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Alcohol-muted grape must
Alcohol-preserved grape must
Cooked must
Cooked wine
Fermentation process operator
Fermenter
Fruit must
Fruit product
Fruit pulp
Grape and wine production
Grape must
Heated must
Heated wine
Jam
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Monitor the process of wine production
Monitor the winr process wine production
Monitor wine production processes
Oenologist
Over-production of wine
Preserves
Surplus wine production
Unfermented wine muted in alcohol
View the process of wine production
Vitiviniculture
Wine fermenter
Wine growing
Wine lake
Wine maker
Wine producer
Wine production specialist
Wine products fermenter

Vertaling van "wine products must " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
heated wine [ heated must | cooked must | cooked wine ]

vin cuit [ moût cuit ]


alcohol-muted grape must | alcohol-preserved grape must | grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol | unfermented wine muted in alcohol

moût de raisins muté à l'alcool | moût muté à l'alcool


monitor the winr process wine production | monitor wine production processes | monitor the process of wine production | view the process of wine production

superviser la production de vin


vinification of grape must, grape must in fermentation or new wine still in fermentation

vinification de moûts de raisins, de moûts de raisins partiellement fermentés ou de vin nouveau encore en fermentation


fruit product [ fruit must | fruit pulp | grape must | jam | marmalade | preserves ]

produit à base de fruits [ confiture | marmelade | moût de fruit | moût de raisin | pulpe de fruit ]


over-production of wine | surplus wine production | wine lake

excédents vinicoles | surproduction vinicole


wine maker | wine producer | oenologist | wine production specialist

sommelier | sommelière | œnologue | viticultrice


fermentation process operator | fermenter | wine fermenter | wine products fermenter

ouvrier de chai spécialisé dans la fermentation du vin | préposé à la fermentation du vin | ouvrier de chai spécialisé dans la fermentation du vin/ouvrière de chai spécialisée dans la fermentation du vin | préposée à la fermentation du vin


grape and wine production [ vitiviniculture | wine growing ]

vitiviniculture [ viti-viniculture ]


Cuisine, Wine & Culture Product Club

Club de produits de la cuisine, du vin et de la culture
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
2. The Commission shall publish in the C Series of the Official Journal of the European Union the list and description of the analysis methods referred to the first paragraph of Article 31 of Regulation (EC) No 479/2008 and described in the Compendium of International Methods of Analysis of Wines and Musts of the International Organisation of Vine and Wine and applicable for verification of the limits and requirements laid down by Community rules for the production of wine products.

2. La Commission publie au Journal officiel de l’Union européenne, série C, la liste et la description des méthodes d’analyses visées à l’article 31, premier alinéa, du règlement (CE) no 479/2008 et décrites dans le Recueil des méthodes internationales d’analyse des vins et des moûts de l’OIV qui sont applicables pour le contrôle des limites et des exigences fixées dans la réglementation communautaires pour la production des produits vitivinicoles.


Aromatised wine products must be produced in accordance with the requirements, restrictions and descriptions laid down in Annexes I and II of this regulation.

Les produits vinicoles aromatisés doivent être élaborés conformément aux exigences, aux restrictions et aux descriptions établies aux annexes I et II de ce règlement.


The ethyl alcohol used to dilute or dissolve colorants, flavourings or any other authorised additives used in the preparation of aromatised wine products must be of agricultural origin and must be used in the dose strictly necessary and is not considered as addition of alcohol for the purpose of production of an aromatised wine product.

L'alcool éthylique utilisé pour diluer ou dissoudre les matières colorantes, les arômes ou tout autre additif autorisé, utilisés dans l'élaboration de produits vinicoles aromatisés, doit être d'origine agricole et doit être utilisé dans la dose strictement nécessaire et n'est pas considéré comme une adjonction d'alcool aux fins de la production d'un produit vinicole aromatisé.


In future, everyone who wants to find out something about the wine sector must search through a long regulation, the common market organisation for all the agricultural products, which previously consisted of 204 articles and an appendix that is twice as long, to find all the points which refer to wine, across 98 articles with 21 headings and the 10 accompanying appendices.

À l’avenir, quiconque voudra se renseigner sur le secteur vitivinicole devra parcourir un long règlement, l’organisation commune de marché relative à tous les produits agricoles composée autrefois de 204 articles et d’une annexe deux fois plus longue, pour trouver tout ce qui se rapporte au vin parmi les 98 articles répartis en 21 chapitres et les 10 annexes.


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By establishing that by-products of wine-making must contain a minimum level of alcohol, the ban will ensure that only the best wine is channelled onto the market.

La fixation de la quantité minimale d'alcool que devront présenter les sous-produits de la vinification permettra de garantir que seul le meilleur vin est destiné au marché.


5. Recalls that the distribution of Community funds in other agricultural sectors reformed within the framework of the new CAP by creating ‘national envelopes’, took place by adopting an approach based on the full or partial decoupling of Community aid; stresses that the new CMO in the wine sector must be based on the implementation of uniform measures, common to all Member States, and on measures within the scope of subsidiarity that make it possible to take account of the sector’s specific needs in all Member States and production regions; adds that ...[+++]

5. rappelle que la répartition des crédits communautaires des autres secteurs agricoles qui ont été réformés dans le cadre de la nouvelle PAC par la création d'"enveloppes nationales" a été effectuée en se fondant sur la logique du découplage total ou partiel des subventions communautaires; souligne que la nouvelle OCM du secteur vitivinicole devra reposer sur la mise en œuvre de mesures homogènes, communes à tous les États membres, et sur des mesures relevant de la subsidiarité permettant de tenir compte des besoins spécifiques du secteur dans chaque État membre ou région de ...[+++]


For Europe, the main thing is competition and the liberalisation of wine and must imports to the detriment of European production, thereby also undermining quality.

Pour l’Europe, l’essentiel porte sur la concurrence et la libéralisation du secteur viticole et des importations de moûts, au détriment de la production européenne, minant ainsi la qualité de celle-ci.


3. The documents accompanying the consignment of wine products must indicate the date on which transport commences.

3. Le document accompagnant le transport du produit vitivinicole mentionne la date à laquelle commence le transport.


(1) In view of the establishment of the single market in the Community, which entails the abolition of boundaries between Member States, the authorities responsible for supervising the stocking and marketing of wine products must have the necessary means to carry out effective checks in accordance with uniform rules laid down at Community level.

(1) En vue de la mise en place du marché unique dans la Communauté avec la suppression des frontières entre les États membres, il importe de donner aux instances chargées de surveiller la détention et la mise sur le marché des produits vitivinicoles les instruments nécessaires pour effectuer un contrôle efficace selon des règles uniformes partout dans la Communauté.


In view of the establishment of the single market in the Community, which entails the abolition of boundaries between Member States, the authorities responsible for supervising the stocking and marketing of wine products must have the necessary means to carry out effective checks in accordance with uniform rules laid down at Community level.

En vue de la mise en place du marché unique dans la Communauté avec la suppression des frontières entre les États membres, il importe de donner aux instances chargées de surveiller la détention et la mise sur le marché des produits vitivinicoles les instruments nécessaires pour effectuer un contrôle efficace selon des règles uniformes partout dans la Communauté.




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Date index: 2024-12-03
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