduct een aroma en een smaak heeft die afkomstig zijn van de gebruikte grondstof.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
f ) "reclamation" means the reprocessing and upgrading of a recovered fluorinated greenhouse gas through such processes as filtering, drying, distillation and chemical treatment in order to restore the substance to a specified standard of performance, which often involves processing off site at a central facility;

"regeneratie": de opwerking en veredeling van een teruggewonnen gefluoreerd broeikasgas door middel van bijvoorbeeld filteren, drogen, destilleren of chemische behandeling, zodat die stof weer aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoet, waarbij de bewerking veelal elders in een centrale installatie geschiedt;


The source material is subjected to controlled burning, dry distillation or treatment with superheated steam in a controlled oxygen environment with a maximum temperature of 600 °C.

Het uitgangsmateriaal wordt gecontroleerd verbrand, droog gedestilleerd of in een gecontroleerde zuurstofatmosfeer bij maximaal 600 °C met oververhitte stoom behandeld.


The source material is subjected to controlled burning, dry distillation or treatment with superheated steam in a controlled oxygen environment with a maximum temperature of 600 °C.

Het uitgangsmateriaal wordt gecontroleerd verbrand, droog gedestilleerd of in een gecontroleerde zuurstofatmosfeer bij maximaal 600 °C met oververhitte stoom behandeld.


The source material is subjected to controlled burning, dry distillation or treatment with superheated steam in a controlled oxygen environment with a maximum temperature of 600°C.

Het uitgangsmateriaal wordt gecontroleerd verbrand, droog gedestilleerd of in een gecontroleerde zuurstofatmosfeer bij maximaal 600 °C met oververhitte stoom behandeld.


(i)individually or in combination, of neutral alcohol of vine origin, including alcohol produced by distilling dried grapes, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 96 % vol, and of wine or dried grape distillate, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 52 % vol and not more than 86 % vol,

i)afzonderlijk dan wel gemengd, van neutrale alcohol uit wijnbouwproducten, met inbegrip van alcohol verkregen door distillatie van rozijnen of krenten, met een effectief alcohol-volumegehalte van ten minste 96 % vol, en van distillaat van wijn of van rozijnen of krenten, met een effectief alcohol-volumegehalte van ten minste 52 % vol en ten hoogste 86 % vol,


(i) individually or in combination, of neutral alcohol of vine origin, including alcohol produced by distilling dried grapes, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 96 % vol, and of wine or dried grape distillate, having an actual alcoholic strength by volume of not less than 52 % vol and not more than 86 % vol,

i) afzonderlijk dan wel gemengd, van neutrale alcohol uit wijnbouwproducten, met inbegrip van alcohol verkregen door distillatie van rozijnen of krenten, met een effectief alcohol-volumegehalte van ten minste 96 % vol, en van distillaat van wijn of van rozijnen of krenten, met een effectief alcohol-volumegehalte van ten minste 52 % vol en ten hoogste 86 % vol,


w