Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
40+ kaas
Blauw-groen geaderde kaas
Blauwschimmelkaas
Geaderde kaas
Gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden
Gerookt product
Gerookt produkt
Gerookt voedingsmiddel
Gerookte kaas
Gerookte zalm
Kaas
Kaas raspen
Kaas snijden
Kaas van koeiemelk
Kaas van koeienmelk
Productie van gerookte tabaksproducten
Rijpproces van kaas
Rookkaas
Volvette kaas

Vertaling van "gerookte kaas " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE


gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]

smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]




kaas van koeienmelk [ kaas van koeiemelk ]

cows’ milk cheese




gerechten op basis van eieren of zuivel bereiden | kaas snijden | eieren en zuivel bereiden om in een gerecht te gebruiken | kaas raspen

prepare egg products to be used in a dish | separate eggs according to recipe | beat eggs | prepare egg products for use in a dish


blauw-groen geaderde kaas | blauwschimmelkaas | geaderde kaas

blue-veined cheese


productie van gerookte tabaksproducten

fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products




rijpproces van kaas

maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
De kaas heeft een cilindrische vorm, een harde, gladde korst en een lichtgele kleur, of een donkerbruine kleur wanneer het om gerookte kaas gaat.

The cheese has a cylindrical shape, a hard rind, is smooth and has a pale yellow colour, or a dark brown colour in the case of smoked cheese.


Zouten: de afgesneden en samengebonden slierten worden gezouten door ze zo lang in een verzadigde zoutoplossing onder te dompelen dat het uiteindelijke zoutgehalte niet meer dan 4,5 gewichtspercenten bedraagt voor de niet-gerookte soorten en 5,5 voor de gerookte soorten (de zouttijd hangt af van de dikte van de kaasslierten en de zuurtegraad van de gebruikte kaas).

Salting: the cut and tied strands are salted by dipping them in a saturated salt solution, so that the final salt content is no more than 4,5 % by weight for non-smoked varieties or 5,5 % by weight for smoked varieties (the salting time depends on the thickness of the cheese strands and the acidity of the cheese used).


4.2. Beschrijving: „Slovenská parenica” is een gestoomde, licht gerookte kaas, die is samengesteld uit twee rollen lintvormige kaas die in een S-vorm met elkaar zijn verbonden, en die 6 tot 8 cm in diameter en 5 tot 8 cm hoog zijn.

4.2. Description: ‘Slovenská parenica’ is a steamed, lightly smoked cheese wound into two rolls 6-8 cm in diameter and 5-8 cm high, connected in an ‘S’-shape.


In de Codex Alimentarius Austriacus van 1917, deel 3, Wenen, staat op bladzijde 180 in het hoofdstuk over kaas het volgende: „Parenica is een gestoomde kaas, die in warm water tot linten en draden is uitgerekt, die vervolgens zijn opgerold en gerookt. Parenica vindt duidelijk zijn oorsprong in Hoog-Hongarije („Oberungarn”), het huidige Slowakije, en zijn naam in het Slowaaks is „parenica””.

The section entitled ‘Cheeses’ on page 180 of the Codex Alimentarius Austricus (Volume III, Vienna, 1917) contains the following reference: ‘Parenica is a steamed stretched cheese which is pulled out of hot water into strips and threads and is then rolled up and smoked’. The origin is clearly stated as ‘Oberungarn’, which is now Slovakia, and its name is given, in Slovak as ‘parenica’.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
De kaas heeft een lichte smaak met verschillende aroma’s (plantachtig, melkachtig, romig of licht gerookt).

The cheese has a mild flavour with a variety of aromas (plant-like, milky, creamy or slightly smoky).


Het betrof de volgende acht gevallen : - 16 kaassoorten in Griekenland - Parma- en San Daniele-ham in Italië - "Carne de Avileño" in Spanje - "Cabrales"-kaas in Spanje - "Dehesa de Extremadura"-ham in Spanje - Gerookte vleeswaren in Luxemburg - "Pollo y capón de la raza Prat" in Spanje - "Faba Asturiana" in Spanje.

The following eight cases were involved: - 16 cheeses in Greece - Parma and San Daniele ham in Italy - "Carne de Avileño" in Spain - "Cabrales" cheese in Spain - "Dehesa de Extremadura" ham in Spain - smoked cured products in Luxembourg - "Pollo y capón de la raza Prat" in Spain - "Faba Asturiana" in Spain.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'gerookte kaas' ->

Date index: 2023-07-29
w